Planeti, dy herë më shumë gaz nga sa njihet
Faqja 1 e 1
Planeti, dy herë më shumë gaz nga sa njihet
Planeti mund të ketë dy herë më shumë rezerva gazi natyror nga sa mendohej, sipas një raporti të publikuar sot nga Agjensia Ndërkombëtare e Energjisë (IEA).
Rezervat aktuale do të shterojnë pas 250 vitesh, nëse konsumi i gazit mbetet i njëjtë. Megjithatë, sipas një eksperteje të rëndësishme të gazit në IEA, Anne-Sophie Corbeau, disa burime kanë treguar se janë të rigjenerueshme.
”Është ende e paqartë se cilat janë rezervat reale të gazit natyror. Është e sigurt që ka më shumë nga sa parashikonim, mbase edhe dy herë më shumë. Në kushtet e rritjes së çmimit të naftës, është një lajm i mirë për botën të dijë që rezervat aktuale të gazit janë shumë larg shterimit”, deklaroi Corbeau.
Rezervat aktuale do të shterojnë pas 250 vitesh, nëse konsumi i gazit mbetet i njëjtë. Megjithatë, sipas një eksperteje të rëndësishme të gazit në IEA, Anne-Sophie Corbeau, disa burime kanë treguar se janë të rigjenerueshme.
”Është ende e paqartë se cilat janë rezervat reale të gazit natyror. Është e sigurt që ka më shumë nga sa parashikonim, mbase edhe dy herë më shumë. Në kushtet e rritjes së çmimit të naftës, është një lajm i mirë për botën të dijë që rezervat aktuale të gazit janë shumë larg shterimit”, deklaroi Corbeau.
Vizitor- Vizitor
Re: Planeti, dy herë më shumë gaz nga sa njihet
nevojitet gazi me then te drejten............
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Njeriu njihet nga...!
» Zbulohet planeti me katër diej
» Edhe sa gjate do jetoje planeti yne
» A njihet shoqeria (miqsia) burre -grua?
» Ne cfare rrethana njihet njeriu i vertete?
» Zbulohet planeti me katër diej
» Edhe sa gjate do jetoje planeti yne
» A njihet shoqeria (miqsia) burre -grua?
» Ne cfare rrethana njihet njeriu i vertete?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi