Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Jasharët !!! People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Jasharët !!! People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jasharët !!!

Shko poshtë

Jasharët !!! Empty Jasharët !!!

Mesazh nga Katniss Mon 7 Mar 2011 - 5:31

Altin Kajtazi

Jasharët kishin tri fuqi: Mençurinë, Forcën dhe Fatin

Mençuria - e Jasharëve ishte arti i luftës se ndritshme për atdhe, nga ky kuptim arti i flijimit mori dimensione të ndritshëm për Kosovën, duke luftuar të keqen deri ne vetëflijim. Lufta e tyre ishte e pathyeshme, për te mos thyer një besë qe e kanë dhënë, andaj edhe duhet te jetojmë të lirë, se kjo tokë është e shqiptarëve.

Forca - e Jasharëve ishte qëndrueshmëria deri në vetëflijim e familjes së ndritur, kënga e tyre ishte dritë lirie për gjeneratat që do vijnë. Në gjirmën e tyre ishte qëndresa e kthyer në buzëqeshje të fëmijëve, që përmbyten botën shterpë, për ta kthyer në botë e re të Jashareve të Rilindur, histori kjo e papërsëritshme për jetë dhe mot!

Fati - i Jasharëve ishte elegjiak i dhembjes njerëzore, me humbjen fizike të Adem Jasharit, që u mbyllë kaptina e dhembjes dhe krenarisë Shqiptare! Këtu fillon etapa e re e kthimit të dinjitetit tonë kombëtar.

Jasharët, ne ketë stinë më dëborë, nga flaka e barotit shkrinë fushat dhe malet tona të bukura, sollën guximin për te luftuar, armë kjo më e fortë e shqiptarëve nder shekuj!
Flijimi i Jashareve u bë në atdheun e tyre denbabaden, në kullën e te parëve tanë, duke mbrojtur shtëpinë nga armiku i neveritshëm! Edhe të vdekur nuk e lëshonin dot truallin e tyre! Jasharët nuk e donin ikjen, ata e donin qëndresën, e donin lirinë e Shqiptarisë. Sa herë vjen Marsi, shqiptarët e gjallë i kujtojnë të rënët në Flakadanët e përmotshëm të Prekazit legjendar! Te mendosh vdekjen për atdhe, domethënë te jesh i pranishëm me të!
Jasharët nuk e menduan vdekjen, por luftuan të pavdekshmen, e ndritur me vdekjen e tyre krenare, që është krenari të vdesësh për atdhe!

Adem!

Ti je dashuria jonë! Je krenaria e Shqiptarisë! Trimëria jote na bëri të fuqishëm, që të gjallët sot jetojnë të Lirë! Të rënët janë e ardhmja jonë!
Sot kur ne përkujtojmë Jasharët, e kujtojmë sakrificën e tyre të bërë për Fëmijët tanë, ngase ata nuk menduan asgjë tjetër përpos Lirisë!
Jasharët e deshën me krenari atdheun! Gjyshërit dhe stërgjyshërit e Jasharëve i mësuan ata se dashuria për atdheun nuk fitohet pa luftë! Ju luftën e mësuat, nga ideali juaj i zjarrtë!
Ne vijmë tek t’i te përulemi për rrugën e drejtë që e nise dhe e mbarove përjetësisht! Zemra jote e pranojë të vërtetën e amshuar! Vendi yt nuk u çlirua nga të tjerët! Goditjet Tua, mposhtën gjakpirësit më dëshmorët e vet!

Hamzë!

Emri yt ishte jehonë, ishte këngë e kthyer në forcë, qëndresë, në kullën denbabaden. E deshe pushkën e deshe edhe këngën shqiptare! Ishe i fortë para vdekjes! Ishe edhe i bukur! Rave në altarin e lirisë, që na të jemi të lirë! Kushtrimi i yt doli nga gjoksi i vendosur thellë në rrënjët Tokës tënde Ilire!

Nënëmadhe Zahide!

Rite dy trima të pavdekshëm! Atyre dhe neve na tregove rrugën e trasuar ilirike, ilirisht! Luftëtarët i mësove që ta mbrojnë Flamurin, Shqipërinë! Fjalët tua janë të bekuara! Djemtë t’u i mësove me mençuri, urtësi, siç të mësuan edhe ty Nënëmadhe të parët tu! Armiku gjakpirës deshi ta fshijë historinë tënde ilirishte nga faqja e dheut! Por ti Nënëmadhe ishe e pathyeshme! Dhe ti bashkë më vëllanë, burrin, djemtë, nipat, mbesat rrokët armët që kishin një gjuhë –flakadan lirie.

Bacë Shabani!

Festën e Flamurit e festove çdo mot! E kishe edhe një Festë tjetër Flamuri! E kishe ditëlindjen e djalit-uratë natyre!
Në Prekazin e Ahmet Delisë, në familjen e Bacë Shabanit u shtua edhe
një pushkë lirie. Ti u mësove djemtë ballin e oxhakut, ju tregove atyre që armikun duhet shikuar nëpërmes nishanit! Kjo ishte dëshira e vetme e jote – të vdesësh ilirisht për shqiptari! Bijtë tu amanetin tënd e çuan në vend! Familja jote është krahu ynë!

Fëmijë të Jasharëve!

Ne kullën e Jasharëve lufta u bë edhe nga fëmijët të etur për liri! Lirinë ata e kishin të madhe! Armët i kishin bukë dhe ujë! Fjalët e bacë Ademit, ishin kushtrim për ta. Ne kullën e Jasharëve, që nga Blerina e deri të bacë Shabani, flitej shqip. Luftohej shqip. Krenaria e tyre është krenaria jonë. Lindja e tyre ishte fitorja jonë!!!
Katniss
Katniss
Princeshë
Princeshë

Postime Postime : 11002
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/02/2011
Hobi Hobi : Computer Science

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi