Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Nga operat e Bethovenit, një analizë për shurdhërinë e tij People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Nga operat e Bethovenit, një analizë për shurdhërinë e tij People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nga operat e Bethovenit, një analizë për shurdhërinë e tij

2 posters

Shko poshtë

Nga operat e Bethovenit, një analizë për shurdhërinë e tij Empty Nga operat e Bethovenit, një analizë për shurdhërinë e tij

Mesazh nga Aяtємιѕα Tue 27 Dec 2011 - 10:23

Nga operat e Bethovenit, një analizë për shurdhërinë e tij 49749_1SHBA- Një studim interesant retrospektivë i kryer falë partiturave të operave të Bethoven, ka nxjerrë në pah fakte që theksojnë lidhjen e çrregullimit akustik dhe veprave të kompozitorit të famshëm. Nga analiza që i është bërë veprave të Bethovenit është zbuluar se ai në veprat e tij ka preferuar nota me një gjatësi vale të caktuar deri në momentin që shurdhimi i tij nuk ishte absolut.

Kështu është zbuluar se deri në masën që ai mund të dëgjonte muzikën që prodhonte edhe pse në realitet ai e kishte pothuajse të pamundur, Bethoven përdorte nota që ishte në gjendje ti dëgjonte, madje edhe kur dukej e pamundur ai përdorte të gjitha notat e mundshme me gjatësi dhe lartësinë maksimale. Një fakt i tillë është zbuluar nga një studim i kryer nga një grup studiuesish hollandez, rezultatetet e të cilit janë publikuar në British Medical Journal.

Muzika e Bethoven është studiuar duke ndjekur një hark kohor të caktuar që përfshin veprat nga vitit 1778 deri në 1826. Studiuesit kanë vënë në dukje ndryshimet në përqindjen e pranisë së notave të larta gjatë gjithë periudhës. Kështu, nga analiza e parë u vu re një përqindje mesatare rreth 18% e prezencës së notave të larta që shpjegohet me fazën e parë të humbjes së dëgjimit të kompozitorit, e cila erdhi në rritje deri në momentin e shurdhimit të tij të plotë, kur ai mund të dëgjonte muzikë vetëm në nivelin intelektual dhe emocional.

Studiuesit nënvizojnë faktin se me humbjen e shkallës së dëgjimit, kompozitori i famshëm tentonte të zgjaste sa më shumë të ishte e mundur notat muzikore dhe ti përdorte me frekuencë të mesme në mënyrë që të ndiente muzikën dhe tingujt e instrumenteve. .
(el.me/BalkanWeb)
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Nga operat e Bethovenit, një analizë për shurdhërinë e tij Empty Re: Nga operat e Bethovenit, një analizë për shurdhërinë e tij

Mesazh nga Anakonda Wed 21 Mar 2012 - 19:00

Kur degjoj ket,me fillon dhimbja e kokes.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye