Mashkulli perballe nje femre vuan nga "budallalleku" i perkohshem
4 posters
Faqja 1 e 1
Mashkulli perballe nje femre vuan nga "budallalleku" i perkohshem
Shpesh themi që meshkujt "për një moment bëhen budallenj" kur e shohin një femër shumë të bukur.Duket që tani ka edhe mbështetje shkencore për këtë.
Hulumtimet e reja tregojnë që madje edhe vetëm përmendja e emrit të femrës mund të ndikojë përkohësisht në punën e trurit të mashkullit.
Universiteti holandez Radboud ka kryer testet në 90 heteroseksualë të rinj meshkuj dhe femra. Detyra ka qenë që të lexojnë me zë fjalë të shkurtra nga goja e hulumtuesve. Kur u është kërkuar, ta bëjnë këtë në prani të femrave, meshkujt e kryenin detyrën më dobët.
Nga ana tjetër, kur kjo provë është bërë me femrat nuk ka pasur asnjë dallim. Udhëheqësi i hulumtimit, psikologu Johan Karremans thotë se "vetëm përmendja e femrave ishte e mjaftueshme për të reduktuar aftësitë konjutive të meshkujve".
Po ky kërkues në vitin 2009 ka kryer hulumtimin nga i cili doli përfundimi se mashkulli përballë një femre vuan nga "budallallëku" i përkohshëm. Shkencëtarët nuk kanë shpjegim për këtë dukuri, e as edhe për dallimin e dukshëm në mes reagimit të femrës dhe mashkullit kur përmendet gjinia e kundërt.
Ekziston teoria e cila thotë kështu: femrat për të tërhequr vëmendjen e gjinisë së kundërt mbështeten para së gjithash në pamje ndërsa meshkujt mbështeten në karakter dhe inteligjencë, prandaj sjellja e tyre në situatat e tilla përjeton ndryshime më të mëdha.
Megjithatë, duhet theksuar që mosha mesatare e të anketuarve ishte 21 vjeç, çka jep shpresë që meshkujt me kalimin e kohës do të sillen më me maturi.
Burimi:albeu.com
Hulumtimet e reja tregojnë që madje edhe vetëm përmendja e emrit të femrës mund të ndikojë përkohësisht në punën e trurit të mashkullit.
Universiteti holandez Radboud ka kryer testet në 90 heteroseksualë të rinj meshkuj dhe femra. Detyra ka qenë që të lexojnë me zë fjalë të shkurtra nga goja e hulumtuesve. Kur u është kërkuar, ta bëjnë këtë në prani të femrave, meshkujt e kryenin detyrën më dobët.
Nga ana tjetër, kur kjo provë është bërë me femrat nuk ka pasur asnjë dallim. Udhëheqësi i hulumtimit, psikologu Johan Karremans thotë se "vetëm përmendja e femrave ishte e mjaftueshme për të reduktuar aftësitë konjutive të meshkujve".
Po ky kërkues në vitin 2009 ka kryer hulumtimin nga i cili doli përfundimi se mashkulli përballë një femre vuan nga "budallallëku" i përkohshëm. Shkencëtarët nuk kanë shpjegim për këtë dukuri, e as edhe për dallimin e dukshëm në mes reagimit të femrës dhe mashkullit kur përmendet gjinia e kundërt.
Ekziston teoria e cila thotë kështu: femrat për të tërhequr vëmendjen e gjinisë së kundërt mbështeten para së gjithash në pamje ndërsa meshkujt mbështeten në karakter dhe inteligjencë, prandaj sjellja e tyre në situatat e tilla përjeton ndryshime më të mëdha.
Megjithatë, duhet theksuar që mosha mesatare e të anketuarve ishte 21 vjeç, çka jep shpresë që meshkujt me kalimin e kohës do të sillen më me maturi.
Burimi:albeu.com
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Mashkulli perballe nje femre vuan nga "budallalleku" i perkohshem
He thuaj tani qe seshte e vertet ri...se them une po tema kesaj here..me mbetet vecse ta mbeshtes humultimin qe eshte bere e me te drejte
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
hahahaha po atyre u eshte kripur truri mi.... se jetojne ne ultesire.....ec te vijne ta bejne knej nga ne....pa e shofin masanej
Shkembi- V.I.P Anëtarë
- Postime : 9500
Gjinia :
Anëtarësuar : 17/10/2011
Mosha : 43
qenka mashkull me ndjenja.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» A Egziston Shoqeria E Vertet Midis Nje Mashkulli & Nje Femre ?
» 9-vjeçari që vuan nga tumori masiv
» Bieber po vuan
» Pse vuan njerëzimi?
» Kush mendon vuan ?
» 9-vjeçari që vuan nga tumori masiv
» Bieber po vuan
» Pse vuan njerëzimi?
» Kush mendon vuan ?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi