Vijat në trupin e zebrave, mbajnë larg mizat dhe mushkonjat
2 posters
Faqja 1 e 1
Vijat në trupin e zebrave, mbajnë larg mizat dhe mushkonjat
Vijat në trupin e zebrave, tashmë nuk janë më një mister. Për ta zgjidhur atë, ka mjaftuar një studim hungarez, i botuar në Gazetën e Biologjisë Eksperimentale, i cili shpjegoi se si shenjat e zeza dhe të bardha në trupin e këtyre kafshëve afrikane, kanë funksionin për t’i mbrojtur ato nga insektet dhe parazitët e savanës.
Gjatë viteve, hipotezat rreth tyre kanë qenë më të avancuara. Disa mendonin se shenjat bardhë e zi, ishin të dobishme për t’i maskuar zebrat, ndërsa të tjerë mendonin se ato shërbenin për t’i dalluar mes tyre.
Por me asnjërën prej këtyre teorive nuk ishin plotësisht të kënaqur dijetarët. Derisa, një grup ndërkombëtar studiuesish suedezë dhe hungarezë kanë zbuluar se si harta e trupit, i mbron zebrat nga mizat dhe mushkonjat.
e.t/NOA
Gjatë viteve, hipotezat rreth tyre kanë qenë më të avancuara. Disa mendonin se shenjat bardhë e zi, ishin të dobishme për t’i maskuar zebrat, ndërsa të tjerë mendonin se ato shërbenin për t’i dalluar mes tyre.
Por me asnjërën prej këtyre teorive nuk ishin plotësisht të kënaqur dijetarët. Derisa, një grup ndërkombëtar studiuesish suedezë dhe hungarezë kanë zbuluar se si harta e trupit, i mbron zebrat nga mizat dhe mushkonjat.
e.t/NOA
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Vijat në trupin e zebrave, mbajnë larg mizat dhe mushkonjat
Sikur ti kemi edhe ne disa veres.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Nuk e mbajnë dot veten, çifti bën s*** në pishinën publike
» Kesh: Liqenet nuk mbajnë më
» Shimpanzetë mbajnë mend më mirë se njerëzit? (Video)
» Vetëm 33 njerëz në botë mbajnë mend çdo moment të jetës
» Pensionistët mbajnë kurs për Facebook
» Kesh: Liqenet nuk mbajnë më
» Shimpanzetë mbajnë mend më mirë se njerëzit? (Video)
» Vetëm 33 njerëz në botë mbajnë mend çdo moment të jetës
» Pensionistët mbajnë kurs për Facebook
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi