Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit

2 posters

Shko poshtë

”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit Empty ”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit

Mesazh nga Emona Sun 27 May 2012 - 10:26

”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit Rikardi

Të gjithë të apasionuarit pas historisë mesjetare, njohin Rikardin e Parë të Anglisë, të njohur më mire si Rikard Zemërluani, si një prej figurave më të rëndësishëm të kohës.

Njeriu që jetoi në shekullin e XII, udhëhoqi një kryqëzatë të suksesshme që riktheu Jeruzalemin në kontrollin e krishterë, ndërsa mbahet mend për luftërat e shumta me Saladinin, i konsideruar edhe më sot si një prej mbretërve më të mëdhenj muslimanë që kanë ekzistuar ndonjëherë.

Ai gjithashtu hyri në histori për pushtimet e realizuara në Francë, në Itali apo në Qipro. Megjithatë, mënyra se si Rikardi ndërroi jetë në moshën 42-vjeçare në vitin 1199, ka qenë gjithmonë një objekt misteri për të gjithë historianët.

Sipas versionit zyrtar, ndërsa mbante të rrethuar një kështjellë në Francë, Zemërluani u godit nga një shigjetë.

”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit Rikardi1

Ndonëse plaga nuk ishte serioze, ajo u infektua dhe brenda disa ditësh ai ndërroi jetë. Megjithatë, teori të shumta konploti pretendojnë se Mbreti u helmua nga vetë bashkëpunëtorët e tij.

Për të përcaktuar një herë e përgjithmonë se çfarë vrau një prej monarkëve më të mëdhenj britanik të të gjitha kohërave, është thirrur në ndihmë një ekspert francez i mjekësisë ligjore, Philipe Charlier, i cili do të përcaktojë shkakun e vërtetë, duke analizuar një përbërje kockore që i është ofruar.

Aktualisht, Rikard Zemërluani prehet në një katedrale, në qytetin francez të Ruenit.

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit Empty Re: ”Ringjallja” e Rikard Zemërluanit

Mesazh nga Anakonda Wed 30 May 2012 - 18:34

sa keq;mendoj se mundet te mbese ne zemrat e njerezve por jo se mund te jet i gjalle
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye