Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë

2 posters

Shko poshtë

Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë Empty Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë

Mesazh nga Emona Sun 26 Aug 2012 - 0:38

Një 60-vjeçar, i cili prej dy dekadash jeton i vetëm në një ishull të braktisur në Australi, do të përballet me një betejë të rrallë ligjore që ka fituar një vëmendje botërore.

Ky “Robinson Cruso” i kohëve moderne, australiani i quajtur David Glasheen, është zhvendosur në ishullin e “Restauration”, pranë brigjeve të Kuinslendit, që prej vitit 1993.

Një ish-biznesmen nga Sidnei, Glasheen zgjodhi këtë stil të vemtuar jetese pasi humbi pothuajse dhjetë milionë dollarë në bursë në vitin 1987.

Pasi shkoi disa herë pranë vetvrasjes, atëherë 40-vjeçari kuptoi se kishte dëshirë të shkëputej nga njerëzimi dhe të jetonte vetëm për disa kohë.

Megjithatë, jetesa në ishullin e braktisur shumë shpejt u shndërrua në një ëndërr të bërë realitet për të, ndërsa të vetmit që i bëjnë shoqëri janë qeni i tij besnik dhe disa manikinë që zëvendësojnë njerëzit.

Por, 20 vjet më vonë, autoritetet kanë nisur një proces ndaj tij, lidhur me disa klauzola nëpërmjet të cilave ai fitoi të drejtën të zhvendosej në ishull.

Ish-biznesmeni, i cili ushqehet me arra kokosi dhe peshq të kapur vetë, mori me një qera të papërfillshme ishullin, me kusht që të zhvillonte në të kapacitete turistike, por e vetmja ndërtesë turistike është kasollja e improvizuar në të cilën ai jeton.

Nëpërmjet pranimit të vizitave në ishull dhe publikimit të fotografive të jetës së tij të qetë e paqësore, Glasheen bëri një thirrje publike ndaj autoriteteve që ta lënë të jetojë edhe për pjesën e mbetur të jetës në vendin e ëndrrave të tij./Ds/

Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë Robinson-300x225
Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë Robinson4-300x214
Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë Robinson-300x225
Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë Robinson1-300x190
Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë Robinson6-300x187

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë Empty Re: Australi, gjyq kundër “Robinson Cruso” së vërtetë

Mesazh nga Anakonda Tue 18 Sep 2012 - 5:29

ec e merru me pun gjyqesh...
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time