Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë

2 posters

Shko poshtë

Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë Empty Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë

Mesazh nga T_o_n_i Mon 12 Nov 2012 - 1:13

Antidepresivvë, psikobarna, stimulues janë ilaçe shumë të njohura për amerikanët.
Sipas një sudimi gjysma e amerikanëve janë të varur nga anti-depresivët.

“Të rriturit që marrin qetësues thonë se pilulat i ndihmojnë të jenë ata që ishin para se depresioni ta nxinte personalitetin e tyre”, shkruan Katherine Sharp në “Ëall Street Journal”. “Por për adoleshentët, personaliteti i të cilëve është akoma duke u formuar, pamja është shumë më e ngatërruar”.

Ata që bashkëjetojnë prej kohësh me qetësuesit, mungesa e vetëdijes, para trajtimit mjekësor, i ndalon të matin efektet e pilulës në zhvillimin e personalitetit. E treguar në këtë mënyrë, duket si një makth fantastiko-shkencor dhe nuk është një rastësi që nga Aldous Huxley te Philip Dick, qetësuesit mbretërojnë në shumë histori. Në “Botën e Re”, këto ilaçe ndihmojnë në injorimin e të gjitha jetëve, njësoj të vendosura nga regjimi teknokratik. Kështu Thomas Henry Huxley krijoi pilulën magjike që sot njihet si paraardhësja e “Prozac”, “Paxil”, ose e “Zoloft”, që 70 milionë amerikanë e gëlltisin çdo ditë.

Katherine Sharp nuk është një shkrimtare fantastiko-shkencore. Libri i saj “Coming of Age on Zoloft”, është një denoncim i vetë autores për rrezikun e rritjes së abuzimit me ilaçet. Po ashtu, edhe alarmi që ka lëshuar nga gazeta e “Ëall Street” është një kambanë për të gjithë njerëzit. Atëherë ç’duhet bërë? Një ekspert në këtë fushë, gjithashtu përgjegjës i studimit për të miturit në “National Institue of Mental Health”, thekson se problemi është fillimisht kulturor.

“Më kujtohet ardhja ime në Amerikë për herë të parë. Isha i ftuar në shtëpinë e një kolegu në Filadelfia. Kur u zgjova nga gjumi, zbres për të ngrënë mëngjes dhe e shoqja e mikut tim, shumë e sjellshme, kishte përgatitur ushqim për të gjithë dhe pranë çdo gote me qumësht ose lëng frutash kishte vënë nga një pipulë. ‘Po kjo çfarë është’- e pyeta unë i shqetësuar. ‘Është vitamina e përditshme,’- m’u përgjigj qetësisht ajo. Natyrisht që pas 30 vjetësh në atë rrugë ka ecur pothuajse gjysma e botës. Amerikanët janë të parët që fusin gjithçka në modë”, tregon studiuesi.
T_o_n_i
T_o_n_i
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Tirane
Postime Postime : 18036
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 30/05/2009

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë Empty Re: Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë

Mesazh nga Anakonda Mon 12 Nov 2012 - 4:52

prandaj jan bo si drogaxhinj e te shtijn tmerrin
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë Empty Re: Gjysma e amerikanëve pijnë qetësues çdo ditë

Mesazh nga Vizitor Mon 19 Nov 2012 - 9:06

Jo gjysma e Amerikaneve por te gjith Amerikanet.
Anonymous
Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Sponsored content

Sponsored content

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi