Disa nga ligjet me te çuditshme ne bote!!!
2 posters
Faqja 1 e 1
Disa nga ligjet me te çuditshme ne bote!!!
Nuk është çudi, që avokatët janë ndër profesionistët më të paguar.
Lexoni listën e ligjeve më të çuditshme të publikuar nga “The Daily
Telegraph” dhe nuk do të habiteni më, pse njerëzit mbushin sallat e
gjyqeve edhe për çështjet më të parëndësishme.
Në Ilinois (SHBA) ndalohet përdorimi i anglishtes. Gjuha zyrtare dhe e vetmja e lejuar është...amerikanishtja.
Në Masaçusets, cilido që merr pjesë në një varrim nuk mund të hajë më tepër se 3 senduiçë.
Në Altuna të Pensilvanisë, u ndalohet bejbi-siterve të hanë nga frigoriferi i punëdhënësit të tyre.
Në Gjeorgji, ligji ndalon përhapjen e thashethemeve. (mirë qe sjetojm ne Gjeorgji ne shqiptaret )
Në Uallden, në shtetin e Nju Jorkut, është e ndaluar t`i japësh dikujt ujë pa certifikatë kontrolli.
Në Suedi ligji u ndalon prindërve të ofendojnë fëmijët.
Në fisin indian Malagasai, djemtë e kanë të ndaluar të jenë më të gjatë
se babai i tyre. Shkelësit dënohen me para ose me një lopë.
Në Peru u ndalohet prindërve tu venë fëmijëve të tyre emra qesharakë.
Kjo erdhi pasi u vunë re raste të tilla kur fëmijëve u ishin vënë emra
si "H2O, synetli, konflikt, kokëprerë, greenspeace,etj.
Në Texarkana të Arkansasit, çdo person që hap një derë është i detyruar me ligj që ta mbyllë atë.
Në rezervën e indianëve Paiutë, në Kaliforni, një vjehërr nuk ka të
drejtë të qëndrojë më tepër se 30 ditë në vit tek fëmijët e saj.
Në Idaho (SHBA) u ndalohet burrave tu bëjnë dhuratë grave kuti me çokollatë më të lehta se 25 kilogramë.
Në Karolinën e Veriut, ndalohet këndimi i keq. (kush është i stonuar ben gati denimin me vdekje )
Në Pitsburg të Pensilvanisë është e ndaluar me ligj të flesh në një frigorifer.
Në Nebraska ndalohet teshtitja në publik.
Në Boston ndalohet të luash violinë në rrugë.
Në Oklahoma ndalohet përgjimi në dyert e të tjerëve.
Në Tombston, Arizona, nuk lejohet askush mbi moshën 18-vjeçare të qeshë nëse nuk i ka të gjithë dhëmbët në gojë.
Në Thri Forks, Idaho, u ndalohet burrave tu bëjnë frymëmarrje artificiale derrave, qenve dhe maceve.
Në një nga fiset e Amazonisë ndalohet varrosja e njerëzve që vdesin.
Për këtë arsye të moshuarit që vdesin prihen dhe hahen nga antarët e
familjes. Sidoqoftë nga ky rregull shpëtojnë gratë të cilat kanë të
drejtë të varrosen, meqenëse indianët e Amazonisë besojnë ...se mishi i
tyre është helmues.
Në qyteti e Çikos, Kaliforni, ndalohet shpërthimi i një bombe bërthamore brenda qytetit. Shkelja dënohet me 500 dollarë
Jasper- Alabama është e ndaluar qe burri të rrahi gruan me një shkop me të madh se diametri i gishtit të madh.
Eshtë e ndaluar me ligj të luash Domino të Djelave.
Alaska - është e ndaluar me ligj qe dreret të bejne sex ne rruget e qytetit, dhe është e ndaluar tu japesh alcohol drereve.
Tucson- Arizona është e ndaluar qe femrat të veshin pantallona.
Globe-Arizona është e ndaluar qe të luash letra ne rruge me një Native American.
Fayetteville-Arizona burri mund të rrahi gruan ligjerisht, por vetem një here ne muaj.
Arkansas- Flirtimi midis një burri dhe një gruaje ne rruget e Little Rock ka pasoja me 30 ditë burg...
Lexoni listën e ligjeve më të çuditshme të publikuar nga “The Daily
Telegraph” dhe nuk do të habiteni më, pse njerëzit mbushin sallat e
gjyqeve edhe për çështjet më të parëndësishme.
Në Ilinois (SHBA) ndalohet përdorimi i anglishtes. Gjuha zyrtare dhe e vetmja e lejuar është...amerikanishtja.
Në Masaçusets, cilido që merr pjesë në një varrim nuk mund të hajë më tepër se 3 senduiçë.
Në Altuna të Pensilvanisë, u ndalohet bejbi-siterve të hanë nga frigoriferi i punëdhënësit të tyre.
Në Gjeorgji, ligji ndalon përhapjen e thashethemeve. (mirë qe sjetojm ne Gjeorgji ne shqiptaret )
Në Uallden, në shtetin e Nju Jorkut, është e ndaluar t`i japësh dikujt ujë pa certifikatë kontrolli.
Në Suedi ligji u ndalon prindërve të ofendojnë fëmijët.
Në fisin indian Malagasai, djemtë e kanë të ndaluar të jenë më të gjatë
se babai i tyre. Shkelësit dënohen me para ose me një lopë.
Në Peru u ndalohet prindërve tu venë fëmijëve të tyre emra qesharakë.
Kjo erdhi pasi u vunë re raste të tilla kur fëmijëve u ishin vënë emra
si "H2O, synetli, konflikt, kokëprerë, greenspeace,etj.
Në Texarkana të Arkansasit, çdo person që hap një derë është i detyruar me ligj që ta mbyllë atë.
Në rezervën e indianëve Paiutë, në Kaliforni, një vjehërr nuk ka të
drejtë të qëndrojë më tepër se 30 ditë në vit tek fëmijët e saj.
Në Idaho (SHBA) u ndalohet burrave tu bëjnë dhuratë grave kuti me çokollatë më të lehta se 25 kilogramë.
Në Karolinën e Veriut, ndalohet këndimi i keq. (kush është i stonuar ben gati denimin me vdekje )
Në Pitsburg të Pensilvanisë është e ndaluar me ligj të flesh në një frigorifer.
Në Nebraska ndalohet teshtitja në publik.
Në Boston ndalohet të luash violinë në rrugë.
Në Oklahoma ndalohet përgjimi në dyert e të tjerëve.
Në Tombston, Arizona, nuk lejohet askush mbi moshën 18-vjeçare të qeshë nëse nuk i ka të gjithë dhëmbët në gojë.
Në Thri Forks, Idaho, u ndalohet burrave tu bëjnë frymëmarrje artificiale derrave, qenve dhe maceve.
Në një nga fiset e Amazonisë ndalohet varrosja e njerëzve që vdesin.
Për këtë arsye të moshuarit që vdesin prihen dhe hahen nga antarët e
familjes. Sidoqoftë nga ky rregull shpëtojnë gratë të cilat kanë të
drejtë të varrosen, meqenëse indianët e Amazonisë besojnë ...se mishi i
tyre është helmues.
Në qyteti e Çikos, Kaliforni, ndalohet shpërthimi i një bombe bërthamore brenda qytetit. Shkelja dënohet me 500 dollarë
Jasper- Alabama është e ndaluar qe burri të rrahi gruan me një shkop me të madh se diametri i gishtit të madh.
Eshtë e ndaluar me ligj të luash Domino të Djelave.
Alaska - është e ndaluar me ligj qe dreret të bejne sex ne rruget e qytetit, dhe është e ndaluar tu japesh alcohol drereve.
Tucson- Arizona është e ndaluar qe femrat të veshin pantallona.
Globe-Arizona është e ndaluar qe të luash letra ne rruge me një Native American.
Fayetteville-Arizona burri mund të rrahi gruan ligjerisht, por vetem një here ne muaj.
Arkansas- Flirtimi midis një burri dhe një gruaje ne rruget e Little Rock ka pasoja me 30 ditë burg...
Re: Disa nga ligjet me te çuditshme ne bote!!!
o zot sa te cuditshme qenkan.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Ligjet më të çuditshme në botë
» Ligjet më të çuditshme të botës!
» Dhjete ligjet me te cuditshme seksuale
» Disa gabime të çuditshme të Microsoft
» Reale por edhe çudira!!!! Revista angleze “Fortean Times” ka botuar disa prej këtyre historive te çuditshme.
» Ligjet më të çuditshme të botës!
» Dhjete ligjet me te cuditshme seksuale
» Disa gabime të çuditshme të Microsoft
» Reale por edhe çudira!!!! Revista angleze “Fortean Times” ka botuar disa prej këtyre historive te çuditshme.
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi