Feja ne Shqiperi
3 posters
Faqja 1 e 1
Feja ne Shqiperi
Hapa kete teme sepse kisha nje brenge qe me mundonte prej kohesh. Duke u hedhur syte websiteve te huaja, lexoj mbi "statistikat" fetare ne Shqiperi:
* 70% Muslimane
* 20% Ortodokse
* 10% Katolike
Nje gje qe nuk kuptoj eshte se une e dija qe ne Shqiperi kishte edhe bektashinj, protestante, baha'i dhe evangjeliste. Megjithate mahnitem si shqipetaret qenkan ndare ne menyre kaq preçize ne numra te plote!!!
I rendesishem fakti qe sipas ketyre statistikave nuk paska ateiste (ne nje shtet qe deri me 1992 e kishte te shkruar ne kushtetute ateismin)
Une nuk kuptoj nese kjo eshte nje propagande anti-shqiptare per te penguar procesin drejt europes (gje qe i ben te tjeret te besojne se Shqiperia eshte Irani) ose eshte injoranca e gazetareve apo atyre qe ndoshen ne istitucione "serioze".
Po si ka mundesi qe ateisteve nuk i njihet e drejta si pjesemarres ne popullsi ? Apo nuk ekzisoka asnje ateist ne Shqiperi?
Une kam lexuar ne nje gazete italiane qe shkruante :
"Bush vizitoi Shqiperine islamike, i pritur zemergjeresisht nga Berisha, ndonese ky i fundit ishte musliman"
Po kur qenka Shqiperia nje vend musliman, ortodoks apo katolik? Perse asnje istitucion shqiptar nuk jep te dhena, apo ndermerr ndonje hap per te rregulluar keto te dhena qesharake? Sepse eshte e pamundur qe ne Shqiperi te jene 100% fetare. Jo sepse kam ndonje gje kunder, por nuk eshte e vertete. Sepse mbi te gjitha, ne themi se jemi shqiptare dhe e mbyllim biseden pa dallim feje. Por nuk di sa % e Shqiptareve dine ç'eshte Bibla apo Kur'ani, dhe nuk di sa vajza ne Shqiperi vishen si te duan, sa % e shqiptareve nuk pine alkool etj.
Apo % e te cileve kane shkuar ne kishe.
Jepni mendimin tuaj, dhe nese ju duket teme ofenduese, ju siguroj qe nuk kam asgje kunder feve ne Shqiperi. Kjo per te mos lindur keqkuptime.
Mbyll temen me "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria"
PAQE
* 70% Muslimane
* 20% Ortodokse
* 10% Katolike
Nje gje qe nuk kuptoj eshte se une e dija qe ne Shqiperi kishte edhe bektashinj, protestante, baha'i dhe evangjeliste. Megjithate mahnitem si shqipetaret qenkan ndare ne menyre kaq preçize ne numra te plote!!!
I rendesishem fakti qe sipas ketyre statistikave nuk paska ateiste (ne nje shtet qe deri me 1992 e kishte te shkruar ne kushtetute ateismin)
Une nuk kuptoj nese kjo eshte nje propagande anti-shqiptare per te penguar procesin drejt europes (gje qe i ben te tjeret te besojne se Shqiperia eshte Irani) ose eshte injoranca e gazetareve apo atyre qe ndoshen ne istitucione "serioze".
Po si ka mundesi qe ateisteve nuk i njihet e drejta si pjesemarres ne popullsi ? Apo nuk ekzisoka asnje ateist ne Shqiperi?
Une kam lexuar ne nje gazete italiane qe shkruante :
"Bush vizitoi Shqiperine islamike, i pritur zemergjeresisht nga Berisha, ndonese ky i fundit ishte musliman"
Po kur qenka Shqiperia nje vend musliman, ortodoks apo katolik? Perse asnje istitucion shqiptar nuk jep te dhena, apo ndermerr ndonje hap per te rregulluar keto te dhena qesharake? Sepse eshte e pamundur qe ne Shqiperi te jene 100% fetare. Jo sepse kam ndonje gje kunder, por nuk eshte e vertete. Sepse mbi te gjitha, ne themi se jemi shqiptare dhe e mbyllim biseden pa dallim feje. Por nuk di sa % e Shqiptareve dine ç'eshte Bibla apo Kur'ani, dhe nuk di sa vajza ne Shqiperi vishen si te duan, sa % e shqiptareve nuk pine alkool etj.
Apo % e te cileve kane shkuar ne kishe.
Jepni mendimin tuaj, dhe nese ju duket teme ofenduese, ju siguroj qe nuk kam asgje kunder feve ne Shqiperi. Kjo per te mos lindur keqkuptime.
Mbyll temen me "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria"
PAQE
Vizitor- Vizitor
Re: Feja ne Shqiperi
Tema u zhendos ketu tek Besimi Fetar, pasi pershtatej me shume me kete nenforum...
un jam myslimane(jo myslimane qe mbeshtillen me shamija)mundohem ndonjehere tu pershtatem zakoneve si kan myslimanet,naj her ia fus edhe kot,por serish kerkoj qe zoti te me fal;di do gjona per fen time;ndersa per fet e tjhera sdi me thon;shyqyr ne vendin ton nuk ekziston kjo mania me u zen se njeri esht ne ket fe,e tjetri ne fene tjeter...
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Ka mbete me dhene shqipria fe ISLAME po ne shqipri 55 % musliman 46 % tjetr fe cnncnc o vella musliman mos e lesho rrugen e allahut se gabon shume por nese je tjetr fe bashkangjitju fes ISLAME edhe thuaj elhamdulilah ose thuaj
sub-han-allah
sub-han-allah
Princ- V.I.P Anëtarë
- Postime : 311
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/12/2012
Mosha : 33
Hobi : Besnik behem a bes nuk zo
Similar topics
» DASH Ne Shqiperi respektohet feja
» Feja dhe Zoti!
» Shqiperi e mjera Shqiperi!!!