Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Uruguaji, çerekfinalisti i parë i Kampionatit botëror 2010 People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Uruguaji, çerekfinalisti i parë i Kampionatit botëror 2010 People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Uruguaji, çerekfinalisti i parë i Kampionatit botëror 2010

Shko poshtë

Uruguaji, çerekfinalisti i parë i Kampionatit botëror 2010 Empty Uruguaji, çerekfinalisti i parë i Kampionatit botëror 2010

Mesazh nga Binni Sat 26 Jun 2010 - 14:25

Uruguaji, çerekfinalisti i parë i Kampionatit botëror 2010 Uruguaji-kampionati-boteror-300x203

Uruguai është kombëtarja e parë e cila ka kaluar në çerekfinale të Kampionatit botëror, që po mbahet në Afrikën e Jugut. Uruguai të shtunën e eliminoi Korenë e Jugut në të tetën e finales së këtij Botërori, pasi e mposhti me rezultat 2:1.

Më meritori për këtë sukses që e arriti Uruguai ishte Luiz Suarez, i cili i realizoi të dy golat për kombëtaren e tij.

Pas një iniciative të lehtë në teren, Uruguai ia doli të kaloj në epërsi prej 1:0 në minutën e 8-të me golin që e realizoi Suarez, i cili morri një top nga Forlan, kur mbrojtja e jug-koreanëve nuk ishte duke funksionuar si duhet.

Pas këtij goli të pësuar, kombëtarja e shtetit aziatik filloi ta kërkoj golin e barazimit, kryesisht me gjuajtje nga distanca, por assesi nuk ia dilte të shënoj, dhe kështu pjesa e parë e takimit përfundoi në favor të Uruguait. Rastin më të mirë për të shënuar gol në këtë periudhë të lojës për Korenë e Jugut e pati Chu-Young Park, i cili me një goditje dënimi qëlloi shtyllën e portës së ekipit kundërshtar.

Jug-koreanët shumë furishëm e nisën pjesën e dytë, duke bërë përpjekje të mëdha për ta barazuar rezultatin. Pas disa rasteve të mira shënimi, përkatësisht në minutën e 68-të, Koreja e Jugut ia doli ta barazoj rezultatin në 1:1 nëpërmjet Chung-Yong Lee, i cili realizoi gol me kokë, pasi mbrojtja e Uruguait nuk ishte në nivel të detyrës.

Kur u shkri epërsia që e kishte, Uruguai sërish filloi ta kërkoj golin e fitores, të cilin e shënoi në minutën e 80-të, për rezultat përfundimtar, 2:1. Realizues sërish ishte Suarez, i cili gol ishte mjaftë i bukur. I njëjti futbollist, para se ta shënonte këtë gol, i pati edhe dy-tri shanse mjaftë të mira për shënim.

Kjo është hera e parë që Uruguai u kualifikua në çerekfinale të një Kampionati botëror, që prej vitit të largët 1970.
Binni
Binni
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Ne Mendjen Tuaj!!
Postime Postime : 7205
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 03/01/2010
Mosha Mosha : 39
Hobi Hobi : Sporti,

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi