Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Shtrenjtohen nafta dhe cigaret People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Shtrenjtohen nafta dhe cigaret People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shtrenjtohen nafta dhe cigaret

Shko poshtë

Shtrenjtohen nafta dhe cigaret Empty Shtrenjtohen nafta dhe cigaret

Mesazh nga Vizitor Wed 5 Jan 2011 - 4:48

Viti i ri po fillon me një valë rritjesh cmimesh për konsumatorët, e cila ka prekur disa produkte njëherazi. Rritja ka përfshirë fillimisht cmimet e karburanteve.
Në tregun e brendshëm benzina po i afrohet nivelit 160 lekë, më i larti në dy vjet. Rritje ka patur edhe për naftën, e cila mesatarisht me 2 deri në 3 lekë për litër krahasuar me dy javë më parë.

Tregtarët thonë se janë disa faktorë që po sjellin rritjen e cmimeve të karburanteve në tregun e brendshëm. Së pari, cmimi i naftës në bursë ka kapërcyer nivelin 92.7 dollarë për fuci, vlera më e lartë në dy vitet e fundit.

Një tjetër faktor që sipas tregtarëve po sjell rritjen e cmimit të karburanteve në tregun e brendshëm është edhe forcimi i dollarit në raport me lekun.

Të dhënat zyrtare të Bankës së Shqipërisë tregojnë se krahasuar me një vit më parë, leku është zhvlerësuar ndaj dollarit me gati 10 për qind, një kosto kjo që tregtarët e ngarkojnë direkt tek konsumatorët.

Por një tjetër faktor që po rrit cmimet e karburanteve është edhe politika e taksave e ndjekur nga qeveria. Pak muaj më parë Ministria e Financave vendosi të rrisë taksat e karbonit, të cilat për benzinën u bënë nga 0.5 lekë në 1.5 lekë për litër, ndërsa për naftën nga 1 lek në tre lekë.

Vec karburanteve, rritje cmimesh ka patur edhe për cigaret. Në tregun me pakicë një paketë cigare aktualisht kushton nga 20 deri në 30 lekë më tepër.

Kjo rritje e cmimit të cigareve është pasojë direkte e politikës tatimore të qeverisë, e cila duke filluar që nga një janari rriti me 20 lekë për paketë akcizën e cigareve.
Anonymous
Vizitor
Vizitor

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi