Jeta ne distancë më erotike
+2
Leo_uk
WebMaster
6 posters
Faqja 1 e 1
Jeta ne distancë më erotike
Tashmë janë të shumtë çiftet që vendosin të mos ndajnë bashkë të njëjtën çati. Kjo zgjedhje duket se ndez pasionin e tyre. Edhe pse kanë një partner, ata vendosin të mos jetojnë bashkë. Kjo tendencë gjithnjë e në rritje, sipas statistikave tashmë ka edhe emër: “Living apart together” (të jetosh bashkë të ndarë).
Por lind pyetja: a i bën mirë erosit të jetosh i ndarë? Për këtë përgjigjet Veronica Vizzari, psikoterapiste dhe seksologe në institutin e seksologjisë në Romë. “Nëse zgjedhja është ndërmarrë nga të dy partnerët, ky stil jete është mjaft i fuqishëm, sepse momentet intime mund të jetohen me kujdes dhe të plota. Përkëdheljet nuk është mirë të jepen nën kaosin dhe stresin e përditshëm të shtëpisë dhe të jetuarit bashkë. Të mos jetosh bashkë, do të thotë të lësh stresin dhe problemet jashtë çarçafëve, kështu partnerët mund t’i dedikohen njëri-tjetrit kur kanë vërtet kohë dhe sidomos shumë dëshirë. Ky aspekt ka shumë avantazhe, pasi i kushtohet më shumë rëndësi takimit duk menduar për detajet, atmosferën, ambjentin, të brendshmet që do të vishen, etj. Në një kontekst më të qetë dhe relaksues, do të jetë më e lehtë pastaj të dorëzohemi ndaj fantazisë dhe dëshirave të pathëna. Ky stil jetese këshillohet shumë nga seksologët, për shkak të këtyre përkujdesjeve që ofron, por nuk u këshillohet çifteve që kanë vite që jetojnë bashkë, të nisin tashmë praktika të tilla”.
Do të ishte interesante të jetosh në këtë lloj filozofie, të jesh i fejuar dhe të mos e mbytësh lidhjen duke e bërë seksualitetin një zakon më shumë. Të martuarit do të bënin mirë të flinin për ca ditë në shtëpinë e miqve, pasi largësia e rindez dëshirën dhe kur gjendeni të njëjtën dhomë, do të jetë si në herën e parë. Ndarja fizike do t’i bëjë të dy partnerët të kërkojnë njëri-tjetrin me më shumë dëshirë
Por lind pyetja: a i bën mirë erosit të jetosh i ndarë? Për këtë përgjigjet Veronica Vizzari, psikoterapiste dhe seksologe në institutin e seksologjisë në Romë. “Nëse zgjedhja është ndërmarrë nga të dy partnerët, ky stil jete është mjaft i fuqishëm, sepse momentet intime mund të jetohen me kujdes dhe të plota. Përkëdheljet nuk është mirë të jepen nën kaosin dhe stresin e përditshëm të shtëpisë dhe të jetuarit bashkë. Të mos jetosh bashkë, do të thotë të lësh stresin dhe problemet jashtë çarçafëve, kështu partnerët mund t’i dedikohen njëri-tjetrit kur kanë vërtet kohë dhe sidomos shumë dëshirë. Ky aspekt ka shumë avantazhe, pasi i kushtohet më shumë rëndësi takimit duk menduar për detajet, atmosferën, ambjentin, të brendshmet që do të vishen, etj. Në një kontekst më të qetë dhe relaksues, do të jetë më e lehtë pastaj të dorëzohemi ndaj fantazisë dhe dëshirave të pathëna. Ky stil jetese këshillohet shumë nga seksologët, për shkak të këtyre përkujdesjeve që ofron, por nuk u këshillohet çifteve që kanë vite që jetojnë bashkë, të nisin tashmë praktika të tilla”.
Do të ishte interesante të jetosh në këtë lloj filozofie, të jesh i fejuar dhe të mos e mbytësh lidhjen duke e bërë seksualitetin një zakon më shumë. Të martuarit do të bënin mirë të flinin për ca ditë në shtëpinë e miqve, pasi largësia e rindez dëshirën dhe kur gjendeni të njëjtën dhomë, do të jetë si në herën e parë. Ndarja fizike do t’i bëjë të dy partnerët të kërkojnë njëri-tjetrin me më shumë dëshirë
Re: Jeta ne distancë më erotike
Kjo Veronica ku rri me shpi? Ndonje nr tel keni? 00027003
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
eh kur nuk kane se cbejne njerezia vrasin mendjen gjere e gjate,,,dite e nate,,,budallalliqe hesapi qesh qesh qesh jo te ndare ,,jo larg me terheqes,,,me ndezes,,,po lere ce do,,,kur ecen ecen,,,kur nuk ecen shtyje nga te duash se nuk do eci qesh qesh qesh :lol!:
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
per mua vlen kjo thenie nje femer qe e kam menduar shpesh jeton ne itali
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
Lol kemi kohe qe jemi vetem dhe kjo psikoterapistja qe ju ka pergjigjur kesaj thuaj ec te psikologu wolf se te tregon se ca eshte mire,cja fusin kot ore dhe kta jeta ne qift ne europe eshte e veshtire sepse nuk kane mardhenie seksuale se si duhet me partnerin/en arsya sepse djemt jane te lodhur dhe te alkolizuar per kete femrat tradhetojne dhe kerkojne ndarjen kurr nuk bejne nje jete normale,imagino jeten erotike ne largesi ti flas per nje kohe te gjate psh te dashures time per intimitet ne tel dhe nje dite thote boll se me plase ti fol se une po i zbatoj
Docteur- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Ne Afrike
Postime : 5764
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/05/2011
Hobi : Ngacmime
jam shum dakord
Fragolina- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : andej kendej gjithandej
Postime : 513
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/05/2011
Mosha : 37
Hobi : te caj derrasat
Similar topics
» A e keni pyetur ndonjehere veten:Cili eshte qellimi i JETES?", "Jeta ime?","Jeta jote?"
» Tek jeta nga jeta
» Jeta ime...!!!
» Jeta e Muhammedit (a.s)
» Keshtu e ka jeta
» Tek jeta nga jeta
» Jeta ime...!!!
» Jeta e Muhammedit (a.s)
» Keshtu e ka jeta
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi