Femrat flasin më shumë se meshkujt!
+16
Besa
Arabela
dajti modh
Daku
Fata
Emona
Shkembi
Anakonda
Docteur
Tonii
kasperi
T_o_n_i
Leo_uk
Ariel
Space
Darius
20 posters
Faqja 1 e 1
Femrat flasin më shumë se meshkujt!
Gjithmonë kemi dëgjuar të thuhet se femrat flasin shumë, por që ato të thoshin 36 mijë fjalë në ditë këtë askush nuk e kishte menduar...
Ndërkaq sipas studimeve më të fundit të bëra jashtë dhe të botuara në një revistë shkencore zvicerane meshkujt flasin sa gjysma e femrave, pra vetëm 18 mijë fjalë në ditë. Kapacitetet mendore dhe ndryshimet genetike që bëjnë meshkujt me femrat të jenë kaq të ndryshëm nga njëri-tjetri duket se nuk kanë të sosur.
Disa nga drejtimet ku dy sekset ndryshojnë janë agresiviteti, vlerësimi i rreziqeve në situata të caktuara, por edhe të gjitha karakteristikat që shikohen te një person për ta zgjedhur si partner të mundshëm seksual.
Për shembull, gratë janë shumë më të prirura se burrat për të shfaqur dhembshuri e për të ndjerë mëshirë, si dhe për t’u miqësuar më shpejt më dikë që nuk e njohin. Meshkujt ndërkaq janë më të prirur për t’u shfaqur të dhunshëm, agresivë dhe pranojnë shumë më lehtësisht që të ndërmarrin aventura të rrezikshPor ata janë edhe më të aftë për t’u marrë me procese komplekse shkencore e teknologjike e për t’i kuptuar ato siç janë makinat, kompiuterat, sistemet e programeve të ndryshme, apo dhe “Ligjin e xhunglës”. Profesori i Universitetit të Kembrixhit, Simon Baron Kohen, mendon se në tru ekzistojnë mekanizma të tillë që e bëjnë të ndryshme mënyrën e perceptimit, komportimit dhe të menduarit për sa u takon të dyja sekseve të kundërta.
me.
Disa sisteme janë më të zhvilluara te njëri seks, disa të tjera më të zhvilluara për seksin e kundërt. Prof. Kohen shpjegon se meshkujt dhe femrat ndryshojnë edhe nga ajo që kërkojnë te një partner të cilin do ta zgjedhin më pas si të dashur, apo qoftë edhe thjesht për të kryer marrëdhënie seksuale;
“Meshkujt zakonisht janë më të ndjeshëm dhe tërhiqen dukshëm nga bukuria e femrave dhe mosha e tyre, ndërkohë që femrat tërhiqen më shumë nga statusi i meshkujve dhe jo aq nga bukuria apo mosha.” Ndërsa sa i takon kapaciteteve të përgjithshme të zgjuarsisë nuk ka asnjë dallim për të dyja sekset.
Një tjetër dallim mes dy sekseve është se femrat kanë një memorie vizive shumë më të zhvilluar sesa meshkujt. Meshkujt janë më të avancuar në fiksimin e objekteve që rrotullohen e lëvizin në hapësirë.
Ndaj dhe sipas studiuesve nuk kemi dëgjuar shpesh që të ketë femra astrologe të famshme. Ajo që duhet thënë si përfundim është se janë kryer disa studime mbi genetikën e dy sekseve por ende nuk është dalë përfundimisht në konkluzione të mirëqena.
Megjithatë, ajo që mund të thuhet është se padyshim që diferencat ekzistojnë, vetëm se derisa të vijë momenti i zbërrthimit të këtij misteri do të na duhet të presim edhe pak.
Ndërkaq sipas studimeve më të fundit të bëra jashtë dhe të botuara në një revistë shkencore zvicerane meshkujt flasin sa gjysma e femrave, pra vetëm 18 mijë fjalë në ditë. Kapacitetet mendore dhe ndryshimet genetike që bëjnë meshkujt me femrat të jenë kaq të ndryshëm nga njëri-tjetri duket se nuk kanë të sosur.
Disa nga drejtimet ku dy sekset ndryshojnë janë agresiviteti, vlerësimi i rreziqeve në situata të caktuara, por edhe të gjitha karakteristikat që shikohen te një person për ta zgjedhur si partner të mundshëm seksual.
Për shembull, gratë janë shumë më të prirura se burrat për të shfaqur dhembshuri e për të ndjerë mëshirë, si dhe për t’u miqësuar më shpejt më dikë që nuk e njohin. Meshkujt ndërkaq janë më të prirur për t’u shfaqur të dhunshëm, agresivë dhe pranojnë shumë më lehtësisht që të ndërmarrin aventura të rrezikshPor ata janë edhe më të aftë për t’u marrë me procese komplekse shkencore e teknologjike e për t’i kuptuar ato siç janë makinat, kompiuterat, sistemet e programeve të ndryshme, apo dhe “Ligjin e xhunglës”. Profesori i Universitetit të Kembrixhit, Simon Baron Kohen, mendon se në tru ekzistojnë mekanizma të tillë që e bëjnë të ndryshme mënyrën e perceptimit, komportimit dhe të menduarit për sa u takon të dyja sekseve të kundërta.
me.
Disa sisteme janë më të zhvilluara te njëri seks, disa të tjera më të zhvilluara për seksin e kundërt. Prof. Kohen shpjegon se meshkujt dhe femrat ndryshojnë edhe nga ajo që kërkojnë te një partner të cilin do ta zgjedhin më pas si të dashur, apo qoftë edhe thjesht për të kryer marrëdhënie seksuale;
“Meshkujt zakonisht janë më të ndjeshëm dhe tërhiqen dukshëm nga bukuria e femrave dhe mosha e tyre, ndërkohë që femrat tërhiqen më shumë nga statusi i meshkujve dhe jo aq nga bukuria apo mosha.” Ndërsa sa i takon kapaciteteve të përgjithshme të zgjuarsisë nuk ka asnjë dallim për të dyja sekset.
Një tjetër dallim mes dy sekseve është se femrat kanë një memorie vizive shumë më të zhvilluar sesa meshkujt. Meshkujt janë më të avancuar në fiksimin e objekteve që rrotullohen e lëvizin në hapësirë.
Ndaj dhe sipas studiuesve nuk kemi dëgjuar shpesh që të ketë femra astrologe të famshme. Ajo që duhet thënë si përfundim është se janë kryer disa studime mbi genetikën e dy sekseve por ende nuk është dalë përfundimisht në konkluzione të mirëqena.
Megjithatë, ajo që mund të thuhet është se padyshim që diferencat ekzistojnë, vetëm se derisa të vijë momenti i zbërrthimit të këtij misteri do të na duhet të presim edhe pak.
Darius- V.I.P Anëtarë
- Postime : 11502
Gjinia :
Anëtarësuar : 25/08/2010
Re: Femrat flasin më shumë se meshkujt!
Po femrat shquhen per llafazane :P
Space- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Ne levizje
Postime : 1354
Gjinia :
Anëtarësuar : 03/06/2011
Mosha : 34
Hobi : Informatika
sha ke mojAriel shkruajti:
Darius- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
36 mije kur jane ne dite te zakondshme, 360 mije kur i vijn ato.. nervat me nervat... qesh qesh qesh
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
femrat nuk flasin shume ...ato thjeshte i sterhollojne apo merren me detajet e gjerave ose muhabetet e duket sikur flasin shume
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Tirane
Postime : 18036
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/05/2009
Darius shkruajti:sha ke mojAriel shkruajti:
pse aq fjale nxjerr ne dite une... qesh qesh qesh qesh qesh qesh
tiii?!!! jooo cne ...ti fol pak e per merak
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
:20375:Ariel shkruajti:Darius shkruajti:sha ke mojAriel shkruajti:
pse aq fjale nxjerr ne dite une... qesh qesh qesh qesh qesh qesh
Darius- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
celebrate015 ketu nuk mund te flasin,mbeten pa fjale qesh
kasperi- Legjendë
- Vendbanimi : Prishtine
Postime : 19666
Gjinia :
Anëtarësuar : 27/05/2010
Hobi : trokitja ne dritare
nuk cuditem
esht ne natyren e tyre
esht ne natyren e tyre
Tonii- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5860
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/12/2009
Me verte po sikur me lidh nji llafmates...sa fjale ne dite nxjerr thua qesh
ti ncuk asnje.... je gjith kohes suuuuusssss
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
ka dhe meshkuj qe flasin dhe ska femer qe i ze me fjale
Docteur- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Ne Afrike
Postime : 5764
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/05/2011
Hobi : Ngacmime
Ndonjehere na e kalojne edhe meshkujt.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Hobi : Once Upon A Time
e vertet,por kur jane ne shoqerine e tyre....por kur jan me partenerin ,u mbydhet goja....duan vetem te degjojne....
Shkembi- V.I.P Anëtarë
- Postime : 9500
Gjinia :
Anëtarësuar : 17/10/2011
Mosha : 43
Thuaaa...kaq llafazane jemi :A.
Nature e till jemi s'na rrihet pa fol
Nature e till jemi s'na rrihet pa fol
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
hahahaha kur jeni ne shoqerine tuaj,po....
por kur jeni me te dashurin ju iken goja.... celebrate005
por kur jeni me te dashurin ju iken goja.... celebrate005
Shkembi- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
Un s'jom tip qe flas shum as ne rrethin e Shoqeris!
Po n'varet prej karakterit te femres ,disa flasin shum edhe ne prani te dashurit sa qe behte bajat tu fol pa ndale
Po n'varet prej karakterit te femres ,disa flasin shum edhe ne prani te dashurit sa qe behte bajat tu fol pa ndale
Emona- WebMaster
Gjinia :
jan raste shume te ralla....
por ne pergjithesi keshtu eshte...
por ne pergjithesi keshtu eshte...
Shkembi- V.I.P Anëtarë
Gjinia :
Se perndryshe s'po na kuptoni ju neve..ha hahah
Fata- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : EU
Postime : 457
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/02/2012
Pervec se ne Itali [You must be registered and logged in to see this image.]
Daku- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : N'metropolt
Postime : 1998
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/02/2011
Mosha : 45
Hobi : Japraku
ngaqe kane floket me te gjata mbase
dajti modh- V.I.P Anëtarë
- Postime : 17309
Gjinia :
Anëtarësuar : 19/01/2010
femrat nuk kane kafshate molle ke gryka ndaj,,,,[You must be registered and logged in to see this image.]
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Femrat nuk kane kocke te fyti ndaj
Space- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Ne levizje
Postime : 1354
Gjinia :
Anëtarësuar : 03/06/2011
Hobi : Informatika
Eshte e vertet,,,femrat jane me llafazane...
Besa- Princeshë
- Vendbanimi : Ne zemren e trojeve shqipatre
Postime : 1402
Gjinia :
Anëtarësuar : 15/10/2011
Mosha : 38
Hobi : muzika,leximi
Nuk besoj te jete femra llafazane se o te njohesh mire mashkullin eshte dopio e femres
Femra mund te jete me llafazane se mashkulli por pse?? Sepse ate ka armen me te forte te vetes,gojen e te shprehurit ne krahasim me meshkujt te cilet seshte nevoja te flasin shume se kane fuqi te tjera fizike e shoqerore te cilat femres keto i mohoen shpesh...
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Ka femra qe flasin sidomos ato te kavajes [You must be registered and logged in to see this image.]
CuN@BosS/- WebMaster
- Vendbanimi : - Shijak -Albania
Postime : 6010
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 42
Hobi : + Programator @ iNfO!-
pse te shikakut jo??CuN@BosS/ shkruajti:Ka femra qe flasin sidomos ato te kavajes [You must be registered and logged in to see this image.]
o none, me hy ne goj te atyre....zot na ruje thuaj...
EMI- V.I.P Anëtarë
Postime : 9553
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/09/2011
Hobi : Te iki larg..
ja EMI P,SH ..NUK FLET KURRE NUK I NDIET ZONI GOJES .. :541221: :541221: KUR FLE GJUME
Gjinia :
hahah epra se ne gjume..jam e heshtur..dajti modh shkruajti:ja EMI P,SH ..NUK FLET KURRE NUK I NDIET ZONI GOJES .. :541221: :541221: KUR FLE GJUME
sflas hic....
EMI- V.I.P Anëtarë
Postime : 9553
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/09/2011
Hobi : Te iki larg..
lesh lesh thuj me mire
Gjinia :
Kujdes fjalorin qe perdorni ne shkrime !!!
Emona- WebMaster
Gjinia :
merr fshesen EMONA [TePuC]
Gjinia :
Similar topics
» Pse femrat flasin më shumë
» Femrat flasin më pak, por thonë shumë
» Femrat tradhtojne me shume se meshkujt..!
» Kush flet më shumë meshkujt apo femrat?
» Meshkujt e pranojnë që femrat janë shumë më të mira në “multi-tasking”
» Femrat flasin më pak, por thonë shumë
» Femrat tradhtojne me shume se meshkujt..!
» Kush flet më shumë meshkujt apo femrat?
» Meshkujt e pranojnë që femrat janë shumë më të mira në “multi-tasking”
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi