Njerëzit që rrinë vonë pa gjumë, të prirë për mbipeshë
+3
Єямєℓiиdå
Poeti Dhimbjes
WebMaster
7 posters
Faqja 1 e 1
Njerëzit që rrinë vonë pa gjumë, të prirë për mbipeshë
Personat që qëndrojnë natën vonë pa gjumë dhe zgjohen më vonë gjatë ditës, janë më të prirë të fitojnë kilogramë të tepërt, paralajmërojnë ekspertët amerikanë.
Sipas të dhënave të shkencëtarëve në Universitetin Northwestern, shprehia e tillë e gjumit është e lidhur me konsumimin e 248 kalorive shtesë brenda 24 orëve, ndërsa kjo ndodh sidomos gjatë natës.
Krahas kësaj, personat që shkojnë vonë në krevat, konsumojnë dy herë më shumë ushqim të shpejtë dhe më pak pemë dhe perime, në krahasim me ata që flenë më herët.
Po ashtu, njerëzit e natës më shpesh pinë pije të gazuara, të cilat janë pasura me kalori. /Telegrafi/
Sipas të dhënave të shkencëtarëve në Universitetin Northwestern, shprehia e tillë e gjumit është e lidhur me konsumimin e 248 kalorive shtesë brenda 24 orëve, ndërsa kjo ndodh sidomos gjatë natës.
Krahas kësaj, personat që shkojnë vonë në krevat, konsumojnë dy herë më shumë ushqim të shpejtë dhe më pak pemë dhe perime, në krahasim me ata që flenë më herët.
Po ashtu, njerëzit e natës më shpesh pinë pije të gazuara, të cilat janë pasura me kalori. /Telegrafi/
Re: Njerëzit që rrinë vonë pa gjumë, të prirë për mbipeshë
Vallahi une nuk e di se cfare studimesh bejne keta shkencetaret por flas thjesht nga pervoja ime personale.
Ka mbi 5 vite qe nuk bie te fle gjume para ores 2 - 3 pasmesnate dhe nuk e kam patur kurre si problem mbipeshen, madje gjithnje mundohem ti ve ca kilo me shume, por spo mundem qe spo mundem.
Jam i mendimit se kjo puna e mbipeshes varet me shume nga njeriu, gjithsesi nuk them qe sduhet te bejme kujdes por ama edhe keto shkencetaret pak si shume i bien daulles ne nje vend!
Ka mbi 5 vite qe nuk bie te fle gjume para ores 2 - 3 pasmesnate dhe nuk e kam patur kurre si problem mbipeshen, madje gjithnje mundohem ti ve ca kilo me shume, por spo mundem qe spo mundem.
Jam i mendimit se kjo puna e mbipeshes varet me shume nga njeriu, gjithsesi nuk them qe sduhet te bejme kujdes por ama edhe keto shkencetaret pak si shume i bien daulles ne nje vend!
Studim koti..skane me ca merren.
Une asnjehere nuk fle para 12 dhe gjithmone zgjohem ne 6...edhe kur kam pushim ndonjehere RRALLE fle deri ne 8....sepse asnjehere sme ka pelqyer gjumi i tepert..thjeshte sme merr edhe nese rri me ore te tera ne krevat.
Une asnjehere nuk fle para 12 dhe gjithmone zgjohem ne 6...edhe kur kam pushim ndonjehere RRALLE fle deri ne 8....sepse asnjehere sme ka pelqyer gjumi i tepert..thjeshte sme merr edhe nese rri me ore te tera ne krevat.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
sma merr mendja qe ma kalon njeri per pa gjum,edhe bej lufte me shendetin mu shnosh pak qesh
Quku- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Shkoder
Postime : 79
Gjinia :
Anëtarësuar : 03/07/2011
Mosha : 42
Hobi : Marakli Krapit
ika te flej se kush ve peshe... qesh qesh
Naten..
Naten..
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
pranaj jemi shtuar ca ne nga kjo varianti gjumit qesh
CuN@BosS/- WebMaster
- Vendbanimi : - Shijak -Albania
Postime : 6010
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 42
Hobi : + Programator @ iNfO!-
Sma merr menja me thon tdrejten noren 12 tnates bij e ne oren 5 zgjohem...asnje probleme peshe skam madje un jom dobsu kohve tfundit...
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Per femrat qe rrine ne shtepi-Nuk eshte kurre vone per t’u bere seksi
» A duhet perbuzur femra mbipeshe?
» Alzheimeri më i theksuar te personat me mbipeshë
» Pse duart dhe këmbët na rrinë të ftohta ?
» Të jetosh me persona të zymtë, ju krijon depresion 6 muaj më vonë
» A duhet perbuzur femra mbipeshe?
» Alzheimeri më i theksuar te personat me mbipeshë
» Pse duart dhe këmbët na rrinë të ftohta ?
» Të jetosh me persona të zymtë, ju krijon depresion 6 muaj më vonë
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi