Seksi, inteligjentët e praktikojnë më pak
+2
bobi 10
WebMaster
6 posters
Faqja 1 e 1
Seksi, inteligjentët e praktikojnë më pak
Ndoshta ndodh për faktin se janë tepër të prirur të mendojmë për sistemet, apo për të studiuar, prandaj kanë fare pak kohë për t’iu dedikuar aktiviteteve më të ulëta. Fakti është se njerëzit inteligjentë rezulton se bëjnë pak seks. Këtë e ka publikuar revista amerikane 'Psychology Today'. “Disa studime tregojnë se inteligjenca është e lidhur në sens negativ me frekuencën e aktivitetit seksual”, ka shpjeguar Rosemary Hopcroft, sociologe e Universitetit të Karolinës së Veriut. Me pak fjalë, sa më shumë inteligjent je, aq më pak seks bën.
Për më tepër është vërejtur se personat me një nivel të lartë arsimimi kanë tendencë të kenë një numër më të vogël partnerësh gjatë jetës së tyre, teksa raporti jo fort pozitiv mes seksit dhe inteligjencës vërehet që në moshë adoleshente. Përsa i takon arsyeve të kësaj lidhjeje mes inteligjencës dhe aktivitetit të paktë seksual është ende duke u hetuar. Mendohet se inteligjentët mishërojnë figurën klasike të njeriut që mendon shumë, që mban syze dhe që kujdeset fare pak për aspektin e jashtëm. Domethënë janë më pak tërheqës dhe kanë më pak shanse për të joshur femrat. Por kjo hipotezë është hedhur poshtë nga një kërkim i Carolyn Halpern në Universitetin e Karolinës së Veriut. Me një barazi sharmi dhe bukurie, inteligjenti bën më pak seks se ai që është më pak I zgjuar. Po atëherë, cila është arsyeja e vërtetë? Hipoteza e bërë nga psikologu Aurelio Josè Figueredo, docent në Universitetin e Arizonës, është pikërisht e tipit evolues: më të zgjuarit investojnë më pak kohë në kërkim të riprodhimit, por zotërojnë më tepër risi. Prandaj, megjithëse riprodhohen rrallë, kanë më tepër mundësi të bëjnë të jetojë sa më mirë pasardhësin e tyre, kështu që nuk kanë nevojë të tentojnë disa herë rrugën e riprodhimit.
Për më tepër është vërejtur se personat me një nivel të lartë arsimimi kanë tendencë të kenë një numër më të vogël partnerësh gjatë jetës së tyre, teksa raporti jo fort pozitiv mes seksit dhe inteligjencës vërehet që në moshë adoleshente. Përsa i takon arsyeve të kësaj lidhjeje mes inteligjencës dhe aktivitetit të paktë seksual është ende duke u hetuar. Mendohet se inteligjentët mishërojnë figurën klasike të njeriut që mendon shumë, që mban syze dhe që kujdeset fare pak për aspektin e jashtëm. Domethënë janë më pak tërheqës dhe kanë më pak shanse për të joshur femrat. Por kjo hipotezë është hedhur poshtë nga një kërkim i Carolyn Halpern në Universitetin e Karolinës së Veriut. Me një barazi sharmi dhe bukurie, inteligjenti bën më pak seks se ai që është më pak I zgjuar. Po atëherë, cila është arsyeja e vërtetë? Hipoteza e bërë nga psikologu Aurelio Josè Figueredo, docent në Universitetin e Arizonës, është pikërisht e tipit evolues: më të zgjuarit investojnë më pak kohë në kërkim të riprodhimit, por zotërojnë më tepër risi. Prandaj, megjithëse riprodhohen rrallë, kanë më tepër mundësi të bëjnë të jetojë sa më mirë pasardhësin e tyre, kështu që nuk kanë nevojë të tentojnë disa herë rrugën e riprodhimit.
Re: Seksi, inteligjentët e praktikojnë më pak
Serish ekspertet ketu eeeeeeeeeeeeeeeee.
Po ku jane bazuar ata eeeee???
Ajnshtajn ka qene femnist i madh[You must be registered and logged in to see this image.] madje teksa shikonte qe do ta vizitonte nje femer ne shtepine e tij bente sikur do bente banjo,edhe rrinte gjysem zhveshur[You must be registered and logged in to see this image.]
Po ku jane bazuar ata eeeee???
Ajnshtajn ka qene femnist i madh[You must be registered and logged in to see this image.] madje teksa shikonte qe do ta vizitonte nje femer ne shtepine e tij bente sikur do bente banjo,edhe rrinte gjysem zhveshur[You must be registered and logged in to see this image.]
bobi 10- WebMaster
- Postime : 12756
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/09/2010
per ate arsye pra ka pak njerze intelegjent
AlBora- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : prishtina
Postime : 2297
Gjinia :
Anëtarësuar : 19/10/2010
Mosha : 42
Hobi : leximi
Une e di qe te shton jeten,,,kaq.
Alisa- I/e Regjistruar
- Postime : 1157
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/08/2011
Mosha : 35
Hobi : Noti
[You must be registered and logged in to see this image.] seshte e vertete,
uji buka dhe sexi jane tri nevoja qe ti kerkon organizmi
edhe inteligjentet e praktikojne,madje sdin te ndahen[You must be registered and logged in to see this image.]
uji buka dhe sexi jane tri nevoja qe ti kerkon organizmi
edhe inteligjentet e praktikojne,madje sdin te ndahen[You must be registered and logged in to see this image.]
kasperi- Legjendë
- Vendbanimi : Prishtine
Postime : 19666
Gjinia :
Anëtarësuar : 27/05/2010
Hobi : trokitja ne dritare
Vishjuni punes njerez......se jemi mrapa.................
:[LoL]: :[LoL]: :[LoL]:
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
hahahah e bukur ErmelindaEямєℓiиdå shkruajti:Vishjuni punes njerez......se jemi mrapa.................
Alisa- I/e Regjistruar
- Postime : 1157
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/08/2011
Mosha : 35
Hobi : Noti
Similar topics
» Studimi, seksi nuk është “punë” për inteligjentët
» Dashuria dhe seksi
» Seksi dhe paragjykimet
» Të jesh “Seksi” (3)