Të flasësh me veten, qartëson mendimet.
2 posters
Faqja 1 e 1
Të flasësh me veten, qartëson mendimet.
Të flasësh me veten nuk është aspak shenjë e paqëndrueshmërisë mendore. Shpesh herë na ndodh të shikojmë njerëz të cilët pëshpërisin me vete, por kujdes, ata nuk janë të cmendur pasi të folurit me vete i bën mirë njeriut.
Kjo mënyrë ndihmon në vetëkontrollin e njeriut, redukton sjelljet impulsive dhe zhvillon një proces më të mirë për vendimmarrjen. Psikologë nga Universiteti i Torontos kanë arritur në këtë përfundim pas disa testeve vullnetare.
“Kuptuam se njerëzit reagojnë në mënyrë më impulsive kur nuk mund të përdorin zërin e tyre të brendshëm”, shprehet profesori Michael Inzlicht. Studimi kanadez thekson se ne i dërgojmë shpesh herë mesazhe vetvetes, duke arritur të arsyetojmë më shumë.
Kjo mënyrë ndihmon në vetëkontrollin e njeriut, redukton sjelljet impulsive dhe zhvillon një proces më të mirë për vendimmarrjen. Psikologë nga Universiteti i Torontos kanë arritur në këtë përfundim pas disa testeve vullnetare.
“Kuptuam se njerëzit reagojnë në mënyrë më impulsive kur nuk mund të përdorin zërin e tyre të brendshëm”, shprehet profesori Michael Inzlicht. Studimi kanadez thekson se ne i dërgojmë shpesh herë mesazhe vetvetes, duke arritur të arsyetojmë më shumë.
Darius- V.I.P Anëtarë
- Postime : 11502
Gjinia :
Anëtarësuar : 25/08/2010
Re: Të flasësh me veten, qartëson mendimet.
aahahahhaah po te me shohin duke folur me vete thon e ka len mendja njeriun e botes.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Të flasësh me veten të bën mirë
» Të flasesh, të heshtesh , të dëgjosh!!!
» Të rrëfehesh te psikologu apo të flasësh me prindërit?
» Ne mendimet e mia je.!!
» Të flasesh, të heshtesh , të dëgjosh!!!
» Të rrëfehesh te psikologu apo të flasësh me prindërit?
» Ne mendimet e mia je.!!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi