Optimistët injorojnë gjërat negative
5 posters
Faqja 1 e 1
Optimistët injorojnë gjërat negative
Për shkak të aktivitetit të reduktuar në regjionin frontal të trurit, njerëzit e prirë për optimizëm injorojnë informatat negative. Edhe pse janë më pak nën stres, janë më shpesh të papërgjegjshëm. Kërkimi i përjetshëm për gjëra pozitive në jetë mund ta ketë anën e vet negative, pohojnë shkencëtarët e Universitetit në Londër. Sipas tyre, optimizmi i verbër është simptomë e funksionimit më të dobët të regjionit frontal të trurit.
Shkencëtarët kanë skanuar trurin e vullnetarëve të cilëve u kanë treguar shumë ngjarje të këqija, si fatkeqësitë automobilistike, sëmundjet e rënda ose vdekja e ndonjë anëtari të familjes.
Pastaj ata është dashur të vlerësojnë se sa është probabiliteti që kjo t’u ndodhë atyre, ndërsa shkencëtarët kanë vënë re mospërputhje të madhe në përgjigjet e atyre të cilët psikologjikisht janë vlerësuar si tejet optimistë.
Edhe pse kanë pranuar që ekzistojnë shanse të mëdha që diçka e tillë t’i ndodhë çdokujt, ata kanë vlerësuar se shanset janë të vogla që gjërat e këqija t’u ndodhin atyre, sepse kanë injoruar të dhënat reale.
“Kemi dëshmuar që optimistët vetëm zgjedhin informatat për të cilat dëshirojnë të mendojnë, ndërsa i neglizhojnë ato negativet. Derisa mendojnë për gjërat negative kanë më pak aktivitete në korteksin frontal të trurit, çka me siguri është kushtëzuar biologjikikisht”, tha dr. Tali Sharot, autore e studimit.
Ajo konsideron që optimizmi ka shumë anë pozitive si më pak stres dhe brengosje në jetën e përditshme, por mund të shkaktojë edhe sjellje të papërgjegjshme pa u brengosur për pasoja
Shkencëtarët kanë skanuar trurin e vullnetarëve të cilëve u kanë treguar shumë ngjarje të këqija, si fatkeqësitë automobilistike, sëmundjet e rënda ose vdekja e ndonjë anëtari të familjes.
Pastaj ata është dashur të vlerësojnë se sa është probabiliteti që kjo t’u ndodhë atyre, ndërsa shkencëtarët kanë vënë re mospërputhje të madhe në përgjigjet e atyre të cilët psikologjikisht janë vlerësuar si tejet optimistë.
Edhe pse kanë pranuar që ekzistojnë shanse të mëdha që diçka e tillë t’i ndodhë çdokujt, ata kanë vlerësuar se shanset janë të vogla që gjërat e këqija t’u ndodhin atyre, sepse kanë injoruar të dhënat reale.
“Kemi dëshmuar që optimistët vetëm zgjedhin informatat për të cilat dëshirojnë të mendojnë, ndërsa i neglizhojnë ato negativet. Derisa mendojnë për gjërat negative kanë më pak aktivitete në korteksin frontal të trurit, çka me siguri është kushtëzuar biologjikikisht”, tha dr. Tali Sharot, autore e studimit.
Ajo konsideron që optimizmi ka shumë anë pozitive si më pak stres dhe brengosje në jetën e përditshme, por mund të shkaktojë edhe sjellje të papërgjegjshme pa u brengosur për pasoja
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Optimistët injorojnë gjërat negative
E kush eshte ai person qe nuk i urren gjerat negative.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Asnje ska deshire te kete gjera negative
Lonisa- I/e Regjistruar
- Postime : 15
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/04/2012
Mosha : 33
Nuk eshte se i injorojne..thjeshte i shikojne me nje sy tjeter nga cmund ti shikojne pjesa tjeter ...e per kete ju duket e lehte cdo gje.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
une i shtie ne thesin e harreses gjerat negative ,,se me duket pa kuptim te merrem me to,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Similar topics
» Me optimistet ne Ballkan? Shqiptaret
» Anët pozitive dhe negative të ambicies
» Dafina dhe Ledri injorojnë armiqtë, lansojnë klipin
» Thaçi fton deputetët ta injorojnë idenë për shkëmbim territoresh
» Gjumi regjistron kujtimet negative
» Anët pozitive dhe negative të ambicies