Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Mosqenia!!!  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Mosqenia!!!  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mosqenia!!!

2 posters

Shko poshtë

Mosqenia!!!  Empty Mosqenia!!!

Mesazh nga Darius Tue 25 Oct 2011 - 1:19

C'fare eshte mosqenia? A egsiton dicka e tille? Ne qofte se egziston mund ta klasifikojme si dicka?

Une mendoj se cdo gje qe egziston, mund te jete dicka. Por mosqenia qartesisht egziston si nje koncept ne mendje. Mendoj se arrin ne faktin se ne jetojme ne nje bote te kalbur, ku i shikojme gjerat te vine dhe te dalin nga egzistenca. Duke qene mortal, ne kuptojme se nje dite do te vdesim. Kush nuk eshte munduar te imagjinoj se si eshte me cfare ngjan jo-egzistenca jone? Sigurisht, mundimi per te imagjinuar dicka sic ajo eshte a pavlere, nga qe ne nuk mund te mendojme se si do te jete me mos menduar. Aktualisht ne kurre nuk kemi mbaruar se egzistuari, si atome qe na bejne ne te jetojme me tej, edhe pse nuk mund te mendojme me. Por eshte idea e imagjinates si eshte per te qene i vdekur e cila (besoj une) udheheqi ne jo-egzistencen ne kete bote. Keshtu qe ne nje menyre, kur je i pavetdijshem eshte nje koncept i mosqenies. Mendoj se sa here qe flejme pa enderruar futemi ne kete "mosqenie".
Eshte edhe nje koncept tjeter i mosqenies, e cila mendoj se eshte e njohur nga ju. Ky koncept ndoshta ka qene rreth e qark per mijera vite, dhe akoma vazhdon edhe sot ku gjendet shkenca moderne. Jam duke folur rreth hapesires bosh. Perseri, duket si nje koncept qe u ngrit nga perceptimi natyral i botes. Ne situata ditore, ne shikojme materiale te ngurte duke levizur ne hapesire, dhe keshtu qe supozojme se hapesire mund te jete asgje, perndryshe gjerat nuk mund te leviznin rreth e qark. Por sic e kam shkruajtur mesiper, nga qe hapesira egziston, duhet te jete dicka ne vend te asgjes. Por kjo lloj hapesire ndare nga "gjerat" ditore eshte ne koshin e plehrave te shkences. Duket sikur shkenca nuk ka egzistence pa te njejten energji qe na ben ne.

Keshtu qe mund te them se mosqenia eshte thjesht nje koncept human, pa baza ne boten reale. : :Mosqenia!!!  Smiley
Darius
Darius
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Postime Postime : 11502
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 25/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mosqenia!!!  Empty Re: Mosqenia!!!

Mesazh nga Anakonda Sat 18 Feb 2012 - 3:22

Mosqenia eshte ndjesia qe e perjetojme ne ne shpirtin tone,dhe duam qe te mos ekzistojme pasi shpesh here i bejme gjerat gabim.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye