Nëna a duhet të sillet si mike, mbrojtëse, apo duhet të jetë autoritet?
+3
Ariel
Durrsaku
WebMaster
7 posters
Faqja 1 e 1
Nëna a duhet të sillet si mike, mbrojtëse, apo duhet të jetë autoritet?
Nënat me gjenerata të tëra kanë qenë autoritet në edukim, me faktin që baballarët nuk kanë kaluar shumë kohë me fëmijët duke qenë të zenë me sigurimin e egzistencës për familjen. Në kohët e sotme, ndërrohen rolet e grave dhe bashkëshortëve, pra të prindërve. Shpesh ndëgjojmë nga nënat e reja të thonë “unë me fëmijët e mi dëshiroj të jem shok, nuk dëshiroj ta kem distancën të cilën e kanë patur prindërit e mi”.
Natyrisht, është mirë që distanca të jetë sa më e vogël, respektivisht të egzistojë afërsia, por roli i autoritetit është shumë i rëndësishëm. Nëse nëna nuk është autoritet, vajza humb mbështjetjen, sigurinë. Kur gjendet në situatë të cilat nuk mund ta zgjidh vetëm, është mirë që nënën ta ketë personin i cili mund ti ofrojë ndihmën e vërtetë. Megjithatë, nëse ato janë në të njejtin nivel, kjo nuk ofron siguri që problemi do të mund të zgjidhet.
Shoqëria në mes të nënës dhe vajzës është iluzion, sidomos i nënës. Vajzat e dinë kë e kanë shoqe të ngushtë, atë të cilën e kanë zgjedhur vet dhe të cilës mund t`ia thonë “të gjitha”. Disa nëna, megjithatë, këtë vështirë mund ta pranojnë.
Ju si mendoni ..Ju lutem jo chit chat
Natyrisht, është mirë që distanca të jetë sa më e vogël, respektivisht të egzistojë afërsia, por roli i autoritetit është shumë i rëndësishëm. Nëse nëna nuk është autoritet, vajza humb mbështjetjen, sigurinë. Kur gjendet në situatë të cilat nuk mund ta zgjidh vetëm, është mirë që nënën ta ketë personin i cili mund ti ofrojë ndihmën e vërtetë. Megjithatë, nëse ato janë në të njejtin nivel, kjo nuk ofron siguri që problemi do të mund të zgjidhet.
Shoqëria në mes të nënës dhe vajzës është iluzion, sidomos i nënës. Vajzat e dinë kë e kanë shoqe të ngushtë, atë të cilën e kanë zgjedhur vet dhe të cilës mund t`ia thonë “të gjitha”. Disa nëna, megjithatë, këtë vështirë mund ta pranojnë.
Ju si mendoni ..Ju lutem jo chit chat
Re: Nëna a duhet të sillet si mike, mbrojtëse, apo duhet të jetë autoritet?
nena po u be mike ose mbrojtese e vajzes heret a vone do e marre me qafe, nena duhet te kete autoritet dhe komunikim, ta qortoje jo ta mbroje se ndryshe behet kodoshia e vajzes se saj
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
Jooooo aspak sjam dakort me autoritetin sepse ashtu e shkaterron vajzen sepse e detyron te genjeje nga frika...ose te fshehe cdo gje...
Nena duhet te jete mike...sepse instiktin e mbrojtjes e ka...dhe duke qene mike arrin ta kontrolloje gocen... Dhe goca duke qene e hapur ne cdo bisede me nenen arrin te marre dhe te kuptoje keshillat e nenes...
Une kam dy goca...me shume jam shoqe e moter me to se jam mami...cdo gje e ndajne me mua...qofshin dhe kot...une le cdo pune kur gocat duan te flasin me mua...dhe kur flasim gjithmone u bazohem ne histori te personave te tjere per tu dhene keshillat qe te mos gabojne...edhe duke ua argumentuar pse nuk duhet te bejne ato gjera...sepse ashtu te kuptojne...
Deri tani jam mese e kenaqur...dhe jam e sigurte qe kudo te ndodhen e kane te injektuar karakterin e forte dhe zotesine...nuk ua kam friken...
Nena duhet te jete mike...sepse instiktin e mbrojtjes e ka...dhe duke qene mike arrin ta kontrolloje gocen... Dhe goca duke qene e hapur ne cdo bisede me nenen arrin te marre dhe te kuptoje keshillat e nenes...
Une kam dy goca...me shume jam shoqe e moter me to se jam mami...cdo gje e ndajne me mua...qofshin dhe kot...une le cdo pune kur gocat duan te flasin me mua...dhe kur flasim gjithmone u bazohem ne histori te personave te tjere per tu dhene keshillat qe te mos gabojne...edhe duke ua argumentuar pse nuk duhet te bejne ato gjera...sepse ashtu te kuptojne...
Deri tani jam mese e kenaqur...dhe jam e sigurte qe kudo te ndodhen e kane te injektuar karakterin e forte dhe zotesine...nuk ua kam friken...
Jam dakord me momen.....femija nuk duhet ta kete friken se atehere fsheh cdo gje dhe del jashte kontrolli..
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
duhet te jete shoqe e moter por e veshtire te jesh me femijen tend...jan shume te rralle ata prinder qe arrine te mbajne nje ekuiliber te till ne marredheniet femije prind...
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Nena eshte mikja me mire e femijeve te vet,per deri sa shtron autoritet femijeve i shtohet frika...dhe devijojn rrugen e tyre fillojn te mbajn fshehtesi dhe ndryshon ,mardhenje Nene-Femi...Mund te jesh Nje Mike-Shoqe e mire e Femijeve Nese Arrin te kuptojm boten e tyre.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Te treja duhet ti kete,por ama te ket edhe autoritet,pasi atehere femijet do bejne feste.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Si mendoni a duhet te jete lende Edukata Sexuale ne shkolle ,apo duhet te dine gjera jashte nga shkolla?
» klea mike legjenda deshiron jete ne stafi si moderator mundet
» Propozimi per martese duhet te jete
» Kur e ardhmja duhet të jetë si e shkuara
» Seksi duhet të jetë kënaqësi, jo dhimbje
» klea mike legjenda deshiron jete ne stafi si moderator mundet
» Propozimi per martese duhet te jete
» Kur e ardhmja duhet të jetë si e shkuara
» Seksi duhet të jetë kënaqësi, jo dhimbje
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi