Londra, kryeqyteti i femrave obeze
4 posters
Faqja 1 e 1
Londra, kryeqyteti i femrave obeze
LONDËR- Ka një kryeqytet europian të obezitetit dhe ai është Londra.
Një studim për parametrat shëndetësore të qytetarëve të Bashkimit Europian zbuloi se 24% e femrave britanike mbi 18 vjeç janë obeze, ndërsa përsa i përket seksit tjetër, 22% e meshkujve e vendosin vendin në pozicionin e dytë midis 27 vendeve antare.
Me tetë milion banorë, kryeqyteti britanik është strehë e pothuajse dy milion obezëve, më shumë se kudo tjetër në Europë dhe një parajsë e vërtetë për të gjithë rrjetet ndërkombëtare të restoranteve.
Në Gjermani, rreth 15% e popullsisë konsiderohet obeze, shifër që vjen duke u reduktuar në 12,7% në Francë dhe 9,3% në Itali. Ish-Republikat Sovjetike të Letonisë dhe Estonisë janë shtetet e tjera pas Britanisë që kanë probleme serioze me dhjamin. Rumania është shteti antar me më pak probleme të mbipeshës, duke i figuruar në vendin e fundit si për meshkujt dhe për femrat obeze.
(ma.ar/BalkanWeb)
Një studim për parametrat shëndetësore të qytetarëve të Bashkimit Europian zbuloi se 24% e femrave britanike mbi 18 vjeç janë obeze, ndërsa përsa i përket seksit tjetër, 22% e meshkujve e vendosin vendin në pozicionin e dytë midis 27 vendeve antare.
Me tetë milion banorë, kryeqyteti britanik është strehë e pothuajse dy milion obezëve, më shumë se kudo tjetër në Europë dhe një parajsë e vërtetë për të gjithë rrjetet ndërkombëtare të restoranteve.
Në Gjermani, rreth 15% e popullsisë konsiderohet obeze, shifër që vjen duke u reduktuar në 12,7% në Francë dhe 9,3% në Itali. Ish-Republikat Sovjetike të Letonisë dhe Estonisë janë shtetet e tjera pas Britanisë që kanë probleme serioze me dhjamin. Rumania është shteti antar me më pak probleme të mbipeshës, duke i figuruar në vendin e fundit si për meshkujt dhe për femrat obeze.
(ma.ar/BalkanWeb)
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
Re: Londra, kryeqyteti i femrave obeze
E habitshme vertet, kendej ka shume femra obeze, por esht me teper ne ate pjese te shoqerise qe jane te varfer qe eshte me shume problem...
Nejse ushqimet qe hane kto, patate te skuqura, burger dhe cola gjithe diten ashtu do behesh me diabet..
Nejse ushqimet qe hane kto, patate te skuqura, burger dhe cola gjithe diten ashtu do behesh me diabet..
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
po vertet esh ushqimi,,,dhe kjo vjen nga fakti qe jane te pashkolluar mbase dhe nuk e dine se cndikim ka ushqimi ne organizem,,,Leo_uk shkruajti:E habitshme vertet, kendej ka shume femra obeze, por esht me teper ne ate pjese te shoqerise qe jane te varfer qe eshte me shume problem...
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
hajn si derrat e ne su kemi asnje faj.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011