Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
“Arti islam” me 15 fotografë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
“Arti islam” me 15 fotografë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

“Arti islam” me 15 fotografë

Shko poshtë

“Arti islam” me 15 fotografë Empty “Arti islam” me 15 fotografë

Mesazh nga Emona Fri 2 Dec 2011 - 0:55

“Arti islam” me 15 fotografë Artis_0212111034_1

Prishtinë, 2 dhjetor - Një ritual, i cili bënte thirrje për respekt e dashuri mes njerëzve, i improvizuar nga grupi i aktorëve të rinj “Filizat”, tërhoqi vëmendje nga mesi i sallës. Performanca e shkurtër teatrale ishte përzgjedhur për hapjen e edicionit të gjashtë të ekspozitës tradicionale garuese “Arti islam”. Fotografi nga Kumanova, Muhamedali Aliu, doli triumfues i garës. Vendi i dytë i takoi Sabile Tmavës dhe i treti Malësor Bekës.

Pesëmbëdhjetë fotografë nga Kosova dhe Maqedonia i janë përgjigjur ftesës për ekspozitën e organizuar nga Asociacioni për Kulturë, Edukim dhe Arsim (AKEA), në bashkëpunim me galerinë “Open Art”. Ekspozita tradicionale “Arti islam” për dy javë rresht do të jetë në dispozicion të artdashësve në Prishtinë, Podujevë dhe Prizren.

Bashkim Mehani, organizator i ekspozitës “Arti islam”, ka thënë se ky edicion u është dedikuar fotografive që pasqyrojnë artin islam.

“Arti islam në përgjithësi është art që paraqet vlera të veçanta, të cilat burojnë nga shpirti, nga besimi në krijuesin, prandaj ato kanë lënë gjurmë në historinë njerëzore dhe civilizimin e gjithëmbarshëm njerëzor dhe në këto vlera, të cilat ekzistojnë edhe në trevën tonë në Kosovë përmes arkitekturës, miniaturës, kaligrafisë”, ka thënë Mehani. “Këtë radhë po i paraqesim përmes fotografisë”, ka shtuar ai.

Sipas Mehanit, “Arti islam” në edicionet e radhës do të zgjerohet edhe më shumë.

“Synimi ynë është që në edicionet e tjera të ekspozitës ‘Arti islam’ të veçohemi me disiplina të veçanta të artit, ku në edicionet e ardhshme sigurisht do të sjellim diçka edhe më inovative që nuk është parë deri më tani”, ka thënë ai./koha.net/

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi