Studimi, shqiptarët 9 orë gjumë dhe 5 orë në kafene..
2 posters
Faqja 1 e 1
Studimi, shqiptarët 9 orë gjumë dhe 5 orë në kafene..
Shqiptarët janë një popull gjumash.
Nuk është thjeshtë një batutë, por një realitet me statistika, ku rezulton se në 24 orë, shqiptarët ia kushtojnë plot 38% të kohë, ose 9 orë gjumit.
Dhe, nga pjesa tjetër e ditës 20%, pra rreth 5 orë në ditë, e kalojnë në kafe. Sa për punën, në gjithë hapësirën kohore vetëm 13% e zë aktiviteti që sjell të ardhura, pra punë e paguar.
Përsa i përket ndarjes mes femrave dhe meshkujve, burrat janë ata që punojnë më pak, por janë më të paguar.
Pavarësisht përpjekjeve, burrat vazhdojnë të jenë pakicë kur bie fjala për punët e shtëpisë, pasi ajo që ndodh brenda 4 mureve vazhdon të mbetet detyrë e grave.
Në këtë pikë, 95% e fermave të moshës 15-64 vjeç dhe vetëm 37% e meshkujve 15-64 vjeç janë të përfshirë në punët e shtëpisë, kujdesi për fëmijët, përgatitjen e ushimit etj.
Këto janë të dhënat e para statistikore të bëra në Shqipëri se si shfrytëzohet koha.
Studimi është shtrirë në të gjithë Shqipërinë dhe në studim janë përfshirë 93% e njerëzve që u janë përgjigjur anketave.
Burimi: G.Tema
Nuk është thjeshtë një batutë, por një realitet me statistika, ku rezulton se në 24 orë, shqiptarët ia kushtojnë plot 38% të kohë, ose 9 orë gjumit.
Dhe, nga pjesa tjetër e ditës 20%, pra rreth 5 orë në ditë, e kalojnë në kafe. Sa për punën, në gjithë hapësirën kohore vetëm 13% e zë aktiviteti që sjell të ardhura, pra punë e paguar.
Përsa i përket ndarjes mes femrave dhe meshkujve, burrat janë ata që punojnë më pak, por janë më të paguar.
Pavarësisht përpjekjeve, burrat vazhdojnë të jenë pakicë kur bie fjala për punët e shtëpisë, pasi ajo që ndodh brenda 4 mureve vazhdon të mbetet detyrë e grave.
Në këtë pikë, 95% e fermave të moshës 15-64 vjeç dhe vetëm 37% e meshkujve 15-64 vjeç janë të përfshirë në punët e shtëpisë, kujdesi për fëmijët, përgatitjen e ushimit etj.
Këto janë të dhënat e para statistikore të bëra në Shqipëri se si shfrytëzohet koha.
Studimi është shtrirë në të gjithë Shqipërinë dhe në studim janë përfshirë 93% e njerëzve që u janë përgjigjur anketave.
Burimi: G.Tema
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Studimi, shqiptarët 9 orë gjumë dhe 5 orë në kafene..
un rri 7 or gjum e pjesen tjeter zgjut
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Shqiptarët kurr nuk mund të flenë gjumë...
» Studimi gjenetik: Shqiptarët më autoktonë në Ballkan se grekët e serbët
» Si e pini Kafene?!
» Me cfare preferoni ta shoqeroni Kafene?!
» Ankohet për kafenë, ia ndaloj hyrjen në kafiteri
» Studimi gjenetik: Shqiptarët më autoktonë në Ballkan se grekët e serbët
» Si e pini Kafene?!
» Me cfare preferoni ta shoqeroni Kafene?!
» Ankohet për kafenë, ia ndaloj hyrjen në kafiteri
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi