E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO)
2 posters
Faqja 1 e 1
E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO)
Normandi, 4 janar 2012, NOA- Fshati francez i Allouville-Bellefosse është i famshëm për kishëzën e tij, një vepër e jashtëzakonshme e inxhinierisë ndërtuar në trungun e një pemë dhe e shndërruar në atë që të gjithë e quajnë kisha e Lisit.
Kishëza e vogël erdhi pas një rrufeje 500 vjet më parë, që goditi pemën, duke krijuar një çarje në të.
Për vite, ekspertët janë përpjekur të kuptojnë moshën e saktë të bimës dhe pothuajse të gjithë konvergojnë në faktin se pema ka më shumë se 800 vjet. Me moshën që ka ,ajo është konsideruar pema më e vjetër në Francë.
Gjethet e saj kanë ndjekur me kalimin e kohës Luigjin IX, rritjen e Napolonit dhe shumë ngjarje të tjera të rëndësishme historike.
Edhe pse brenda është pothuajse bosh, ajo vazhdon të blerojë, duke dhënë degë të reja çdo vit.
Kisha është e mbrojtur dhe mbrohet nga shteti, si diçka tepër e çmuar artistike dhe natyrore. Për këtë kabllo çeliku janë vendosur vitet e fundit janë, që të ndihmojë pemën të qëndrojnë në këmbë.
Shumë vizitorë kalojnë në Normandi për të shikuar këtë pemë unike.
a.e./NOA
Kishëza e vogël erdhi pas një rrufeje 500 vjet më parë, që goditi pemën, duke krijuar një çarje në të.
Për vite, ekspertët janë përpjekur të kuptojnë moshën e saktë të bimës dhe pothuajse të gjithë konvergojnë në faktin se pema ka më shumë se 800 vjet. Me moshën që ka ,ajo është konsideruar pema më e vjetër në Francë.
Gjethet e saj kanë ndjekur me kalimin e kohës Luigjin IX, rritjen e Napolonit dhe shumë ngjarje të tjera të rëndësishme historike.
Edhe pse brenda është pothuajse bosh, ajo vazhdon të blerojë, duke dhënë degë të reja çdo vit.
Kisha është e mbrojtur dhe mbrohet nga shteti, si diçka tepër e çmuar artistike dhe natyrore. Për këtë kabllo çeliku janë vendosur vitet e fundit janë, që të ndihmojë pemën të qëndrojnë në këmbë.
Shumë vizitorë kalojnë në Normandi për të shikuar këtë pemë unike.
a.e./NOA
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO)
si nuk bie poshte.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» 1 foto 1000 fjalë! Ju si do t'a komentonit këtë foto miqtë e mi ??
» Lë punën për ti ndërtuar djalit një motor gjigand përrallash
» Një pemë që përqesh njerëzit
» Zgjohet me një pemë në krevat
» Modelja Ruse provokon me foto(Foto+18)
» Lë punën për ti ndërtuar djalit një motor gjigand përrallash
» Një pemë që përqesh njerëzit
» Zgjohet me një pemë në krevat
» Modelja Ruse provokon me foto(Foto+18)
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi