Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO) People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO) People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO)

2 posters

Shko poshtë

E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO) Empty E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO)

Mesazh nga Aяtємιѕα Wed 4 Jan 2012 - 7:34

E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO) Cappella-di-Oak-ad-Allouville-Bellefousse-6-300x224Normandi, 4 janar 2012, NOA- Fshati francez i Allouville-Bellefosse është i famshëm për kishëzën e tij, një vepër e jashtëzakonshme e inxhinierisë ndërtuar në trungun e një pemë dhe e shndërruar në atë që të gjithë e quajnë kisha e Lisit.

Kishëza e vogël erdhi pas një rrufeje 500 vjet më parë, që goditi pemën, duke krijuar një çarje në të.

Për vite, ekspertët janë përpjekur të kuptojnë moshën e saktë të bimës dhe pothuajse të gjithë konvergojnë në faktin se pema ka më shumë se 800 vjet. Me moshën që ka ,ajo është konsideruar pema më e vjetër në Francë.
Gjethet e saj kanë ndjekur me kalimin e kohës Luigjin IX, rritjen e Napolonit dhe shumë ngjarje të tjera të rëndësishme historike.
Edhe pse brenda është pothuajse bosh, ajo vazhdon të blerojë, duke dhënë degë të reja çdo vit.
Kisha është e mbrojtur dhe mbrohet nga shteti, si diçka tepër e çmuar artistike dhe natyrore. Për këtë kabllo çeliku janë vendosur vitet e fundit janë, që të ndihmojë pemën të qëndrojnë në këmbë.

Shumë vizitorë kalojnë në Normandi për të shikuar këtë pemë unike.

a.e./NOAE pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO) Cappella-di-Oak-ad-Allouville-Bellefousse-1E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO) Cappella-di-Oak-ad-Allouville-Bellefousse-3
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO) Empty Re: E pabesueshmja kisha e Lisit, e ndërtuar në një pemë (FOTO)

Mesazh nga Anakonda Wed 21 Mar 2012 - 6:12

si nuk bie poshte.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time