Martesa e adoleshentëve
5 posters
Faqja 1 e 1
Martesa e adoleshentëve
Historia e tyre ka pak që ka nisur. Gëzimi ishte 17 vjeç dhe Enxhi 14 vjeç kur u njohën. E tyrja nisi siç nis çdo lidhje pasioni midis të rinjsh.
“Dikur punoja në një servis këtu në Ndroq dhe e shikoja shpesh kur dilte në dyqan me gjyshin. Një ditë e ruajta dhe e takova vetëm. Më hyri në zemër direkt, thashë do të patjetër e imja dhe e asnjërit tjetër”, tregoi Gëzimi.
Enxhi, vetëm 14 vjeç, nuk hezitoi t’u përgjigjej ndjenjave të djaloshit, një i ri që befas ngacmonte ëndrrat e saj. “Isha 14 vjeç kur u njoha, e dashuroja. Ai foli me prindërit, unë me mamin tim dhe familjet ranë dakord. Më lumturoi shumë martesa, jam shumë e gëzuar”, rrëfeu e mitura.
Pa asnjë lloj hezitimi mes tyre, pasionin e madh për njëri-tjetrin çiftoi nxitoi ta kurorëzonte në martesë. Për Fatbardhin, babain e gëzimit, kjo kërkesë e guximshme e të birit e shtangu.
“Kur e morëm vesh nga djali që na tha që njihte një vajzë, pasi e pyeta e kujt ishte, pata një hezitim vetëm nga mosha. Por, djali këmbënguli dhe më tha babi e dua. i thashë mirë, nëse e ke vendosur vazhdo”.
Megjithë dyshimet për moshën, familjet e dhanë aprovimin për bashkimin në martesë të çiftit, i cili u ngut ta kurorëzojë lidhjen pa asnjë lloj ceremonie.
“U lumturova kur e mora vesh se më tha djali. Isha në punë dhe kur erdha nga puna e gjeta nusen në shpi. U befasova se ishte e vogël, por u gëzova shumë”, tregoi nëna e Gëzimit.
Mund të duket si lojë ndjenjash të rinjsh, por për Gëzimin dhe Enxhin, lidhja e tyre qëndron shumë fort, aq fort sa kufiri i moshës nuk mund të bëhej barrierë për bashkimin e tyre.
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Martesa e adoleshentëve
sa qefli qe jena ne si rrace mer amon .. celebrate005 celebrate005
dajti modh- V.I.P Anëtarë
- Postime : 17309
Gjinia :
Anëtarësuar : 19/01/2010
Habitem si kan lidhur martes se ligjerisht nuk eshte e lejueshme ne kete mosh me perjashtim te disa rasteve specifike qe nuk kan vend per martesen ne fjale .Perosnalisht un e konsideroj si nje veprim femijesh,dicka te papjekur dhe ne diskordanc totale me kuptimin e fjales "martese" gjithsesi cna mbetet te themi vecte 'te trashegohen'
po kjo gje nuk mund te quhet dashuri ku din femijet se cesht dASHURIA....kjo tem eshte shum per te folur dhe diskutuar eshte nje pafundesi pergjigjesh ..dhe per mendimin tim kjo eshte nje gabim qe peson cdo person ne moshen adoleshente..por fajin e mban prinderit...
Next- I/e Regjistruar
- Postime : 2536
Gjinia :
Anëtarësuar : 26/01/2009
Mosha : 36
Aristogata shkruajti:Habitem si kan lidhur martes se ligjerisht nuk eshte e lejueshme ne kete mosh me perjashtim te disa rasteve specifike qe nuk kan vend per martesen ne fjale .Perosnalisht un e konsideroj si nje veprim femijesh,dicka te papjekur dhe ne diskordanc totale me kuptimin e fjales "martese" gjithsesi cna mbetet te themi vecte 'te trashegohen'
E kane thene,bene martese vet pa e ligjeruar ate...ligje Shqiptari mi (tongueout)
Eh vaj medet :[OoO]:
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Nuk e kuptojne se kane gjera me te rendesishme per te bere,dhe sesi munden te martohen.Nuk i kuptoj keta adoleshentet e sotem,pasi ne vend qe te merren me mesime bejne gjera qe akoma nuk i kane menduar,e pa pike turpi dalin edhe neper televizione.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Martesa...vlera?!
» Fjalori i Adoleshenteve !
» Pse shumica e adoleshenteve kane probleme me prinderit?
» Mania e adoleshentëve për pirsing, shpojnë çdo pjesë të trupit
» Moda e re e adoleshentëve: TREGOMË TËNDEN TË TË TREGOJ TIMEN!
» Fjalori i Adoleshenteve !
» Pse shumica e adoleshenteve kane probleme me prinderit?
» Mania e adoleshentëve për pirsing, shpojnë çdo pjesë të trupit
» Moda e re e adoleshentëve: TREGOMË TËNDEN TË TË TREGOJ TIMEN!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi