Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Irani stërvit ninxha për tu mbrojtur  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Irani stërvit ninxha për tu mbrojtur  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Irani stërvit ninxha për tu mbrojtur

2 posters

Shko poshtë

Irani stërvit ninxha për tu mbrojtur  Empty Irani stërvit ninxha për tu mbrojtur

Mesazh nga Aяtємιѕα Wed 8 Feb 2012 - 6:44

Irani stërvit ninxha për tu mbrojtur  IranninxhaÇdo shteti i cili ka ndërmend të sulmojë Iranin – si më të mundshmit janë Izraeli, SHBA dhe Britania – duhet të mendohen dy herë para se të ndërmarrin një hap të tillë. Kjo jo për faktin se Irani mund të ketë armë bërthamore por sepse ky vend ka një tjetër armë të fshehtë, që janë femrat ninxha.

Si në traditën antike të luftëtarëve japonezë, mijëra gra nga Irani po stërviten për tu bërë ninxha. Rregullisht 3 500 femra kanë ndërruar veshjen tradicionale me atë të luftëtarit.

Instruktorja Fatima Muamer tha për televizionin Iranian Press TV se ky sport i ndihmon femrat që të ruajnë balancën mes trupit dhe trurit. “Qetësia është leksioni më i rëndësishëm që ato mësojnë” thotë Muamer.

Sensei Akbar Faraji ishte instruktori e parë e klubit të ninxhave para 22 vitesh – klub i cili tani numëron mbi 24 000 anëtarë. Ai tregon se në gjuhën e këtij sporti (ninjutsu) meshkujt quhen ninxha ndërsa femrat kunoichi.

“Ninjutsu, apo arti marcial në përgjithësi mund të përshkruhet si ilaç. Ashtu si helmi i gjarprit, pavarësisht faktit se mund të jenë shumë të rrezikshme, ato mund të jenë edhe antihelm në rastin e mirë”, thotë Faraji.

Ninjutsu është konsideruar si forma e artit më vdekjeprurës, gjatë luftës në Japoni në vitet 1185 – 1868.

Regjimi 33-vjeçar në Iran që erdhi pas revolucionit mysliman ka ndryshuar rolin e gruas duke i hequr asaj petkun e brishtësisë dh të paaftësisë.

Në 2004 një grup femrash nga Irani krijuar skuadrën e ragbisë dhe tani ky ekip numëron mbi 1 000 anëtarë.

Mijëra femra iraniane i janë bashkuar kauzës për më shumë të drejta në një vend ku 42% e tyre janë të papuna.

Shihni videon:
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Irani stërvit ninxha për tu mbrojtur  Empty Re: Irani stërvit ninxha për tu mbrojtur

Mesazh nga Anakonda Mon 19 Mar 2012 - 7:36

edhe grat,pervec burrave sa e habitshme.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye