Krijohet kompjuteri i së ardhmes: Një tranzitor në miniaturë, i lidhur vetëm me një atom
3 posters
Faqja 1 e 1
Krijohet kompjuteri i së ardhmes: Një tranzitor në miniaturë, i lidhur vetëm me një atom
Arrihet zbulimi më i madh i fizikës, në fushën e kompjuterëve. Fjala është për krijimin e të ashtuquajturit “kompjuteri i së ardhmes”, 10 vjet para se ai të formohet, i përbërë vetëm nga një tranzitor në miniaturë dhe një atom.
Ka qenë një grup shkencëtarësh australianë që e ka prodhuar atë, duke u cilësuar kushti edhe si kompjuteri më i vogël i botës.
Ai do të jetë plotësisht funksional, i përbërë me një atom fosfori, pozicionuar me saktësi ekstreme në një sipërfaqe silikoni.
Megjithatë, ekipi i fizikanëve rreth në universitetin e Sidneit, përpiqet që të jetë më pak optimist se duhet, duke thënë se një krijesë e tillë në miniaturë, mund të krijohet vetëm pas 10 vitesh si e tillë.
e.t/NOA
Ka qenë një grup shkencëtarësh australianë që e ka prodhuar atë, duke u cilësuar kushti edhe si kompjuteri më i vogël i botës.
Ai do të jetë plotësisht funksional, i përbërë me një atom fosfori, pozicionuar me saktësi ekstreme në një sipërfaqe silikoni.
Megjithatë, ekipi i fizikanëve rreth në universitetin e Sidneit, përpiqet që të jetë më pak optimist se duhet, duke thënë se një krijesë e tillë në miniaturë, mund të krijohet vetëm pas 10 vitesh si e tillë.
e.t/NOA
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Krijohet kompjuteri i së ardhmes: Një tranzitor në miniaturë, i lidhur vetëm me një atom
Me erdhi ne mendje translate kompjuter qe deshifronte kodet e simbolet,,,,,,,,,,!
bobi 10- WebMaster
- Postime : 12756
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/09/2010
Re: Krijohet kompjuteri i së ardhmes: Një tranzitor në miniaturë, i lidhur vetëm me një atom
Cfare nuk po shpiket koheve te fundit.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Bota në miniaturë e shqiptarit, brenda poçit elektrik
» Kompjuteri dhe Imami...
» Ja kompjuteri më i vogël në botë