Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Ide për përmirësimin e rrjeteve nga myku People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Ide për përmirësimin e rrjeteve nga myku People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ide për përmirësimin e rrjeteve nga myku

Shko poshtë

Ide për përmirësimin e rrjeteve nga myku Empty Ide për përmirësimin e rrjeteve nga myku

Mesazh nga Aяtємιѕα Sun 26 Feb 2012 - 8:41

Ide për përmirësimin e rrjeteve nga myku 51725Mjë kërkues italian Vincenzo Bonifaci, ka zbuluar në sjelljen e Physarum Polycephalum, një algoritëm natyral i cili mund të jetë i aplikueshëm në përmirësimin e sistemeve me teknologji të lartë, si rrjeti internet dhe komunikimet në përgjithësi.

Ideja ka lindur nga zbulimi i bërë nga disa studiues japonezë, të cilët kanë studiuar sjelljen e këtij myku – organizëm një qelizor i cili ushqehet me mikrobe e baktere - në kërkim të ushqimit. Studiuesit japonezë kanë zbuluar se rruga që zgjidhte myku ishte gjithnjë më e shkurtëra.

Më pas është konfermuar aftësia e pabesueshme e këtij organizmi në përpunimin e të dhënave dhe krijimin e rrjeteve.

Sjellja e këtij organizmi pa sistem nervor qendror, mund të ndihmojë edhe për kuptimin e trurit njerëzor.

Bonifaci sëbashku me institutin gjerman Max Planck, kanë demonstruar që Physarum Polycephalum mund të shihet si një kompjuter natyral, i zhvilluar nga evolucioni gjatë miliona viteve.

Bonifaci tregon se studimi ka lindur rastësisht pas një dokumentari mbi biologët japonezë dhe eksperimentet e tyre me mykun. Ideja që lindi ishte studimi i modelit matematikor në bazë të kësaj sjellje dhe gjetja e një shpjegimi.

Shpjegimi ka ardhur; gjatë një simpoziumi në Kyoto, Bonifaci dhe kolegët gjermanë paraqitën rezultatet teorik sipas të cilave zgjidhja e adoptuar nga myku mund të hapë rrugë të reja në projektimin e rrjeteve me kosto të ulët në të gjitha aspektet, si psh rrjetet hekurudhorë apo në telekomunikime.

Gjetja e rrugës më të shkurtër nga ana e këtij myku, mund të merret si shembull për përmirësimin e transmetimeve të të dhënave. Por kërkuesi Bonifaci sqaron se aplokimi konkret në fushën e informatikës për momentin është një mundësi e cila duhet studiuar.

(ar.si/BalkanWeb)
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: