Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Eksploroni Pogradecin... People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Eksploroni Pogradecin... People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Eksploroni Pogradecin...

2 posters

Shko poshtë

Eksploroni Pogradecin... Empty Eksploroni Pogradecin...

Mesazh nga Aяtємιѕα Sat 10 Mar 2012 - 12:47

Pogradeci, një destinacion interesant për vizitorët, në Shqipërinë lindore qendrore! Shqipëria bie në rajonin e Ballkanit, Evropë. Pogradeci është një nga pikat turistike më të preferuar për shkak të klimës së saj të shkëlqyer të freskët e ajrit dhe pamjeve të jashtëzakonshme. Ka mundësi të shumta për të pushuar në një atmosferë të këndshme natyrore (banje dielli, not, peshkimi apo sportet e ujit) ose eksploruar historinë e pasur të rajonit.

Pogradeci ndodhet 720 metra mbi nivelin e detit dhe i rrethuar nga male të bukura të lartë dhe liqeni i Ohrit, me i thelli në Ballkan. Qyteti shtrihet përgjatë liqenit të Ohrit, ne ndarjen e një kufirit kombëtar me Maqedoninë.

Së bashku me bulevardin e qytetit , pergjate liqenit ju do të gjeni shumë bare dhe restorante, shtëpitë e pushimive turistike dhe hotele të reja moderne. Ky është me të vërtetë një vend i bukur dhe gëzon një klimë të veçantë dhe të këndshëm malor me dimër të ftohtë dhe verë të freskët.

Ngrohtësia dhe mikpritja e popullit shqiptar është një karakteristikë e dallueshme jo vetëm anembanë vendit, por është veçanërisht karakteristik i Pogradecit , njerëzit e këtij rajoni.
Eja dhe eksploro Pogradecin! Do te gezoni natyroren e jashtëzakonshme , bukuri ,mikpritje, kulturë dhe kuzhinë gjatë qëndrimit tuaj ne Pogradec.

Arkeologjia ,Natyra dhe Historia

Pogradeci është një qytet modern me rreth 40.000 banorë. Ka një histori te lashtë dhe shumë vende të dokumentuara kulturore, gjeologjike dhe natyrore. Vizitorët qe vijne mbeten te kenaqur duke gjetur njerëz miqësore dhe thesaret papritura. Zona e Pogradecit është me kulturë të vërtetë të shquar dhe historike.

Gërmimet arkeologjike në kodrën mbi qytet kanë zbuluar një vendbanim ilir që i përket shek te 5 Para.k qe i perket Desareteve dhe fiseve Enkelana. Gjatë shekujve në vijim fshataret zbriten poshtë në rrëzë të kodrës dhe themeluan qytetin e Pogradecit, përgjatë brigjeve të liqenit të Ohrit.

vijon...
Eksploroni Pogradecin... Drilon_Swans_Park_in_PogradecEksploroni Pogradecin... 12954_176239331245_96229111245_3417989_7579177_nEksploroni Pogradecin... Ura_e_golikutEksploroni Pogradecin... Udhetim_ne_pogradec
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Eksploroni Pogradecin... Empty Re: Eksploroni Pogradecin...

Mesazh nga Anakonda Sat 10 Mar 2012 - 18:10

Pamje shum te bukura,dhe qenka nje qytet teper i bukur.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye