Përdorimi i celularit mund të dëmtojë fetusin
Faqja 1 e 1
Përdorimi i celularit mund të dëmtojë fetusin
Celulari mund të dëmtojë fëmijën në barkun e nënës.
Një studim i Universitetit të Yale ka dalë në përfundimin se ekspozimi i fetusit ndaj rrezeve të telefonit celular mund të ndikojë në zhvillimin dhe funksionet neurologjike të tij.
Testet janë kryer mbi minjtë dhe rezultatet përfundimtare janë publikuar në revistën shkencore Scientific Reports.
Studiuesit paralajmërojnë se për të vërtetuar përfundimisht të njëjtat efekte edhe mbi njerëzit janë të nevojshme analiza të mëtejshme, por ndërkohë këshillojnë përdorimin e kufjeve si një alternativë më pak e dëmshme. / Gazmira Ndoja
Një studim i Universitetit të Yale ka dalë në përfundimin se ekspozimi i fetusit ndaj rrezeve të telefonit celular mund të ndikojë në zhvillimin dhe funksionet neurologjike të tij.
Testet janë kryer mbi minjtë dhe rezultatet përfundimtare janë publikuar në revistën shkencore Scientific Reports.
Studiuesit paralajmërojnë se për të vërtetuar përfundimisht të njëjtat efekte edhe mbi njerëzit janë të nevojshme analiza të mëtejshme, por ndërkohë këshillojnë përdorimin e kufjeve si një alternativë më pak e dëmshme. / Gazmira Ndoja
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Similar topics
» Arsyet më të shpeshta pse seksi mund ta dëmtojë martesën tuaj
» Perdorimi i kompiuterit i ben mire te moshuarve
» Eliminimi i Barcës mund ta dëmtojë kombëtaren e Spanjës
» Zëvendësimi i gjalpit me margarinë mund ta dëmtojë shëndetin
» Kripa e tepërt mund të dëmtojë zemrën brenda 30 minutave
» Perdorimi i kompiuterit i ben mire te moshuarve
» Eliminimi i Barcës mund ta dëmtojë kombëtaren e Spanjës