Meshkujt nuk i pranojnë gabimet!
5 posters
Faqja 1 e 1
Meshkujt nuk i pranojnë gabimet!
Shkencëtarët kanadezë kryen një eksperiment për të zbuluar se sa të ndryshme janë mundësitë për të pranuar fajin tek meshkujt dhe tek femrat. Gjatë eksperimentit, 66 vullnetarë( 33 femra dhe 33 meshkuj) për dy javë regjistruan emocionet e tyre në lidhje me njerëzit e tjerë. Duke analizuar rezultatet, ekspertët zbuluan , se meshkujt kanë më pak gjasa për të kërkuar falje dhe të marrin përgjegjësinë e fajit gjatë një konflikti. Femrat kërkonin falje rreth 35 % më shumë se meshkujt dhe ndonjëherë e bënin këtë thjesht për të kaluar një konflikt që kish ndodhur. Për më tepër, femrat ishin më të vrazhda dhe përdornin fyerje në fjalimet e tyre rreth 30 % me shumë se meshkujt.
Autorët e këtij eksperimenti gjithashtu zbuluan se imuniteti i meshkujve ndaj fyerjeve është më i lartë se i femrave. Reagimi i tyre ndaj sulmeve me fyerje ishte më i qetë se i femrave, të cilat shpesh reagojnë pa takt duke vepruar e duke shpërthyer në lot edhe nëse ofendohen nga dikush, që nuk ka asnjë rol në jetën e tyre.
Shkencëtarët theksojnë se dallimet kryesore në pranimin e fajit tek meshkujt dhe femrat dallohen në marrëdhëniet romantike. Femrat janë më të frikësuara se mos lëndojnë partnerin e tyre duke kërkuar kështu falje më me ndjenjë se meshkujt, të cilët janë më të prirë për njohjen racionale dhe logjike të fajit.
Autorët e këtij eksperimenti gjithashtu zbuluan se imuniteti i meshkujve ndaj fyerjeve është më i lartë se i femrave. Reagimi i tyre ndaj sulmeve me fyerje ishte më i qetë se i femrave, të cilat shpesh reagojnë pa takt duke vepruar e duke shpërthyer në lot edhe nëse ofendohen nga dikush, që nuk ka asnjë rol në jetën e tyre.
Shkencëtarët theksojnë se dallimet kryesore në pranimin e fajit tek meshkujt dhe femrat dallohen në marrëdhëniet romantike. Femrat janë më të frikësuara se mos lëndojnë partnerin e tyre duke kërkuar kështu falje më me ndjenjë se meshkujt, të cilët janë më të prirë për njohjen racionale dhe logjike të fajit.
Re: Meshkujt nuk i pranojnë gabimet!
e si pranojn se sduan te ulen.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
ej tani kot ja futet kush pranon gabimin aman e qafsh gabimi dhe fai jan pa lek fare ahaahah
era85- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Zürich
Postime : 594
Anëtarësuar : 17/02/2012
Hobi : Me Pelqen ta Jetoj Jeten ashtu si me vin, Kam Luftu per GJerat qe i kam dash Nderi Dhe Respekti , Dy Nga Vlerat Kryesore Ne Jete , Asgje me SHum Ja Lem Kohe GJerat Tjera
ka edhe qe i pranojn
Labja- Princeshë
- Vendbanimi : Ne Gjakun e zemres te Mamit
Postime : 8252
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/12/2011
Mosha : 33
Hobi : Io anziché fare castelli in aria mi faccio templi nel cuore
mjafton edhe nje mashkull qe ka kurajo dhe te thote me fal se gabove nuk eshte e thene te jesh nje mashkull per ta ditur
Labja- Princeshë
- Vendbanimi : Ne Gjakun e zemres te Mamit
Postime : 8252
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/12/2011
Mosha : 33
Hobi : Io anziché fare castelli in aria mi faccio templi nel cuore
Kush e tha kte ?? Dhe me nje studim te till po na mbushin mendjen
Une per vete kur jam ne gabim se kam te veshtir ta pranoj gabimin tim mabje dhe kerkoj falje ne rast se duhet te them...
Une per vete kur jam ne gabim se kam te veshtir ta pranoj gabimin tim mabje dhe kerkoj falje ne rast se duhet te them...
Vizitor- Vizitor
Similar topics
» Gabimet e Jetes
» Gjerat qe meshkujt nuk i pranojne
» Gabimet e shpeshta që bëjnë meshkujt në shtrat
» Gabimet, pervoja dhe mesimi
» Baballarë në sallën e lindjes, pranojnë 1% e meshkujve
» Gjerat qe meshkujt nuk i pranojne
» Gabimet e shpeshta që bëjnë meshkujt në shtrat
» Gabimet, pervoja dhe mesimi
» Baballarë në sallën e lindjes, pranojnë 1% e meshkujve
Faqja 1 e 1