Shkëndija drejt ndryshimit.
2 posters
Faqja 1 e 1
Shkëndija drejt ndryshimit.
Gjithnjë kur dëgjoj disa njerëz duke thënë se "rinia shqiptare është prishur", ua kthej - Jo, ajo s'është prishur, por është prishur mendimi, gjykimi juaj ndaj tyre.
Vërtetë është shumë e dëmshme mënyra se si shohin e gjykojnë!
Sikur shembulli i një mësuesi, i cili ka dështuar ta trajtojë ashtu si duhet nxënësin e vet, duke arsyetuar dështimin e vet, akuzon nxënësin, madje edhe prindin e nxënësit!
Rinia jonë nuk është e sëmurë, thjesht e ka kapur një grip, flamë. Ajo kalon shpejtë, po të dojë. Vazhdoj, jo duke i arsyetuar, por duke përkujtuar se vërtetë ajo është shumë më e shëndetshme se rinia e popujve tjerë.
Dhe ajo mundet, mund të bëjë më shumë se sa është duke bërë, por të rriturit-të mëdhenjtë nuk ua lirojnë rrugën, duke iu thënë -Ju nuk mundeni, jeni akoma të rinj.
Harrojnë apo bëhen sikur nuk e dinë, se rinia është fuqia kryesore, zemra, themeli i një shoqërie, i një populli.
Do doja te dija mendimet tuaja rreth rinise shqipetare dhe lirise te saj ne pergjithesi?..A ka ndryshuar vertet kjo rini apo jemi ne qe i paragjykojme dhe shikojme me nje sy tjeter nga ci kemi shikuar?
Vërtetë është shumë e dëmshme mënyra se si shohin e gjykojnë!
Sikur shembulli i një mësuesi, i cili ka dështuar ta trajtojë ashtu si duhet nxënësin e vet, duke arsyetuar dështimin e vet, akuzon nxënësin, madje edhe prindin e nxënësit!
Rinia jonë nuk është e sëmurë, thjesht e ka kapur një grip, flamë. Ajo kalon shpejtë, po të dojë. Vazhdoj, jo duke i arsyetuar, por duke përkujtuar se vërtetë ajo është shumë më e shëndetshme se rinia e popujve tjerë.
Dhe ajo mundet, mund të bëjë më shumë se sa është duke bërë, por të rriturit-të mëdhenjtë nuk ua lirojnë rrugën, duke iu thënë -Ju nuk mundeni, jeni akoma të rinj.
Harrojnë apo bëhen sikur nuk e dinë, se rinia është fuqia kryesore, zemra, themeli i një shoqërie, i një populli.
Do doja te dija mendimet tuaja rreth rinise shqipetare dhe lirise te saj ne pergjithesi?..A ka ndryshuar vertet kjo rini apo jemi ne qe i paragjykojme dhe shikojme me nje sy tjeter nga ci kemi shikuar?
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Re: Shkëndija drejt ndryshimit.
Jan te verteta keto fjal qe thua;nuk na kuptojne,na paragjykojn,na ofendojn dhe pastaj thon se te rinjte e sotem jan prishur.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Maqedoni, Kushtetuta drejt ndryshimit
» Shkëndija: Unë, loçka e shqiptarisë
» Babuinet ne rrezik ndihmojne ne studimin e ndryshimit te klimes
» Bastos drejt Interit