Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Historia e modës People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Historia e modës People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Historia e modës

2 posters

Shko poshtë

Historia e modës Empty Historia e modës

Mesazh nga gorgona Mon 26 Oct 2009 - 21:46

Historia e modës

Historia e modës. Si lindi? Me ekzistencën e padiskutueshme të joshjes seksuale në çdo epokë. Si u ndërtua rruga për të mbërritur në mënyrën që vishemi sot. Hapat deri në vitet ‘65-'70-të, kur fjala “modë” u përdor për herë të parë, dhe minifundi bëri revolucion. Dhe takimi me gruan e ditëve të sotme, që shquhet për dallim personal me ndjenjën “Asnjë nuk është njësoj si unë”…

Historia e modës Moda1 Mënyra si vishemi ka një histori shumëvjeçare. Veshja është pjesë e pandarë e historisë, që dëshmon lidhje njerëzore dhe ekonomike. Ritmohet nga kushtet kohore, hierarkia shoqërore dhe joshja seksuale.Ajo që ekziston në çdo epokë është joshja seksuale, e cila alternohet me hierarkinë shoqërore.

3 000 vjet para Krishtit, gratë egjiptiane të shkallës së lartë vishnin rroba me bel të shtrënguar dhe gjoksin të lënë jashtë. Kurse skllavet dhe balerinat në gërmimet arkeologjike shfaqen nudo. Idealja e belit të hollë ishte shumë e vlefshme. Që në fëmijëri shtrëngonin belin, që të realizonin një përfundim elegant.

Me vonë linja spanjolle, u realizua me mbushje në gjoks me materiale të ndryshme, sa rroba të mos krijonte asnjë thyerje dhe bashkë me fufullen në pjesën e poshtme theksonte thellësinë e belit, që realizohej me korse me shirita metalike ose me kocka balene të përpunuara, deri në masat e trupit.

Historia e modës Moda2cs5
Afeksioni grua, uli dekoltenë katrore sa të jepte një përshtypje joshëse, e cila stolisej me dantella, gurë e perla.Dekolteja shumë e ulët bëri që shteti dhe kisha të vendosnin ligje, që caktonin uljen e tyre.

Në vitin 1700, Europa nën ndikimin e oborrit Freng mori rolin e drejtuesit estetik dhe sanksionoi botëroren e modës. Një element i rëndësishëm ishte moda, ku për herë të parë shfaqet fjala “modë”. Pika kulmore e modës ishte minifundi (vitet ‘65-'70-të), që kryesoi me paraskenën e modës. Fundet u shkurtuan shumë mbi gju. Pavarësisht nga forma e drejtë apo e gjerë, e gjithë qendra joshëse ra tek këmbët. Historia e modës Moda3 Minifundi bëri një revolucion në të brendshmet, që arritën të bëhen me përmasa më të vogla, sutjen të lehtë dhe minislip, si të vetmet të brendshme. Po këtë miniparaqitje e kemi edhe te rrobat e banjës.

“Gruan e re” e shohim në vitet '80-të, me veshje mbrëmjeje impresionuese me linja të lehta femërore dhe me kostumin elegant tipik të stilistit Giorgio Armani. Bashkë me stilistët Calvin Klein dhe Ralf Lauren, Armani nxiti lukun total.Gratë blinin një sërë kombinimesh në dyqanet e tyre , aroma , aksesorë, etj. Blerjet u bënë një dëfrim për to.

Vitet '90-të sjellin ndryshime të mëdha. Një Europë e Bashkuar është një shpresë për përfitime ekonomike, civilizuese dhe tregtare. Oferta e teknologjisë kontribon që moda të krijojë një person ndërkombëtar.
Në Itali:Fendi, Armani,Valentino, Versace, Moschino impresionojnë skenën ndërkombëtare.Kolektivizimi në të gjitha fushat kërkoi kujdesin personal, njohjen, individualizimin dhe diferencizmin.Pasojat nga e kaluara, abuzimet me shëndetin personal kthen në ushqim gjimnastikën sistematike.

Jepet emfazë në atletikë dhe në trupin e mirëformuar, që është këndshëm brenda rrobave me prerje të tejdukshme ose provokuese.

Gruaja shprehet e lirë në garderoben e saj dhe shquhet dëshira e zjarrtë për dallim personal me ndjenjën “Asnjë nuk është njësoj si unë”.
gorgona
gorgona
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Vendbanimi Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime Postime : 1263
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Studente...Balet

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Historia e modës Empty Re: Historia e modës

Mesazh nga Vizitor Mon 26 Oct 2009 - 23:00

Historia e modës 703921 Historia e modës 94251 Historia e modës 94251 Historia e modës 94251 Historia e modës 94251
Anonymous
Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Anakonda Fri 13 Apr 2012 - 18:41

e mesova me mire nga sa e kam pas ditur.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time