Bakllava me Fëstëk (pistachio)
2 posters
Klea Love Forum :: Arti dhe Kultura Tradicionale :: Kuzhina Tradicionale Shqiptare :: Kuzhinat e Huaja
Faqja 1 e 1
Bakllava me Fëstëk (pistachio)
Bakllavaja me Fëstëk eshte shume popullore ne Turqi, madje mund te them se eshte shume me e perhapur sesa ajo me arra ne shume vende.
Per pergatitjen e saj do ju duhen:
1 kg miell (merrni miell enkas per peta ose bakllava)
3 veze
10 gr kripe
0,2 lt uje
1/2 kg niseshte
400 gram gjalpe
1 kg sheqer
250 gr Fëstëk
Ne nje tas shtini miellin dhe 3 vezet ne mes te tij.Shtoni kripen dhe ujin dhe perpunojeni miellin deri sa te krijohet nje brume i forte dhe me tej mbeshtilleni me nje pecete te lagur dhe lijeni te vije per 20 minuta.
Me pas ndajeni brumin ne 12 copa te vogla.
Rrafshojeni me dore cdo cope dhe hidhini niseshte siper, me tej hapeni me okllai.
Vazhdoni keshtu me 11 copat e tjera te mbetura.
Ne tepsine qe e keni lyer pakez me vaj me pare shtroni peten e pare te cilen lageni pak me gjalpin e shkrire.Me tej vijoni me peten e dyte dhe serish pasi ta vendosni shtroni pak gjalpe te tretur siper saj.
Vazhdoni keshtu deri sa te arrini ne mesin e petave (pas petes se 6 )dhe pasi te keni hedhur dhe gjalpin siper petes, shtoni dhe fëstëket e grira holle.Mbasi ti perhapni mire dhe njesoj gjithandej fëstëket , mund te vazhdoni ti shtroni dhe petat e tjera qe kane ngelur ne te njejten menyre sic bete me te parat.Pastaj priteni bakllavane dhe shtojini siper dhe pjesen e vajit te mbetur.
Me tej futeni ne furren e ndezur me pare dhe piqeni ne 180 grade deri sa ballavaja te kete marre nje ngjyre te kuqerremte.
Sapo ta nxirrni te nxehte nga furra hidhini siper dhe sherbetin e nxehte qe do ta keni pergatitur nderkohe.
Bakllavaja eshte gati.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Bakllava me Fëstëk (pistachio)
ce do se un pertoj me gatu
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Klea Love Forum :: Arti dhe Kultura Tradicionale :: Kuzhina Tradicionale Shqiptare :: Kuzhinat e Huaja
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi