Supat!!!!!!!
3 posters
Faqja 1 e 1
Supat!!!!!!!
Supe orizi me veze dhe limon
Ne lengun e mishit ose ne uje te valuar hidhet orizi i lare e i pastruar dhe kripa, e lihen te ziejne ne zjarr te ngadalte rreth 30 minuta. Ne fund, super i shtohet pak lekure limoni e grire me rende; i jepet nje vale, hiqet nga zjarri dhe pas 5-6 minutash rregullohet me te verdhen e vezes. Per kete, ne nje ene porcelani hidhet e verdhae vezes, rrihet mire dhe, duke e rrahur, i shtohet leng limoni ose limontoz i tretur ne uje dhe pak e nga pak leng supe. Ne fund, sipas deshires rregullohet me majdanoz te grire holle dhe piper te zi.
Per 4-5 persona duhen:
Leng mishi 1.5 litra
Oriz 4 luge gjelle
Gjalpe 50g ose 1 luge gjelle
E verdhe veze 1
Limon 1/2 kokerr
Majdanoz, kripe dhe piper i zi
Ne lengun e mishit ose ne uje te valuar hidhet orizi i lare e i pastruar dhe kripa, e lihen te ziejne ne zjarr te ngadalte rreth 30 minuta. Ne fund, super i shtohet pak lekure limoni e grire me rende; i jepet nje vale, hiqet nga zjarri dhe pas 5-6 minutash rregullohet me te verdhen e vezes. Per kete, ne nje ene porcelani hidhet e verdhae vezes, rrihet mire dhe, duke e rrahur, i shtohet leng limoni ose limontoz i tretur ne uje dhe pak e nga pak leng supe. Ne fund, sipas deshires rregullohet me majdanoz te grire holle dhe piper te zi.
Per 4-5 persona duhen:
Leng mishi 1.5 litra
Oriz 4 luge gjelle
Gjalpe 50g ose 1 luge gjelle
E verdhe veze 1
Limon 1/2 kokerr
Majdanoz, kripe dhe piper i zi
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me perime
Patatet, karotat, kungulleshkat, selinoja dhe mashurkat e njoma pastrohen dhe priten ne copa kubike mesatare; vec pastrohen bizelet e njoma kokerr.
Ne tenxhere me yndyre kaurdisen qepa, shtohen karotat, kungulleshkat, selinoja. Pas kaurdisjes shtohen domatet e fresketa te grira holle ose pak salce. Ne perimet e kaurdisura hidhet leng mishi ose uje i valuar (uji me mire per mendimin tim) dhe sa te marin valen, shtohen zarzavatet e tjera sipas kohes se zierjes, ne fillim mashurkat e bizelet, pastaj patatet. Supa lihet te zieje 15-20 minuta dhe rregullohet me kripe, piper e gjethe dafine, majdanoz te grire holle. Ne rast se bizelet e mashurkat nuk jane shume te njoma, ato me pare duhet te ziejne ne uje te valuar per disa minuta dhe pastaj t'i hidhen supes.
Per 4-5 persona duhen:
Leng mishi ose Uje 1.5 litra
Patate 2-3 kokrra mesatare
Karota 3-4 cope
Kungullesshka 1 cope
Bizele kokerr 1/2 gote
Mashurka 8 cope
Selino 1 kokerr
Yndyre 1 filxhan kafeje
Qepe 1 kokerr
Domate 2-3 kokrra ose salce 1/2 luge
Kripe, piper, majdanoz, dafine.
Patatet, karotat, kungulleshkat, selinoja dhe mashurkat e njoma pastrohen dhe priten ne copa kubike mesatare; vec pastrohen bizelet e njoma kokerr.
Ne tenxhere me yndyre kaurdisen qepa, shtohen karotat, kungulleshkat, selinoja. Pas kaurdisjes shtohen domatet e fresketa te grira holle ose pak salce. Ne perimet e kaurdisura hidhet leng mishi ose uje i valuar (uji me mire per mendimin tim) dhe sa te marin valen, shtohen zarzavatet e tjera sipas kohes se zierjes, ne fillim mashurkat e bizelet, pastaj patatet. Supa lihet te zieje 15-20 minuta dhe rregullohet me kripe, piper e gjethe dafine, majdanoz te grire holle. Ne rast se bizelet e mashurkat nuk jane shume te njoma, ato me pare duhet te ziejne ne uje te valuar per disa minuta dhe pastaj t'i hidhen supes.
Per 4-5 persona duhen:
Leng mishi ose Uje 1.5 litra
Patate 2-3 kokrra mesatare
Karota 3-4 cope
Kungullesshka 1 cope
Bizele kokerr 1/2 gote
Mashurka 8 cope
Selino 1 kokerr
Yndyre 1 filxhan kafeje
Qepe 1 kokerr
Domate 2-3 kokrra ose salce 1/2 luge
Kripe, piper, majdanoz, dafine.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me Laker Turshi
Lakra turshi selektohet, lahet dhe po te jet sjume e tharet, mbahet 1-2 ore ne uje te ftohet, shtrydhen dhe grihen holle. Pastaj vendoset ne nje tenxhere te vogel, shtohet pak leng mishi ose uje, pak yndyre, mbulohet me kapak dhe lihet te zieje. Ne nje tenxhere tjeter kaudisen qepet, karotat, selinoja, i shtohen domatet dhe pak salce, lengu i mishit sa te marre vale, patate te prera ne kubike te vegjel dhe pas 10 minutash zierje, hidhet lakra s sufuar. Duhet te kihet parasysh se patatet nuk zihen ne lengun e lakres turshi, prandaj duhet te ziejne vec. Ne rast se supa zihet pa patete, atehere zarzavatet e kaudisura hidhen drejtperdrejt ne laker se bashku me sasine e lengut te mishit ose ujit te nevojshem per supe. Ne fund te zierjes supa rregullohet me kripe, piper, dafine dhe majdanoz e koper te grire holle.
Per 4-5 persona duhen: laker turshi 500g, patate 2-3 kokrra, karota 2-3 cope, selino 1 kokerr, domate 2 kokrra ose 1/2 luge salce, yndyr 1 filxhan kafeje, kripe, piper, flete dafine e majdanoz i grire holle.
Lakra turshi selektohet, lahet dhe po te jet sjume e tharet, mbahet 1-2 ore ne uje te ftohet, shtrydhen dhe grihen holle. Pastaj vendoset ne nje tenxhere te vogel, shtohet pak leng mishi ose uje, pak yndyre, mbulohet me kapak dhe lihet te zieje. Ne nje tenxhere tjeter kaudisen qepet, karotat, selinoja, i shtohen domatet dhe pak salce, lengu i mishit sa te marre vale, patate te prera ne kubike te vegjel dhe pas 10 minutash zierje, hidhet lakra s sufuar. Duhet te kihet parasysh se patatet nuk zihen ne lengun e lakres turshi, prandaj duhet te ziejne vec. Ne rast se supa zihet pa patete, atehere zarzavatet e kaudisura hidhen drejtperdrejt ne laker se bashku me sasine e lengut te mishit ose ujit te nevojshem per supe. Ne fund te zierjes supa rregullohet me kripe, piper, dafine dhe majdanoz e koper te grire holle.
Per 4-5 persona duhen: laker turshi 500g, patate 2-3 kokrra, karota 2-3 cope, selino 1 kokerr, domate 2 kokrra ose 1/2 luge salce, yndyr 1 filxhan kafeje, kripe, piper, flete dafine e majdanoz i grire holle.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me Laker te Fresket
Lakra e bardhe pritet ne fije te holla ose ne copa katrore. Zarzavatet e tjera priten ne fije ose rripa, ndersa patatet ne kubike mesatar. Ne lengun e mishit ose ne ujin e valuar hidhet lakra e prere dhe pas 5 minutash valimi i shtohen patatet. Ne tigan me yndyre kaudisen qepet, karotat, selinoja e grire holle dhe pak miell. Pas kaudisjes shtohen domate ose salce dhe sebashku hidhen ne supe. Zarzavatet e kaudisura hidhen 10 minuta para perfundimit te zierjes se supes. Ne fund shtohet kripe, piper i zi, dafine dhe majdanoz i grire holle. Kjo lloj supe eshte me e shijshme kur rri 4-5 ore (por jo ne zjarr)
Per 4-5 persona duhen: leng mishi ose uje 1.5 litra, laker e fresket 500g, yndyre 1 filxhan kafeje, patate 2-3 kokrra, karota 2 cope, qepe 1 kokerr, selino 1 kokerr, domate 2-3 kokrra, miell 1 luge kafeje, krip, piper, majdanoz, flete dafine
Lakra e bardhe pritet ne fije te holla ose ne copa katrore. Zarzavatet e tjera priten ne fije ose rripa, ndersa patatet ne kubike mesatar. Ne lengun e mishit ose ne ujin e valuar hidhet lakra e prere dhe pas 5 minutash valimi i shtohen patatet. Ne tigan me yndyre kaudisen qepet, karotat, selinoja e grire holle dhe pak miell. Pas kaudisjes shtohen domate ose salce dhe sebashku hidhen ne supe. Zarzavatet e kaudisura hidhen 10 minuta para perfundimit te zierjes se supes. Ne fund shtohet kripe, piper i zi, dafine dhe majdanoz i grire holle. Kjo lloj supe eshte me e shijshme kur rri 4-5 ore (por jo ne zjarr)
Per 4-5 persona duhen: leng mishi ose uje 1.5 litra, laker e fresket 500g, yndyre 1 filxhan kafeje, patate 2-3 kokrra, karota 2 cope, qepe 1 kokerr, selino 1 kokerr, domate 2-3 kokrra, miell 1 luge kafeje, krip, piper, majdanoz, flete dafine
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supë krem patate
Per 4 persona:
* 1.5 lit. ujë
* 3 patate
* 5 thelpinj hudhër
* 2 kocka të supës (koncentrat pule ose vici) , majdanoz,veget,piper i zi,senf (mustard) dhe 2 lugë kos.
Pregatitja:
Patatet grihen në rende nga ana më e imët dhe hidhen në ujë të nxeht,pastaj i shtohen hudhrat e copëtuara dhe kockat e supës,pas 15 min i shtohet celer, majdanozi,vegeta dhe piperi i zi. Në fund mustarda përzihet me kos dhe hidhet në supë. Kjo supë pregaditet shpejt,është shumë e shishme dhe dietale. Sipas dëshirës mund ti shtohen edhe këpurdha,brokolli etj,
Per 4 persona:
* 1.5 lit. ujë
* 3 patate
* 5 thelpinj hudhër
* 2 kocka të supës (koncentrat pule ose vici) , majdanoz,veget,piper i zi,senf (mustard) dhe 2 lugë kos.
Pregatitja:
Patatet grihen në rende nga ana më e imët dhe hidhen në ujë të nxeht,pastaj i shtohen hudhrat e copëtuara dhe kockat e supës,pas 15 min i shtohet celer, majdanozi,vegeta dhe piperi i zi. Në fund mustarda përzihet me kos dhe hidhet në supë. Kjo supë pregaditet shpejt,është shumë e shishme dhe dietale. Sipas dëshirës mund ti shtohen edhe këpurdha,brokolli etj,
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supë orizi me domate ose salcë
Në një tigan me gjaipë kaurdisen qepë të grira hollë derisa të zverdhen pak , pastaj hidhen domate të grira (të cilave u është hequr cipa) ose salcë domatesh , kaurdisen dhe 2-3 minuta të tjera dhe hiqen nga zjarri.
Në lëngun e mishit ose në ujë të vluar hidhet orizi i larë e i pastruar dhe pas 10 minutash vlimi hidhet kripa , perimet e kaurdisura dhe lihen në zjarr të javashëm për 15-12 minuta të tjera derisa supa të jetë gati. Në fund ajo rregullohet me majdanoz të grirë imët dhe piper të zi.
Për 4-5 persona duhen:
lëng mishi 1.5 litra,
oriz 4 lugë gjelle,
qepë 1 kokërr,
domate 2-3 kokrra ose gjysëm lugë gjelle salcë,
gjalpë 50 g,
kripë,
piper,
majdanoz.
Në një tigan me gjaipë kaurdisen qepë të grira hollë derisa të zverdhen pak , pastaj hidhen domate të grira (të cilave u është hequr cipa) ose salcë domatesh , kaurdisen dhe 2-3 minuta të tjera dhe hiqen nga zjarri.
Në lëngun e mishit ose në ujë të vluar hidhet orizi i larë e i pastruar dhe pas 10 minutash vlimi hidhet kripa , perimet e kaurdisura dhe lihen në zjarr të javashëm për 15-12 minuta të tjera derisa supa të jetë gati. Në fund ajo rregullohet me majdanoz të grirë imët dhe piper të zi.
Për 4-5 persona duhen:
lëng mishi 1.5 litra,
oriz 4 lugë gjelle,
qepë 1 kokërr,
domate 2-3 kokrra ose gjysëm lugë gjelle salcë,
gjalpë 50 g,
kripë,
piper,
majdanoz.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supë magjerica
(kete gjelle e gatuajne shume ketu ne greqi per festen e Pashkeve, e kane tradicionale)
Kjo supë përgatitet me të brendshmet e bagëtive të imta, me përjashtim të plëncit. Nga koka dhe këmbët mund të përgatitet lëng, ndërsa në mungesë të tyre mund të përdoret lëng mishi i zakonshëm ose ujë.
Të brendshmet shpëlahen dhe përvëlohen me ujë të vluar, kullohen dhe priten në copa të vogla kubike.
Në tenxhere me gjalpë kaurdisen të bardhat e qepëve të njoma derisa të vyshken, por të mos marrin ngjyrë, shtohen të brendshmet, kaurdisen pak, shtohet lëngu i tyre dhe kur të marrë valë hidhet orizi i pastruar e i larë.
Supa lihet të ziejë derisa orizi të jetë gati, rregullohet me kripë, hiqet nga zjarri dhe pas 5-6 minutash pritet me vezë e limon.
Në fund të supës i hidhet kopër e grirë hollë dhe piper i zi i bluar.
Në qoftë se kemi lëng koke e këmbësh, atëherë ato pastrohen nga tuli i cili copëtohet dhe hidhet në supë.
Për 4-5 persona duhen:
të brendshme 250-300 g,
gjalpë 50 g, ose 1 lugë gjelle,
oriz 3 lugë gjelle,
qepë të njoma 2-3 copë,
vezë 1 kokërr,
limon 1/2 kokrre,
kopër,
piper i zi.
(kete gjelle e gatuajne shume ketu ne greqi per festen e Pashkeve, e kane tradicionale)
Kjo supë përgatitet me të brendshmet e bagëtive të imta, me përjashtim të plëncit. Nga koka dhe këmbët mund të përgatitet lëng, ndërsa në mungesë të tyre mund të përdoret lëng mishi i zakonshëm ose ujë.
Të brendshmet shpëlahen dhe përvëlohen me ujë të vluar, kullohen dhe priten në copa të vogla kubike.
Në tenxhere me gjalpë kaurdisen të bardhat e qepëve të njoma derisa të vyshken, por të mos marrin ngjyrë, shtohen të brendshmet, kaurdisen pak, shtohet lëngu i tyre dhe kur të marrë valë hidhet orizi i pastruar e i larë.
Supa lihet të ziejë derisa orizi të jetë gati, rregullohet me kripë, hiqet nga zjarri dhe pas 5-6 minutash pritet me vezë e limon.
Në fund të supës i hidhet kopër e grirë hollë dhe piper i zi i bluar.
Në qoftë se kemi lëng koke e këmbësh, atëherë ato pastrohen nga tuli i cili copëtohet dhe hidhet në supë.
Për 4-5 persona duhen:
të brendshme 250-300 g,
gjalpë 50 g, ose 1 lugë gjelle,
oriz 3 lugë gjelle,
qepë të njoma 2-3 copë,
vezë 1 kokërr,
limon 1/2 kokrre,
kopër,
piper i zi.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me spinaq
Per 4-6 persona
1/2 kg spinaq
6 gota uje
3 gota qumesht
3 luge miell
gjalpe sipas deshires dhe syrit tuaj
kripe
biber i zi
Pergatitja:
Grijeni spinaqin holle, ne te njejten kohe ne tenxhere hidhni ujin dhe qumeshtin. Miellin perzijeni me qumesht para se ta hidhni ne tenxhere ne menyre qe te mos mblidhet. Pasi ta perzjeni per njefare kohe sa ta ndieni se eshte krijuar nje fare lengu si i trashur hidhni spinaqin. Perzijeni pak dhe pastaj lereni te zjeje ne uje te vaket dhe ne fund shtojini gjalpin, kripen. Sipas deshires gjate ngrenies mund te sperkatni pak biber te zi.
P.S: Nese doni ta pergatisni si tip supe dietike ne vend te miellit te grurit mund te perdorni miell dritherash te tjera apo miell me lif, gjalpe dietik dhe qumesht te skremuar. Gjithashtu kete supe mund ta beni dhe me brokoli ne vend te spinaqit.
Per 4-6 persona
1/2 kg spinaq
6 gota uje
3 gota qumesht
3 luge miell
gjalpe sipas deshires dhe syrit tuaj
kripe
biber i zi
Pergatitja:
Grijeni spinaqin holle, ne te njejten kohe ne tenxhere hidhni ujin dhe qumeshtin. Miellin perzijeni me qumesht para se ta hidhni ne tenxhere ne menyre qe te mos mblidhet. Pasi ta perzjeni per njefare kohe sa ta ndieni se eshte krijuar nje fare lengu si i trashur hidhni spinaqin. Perzijeni pak dhe pastaj lereni te zjeje ne uje te vaket dhe ne fund shtojini gjalpin, kripen. Sipas deshires gjate ngrenies mund te sperkatni pak biber te zi.
P.S: Nese doni ta pergatisni si tip supe dietike ne vend te miellit te grurit mund te perdorni miell dritherash te tjera apo miell me lif, gjalpe dietik dhe qumesht te skremuar. Gjithashtu kete supe mund ta beni dhe me brokoli ne vend te spinaqit.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me presh dhe qepe te njoma
Per 4 veta:
1 qepe mesatare
1 filiz preshi i fresket
4 gota uje
1 gote leng mishi pule
3 luge gjelle vaj ulliri
Per salcen qe do ti hidhet siper:
2 qepe te njoma te prera holle
1 filxhan kafeje krem qumeshti
2 luge gjelle leng limoni
lekura e grire e nje limoni
nenexhik i fresket per zbukurim
Pergatitja: Qepet dhe preshi priten shume holle dhe vihen te skuqen pak ne tenxhere. Me pas shtohet lengu i pules dhe uji, perzihen mire dhe i lejme pak te zihen sa te zbutet qepa dhe preshi. Ne anen tjeter pergatisim te tera asortimentet e duhura per salcen ne nje tas duke i perzjere te tera. Sipas deshires mund ta kaloni supen ose jo nen shtypjen e mikserit perpara. Pasi ta fikni soben hidhjani supes siper salcen e pergatitur si me lart. Servireni te nxehte dhe mundesisht me buke te thekur.
Per 4 veta:
1 qepe mesatare
1 filiz preshi i fresket
4 gota uje
1 gote leng mishi pule
3 luge gjelle vaj ulliri
Per salcen qe do ti hidhet siper:
2 qepe te njoma te prera holle
1 filxhan kafeje krem qumeshti
2 luge gjelle leng limoni
lekura e grire e nje limoni
nenexhik i fresket per zbukurim
Pergatitja: Qepet dhe preshi priten shume holle dhe vihen te skuqen pak ne tenxhere. Me pas shtohet lengu i pules dhe uji, perzihen mire dhe i lejme pak te zihen sa te zbutet qepa dhe preshi. Ne anen tjeter pergatisim te tera asortimentet e duhura per salcen ne nje tas duke i perzjere te tera. Sipas deshires mund ta kaloni supen ose jo nen shtypjen e mikserit perpara. Pasi ta fikni soben hidhjani supes siper salcen e pergatitur si me lart. Servireni te nxehte dhe mundesisht me buke te thekur.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me brokoli dhe mozarella me rigon
Pergatitja per 4 veta:
10 lulka brokoli
3 gota qumesht
4 gota uje
1 luge miell
1 luge gjalpe
mozarella me rigon (ose dhe djathe me ereza)
piper i zi
Grijini lulkat e brokolit holle dhe lerini menjane. Ne nje tenxhere vini lugen me gjalpe te shkrihet, pastaj shtoni miellin (perdoret miell dritherash, e ben me te shijshme dhe te ushqyeshme) dhe skuqeni pak, pastaj shtoni qumeshtin (mund te perdorni dhe qumesht pa yndyre) dhe ujin dhe perzijeni me ngadale ne menyre qe te mos krijohen toptha mielli, por te shkrihet derisa te formohet nje mase homogjene. Me pas shtoni brokolin dhe lijeni te zihet pak. Ne fund shtoni mozarellen e grire dhe lijeni sa te shkrihet pak. Servireni te nxehte.
Pergatitja per 4 veta:
10 lulka brokoli
3 gota qumesht
4 gota uje
1 luge miell
1 luge gjalpe
mozarella me rigon (ose dhe djathe me ereza)
piper i zi
Grijini lulkat e brokolit holle dhe lerini menjane. Ne nje tenxhere vini lugen me gjalpe te shkrihet, pastaj shtoni miellin (perdoret miell dritherash, e ben me te shijshme dhe te ushqyeshme) dhe skuqeni pak, pastaj shtoni qumeshtin (mund te perdorni dhe qumesht pa yndyre) dhe ujin dhe perzijeni me ngadale ne menyre qe te mos krijohen toptha mielli, por te shkrihet derisa te formohet nje mase homogjene. Me pas shtoni brokolin dhe lijeni te zihet pak. Ne fund shtoni mozarellen e grire dhe lijeni sa te shkrihet pak. Servireni te nxehte.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe Krem Me Qofte
Nevojiten: 250 gr mish viçi
1 qepë
1 lugë oriz
2 ve. 1 gotë qumësht
1 lugë gjalpë
2 lugë miell
1/2 limonit
majdanoz, kripë, piper dhe 1.5 l lëng mishi.
Mishi i bagëtive të reja ose i viçit kalohet dy herë në makinë për bluarje së bashku me qepët, Në masën e mishit qitet krypë, piper i zi (i bluar), majdanoz i grirë imët, të bardhët e vezëve dhe orizi gjysmë i zier. Të gjitha këto përzihen dhe ndahen në pjesë të vogla me madhësi sa një arrë. Duhet patur kujdes që të mos qitet oriz më tepër, sepse gjatë zierjes qoftet hapen. Qoftet e përgatitura, të ngjeshura pak, fërgohen me pak gjalpë, shtohet uji i vluar (aq sa nevojitet për supë) dhe lihet të ziejnë 10-15 minuta. Në një tenxhere tjetër fërgohet pak miell me gjalpë, shtohet qumështi dhe lëngu i qofteve. Përzihen shpejt që të mos krijohen kokërrza, kështu bëhet një masë e hollë si supë krem e zakonshme. Pas kësaj rrihen të kuqtë e mbetura të vezëve, hollohen pak me lëngun e supës, shtohet lëng limoni dhe qiten në supë. Në fund, qiten edhe qoftet e pastaj supa rregullohet me majdanoz të grirë imtë dhe piper të zi.
Nevojiten: 250 gr mish viçi
1 qepë
1 lugë oriz
2 ve. 1 gotë qumësht
1 lugë gjalpë
2 lugë miell
1/2 limonit
majdanoz, kripë, piper dhe 1.5 l lëng mishi.
Mishi i bagëtive të reja ose i viçit kalohet dy herë në makinë për bluarje së bashku me qepët, Në masën e mishit qitet krypë, piper i zi (i bluar), majdanoz i grirë imët, të bardhët e vezëve dhe orizi gjysmë i zier. Të gjitha këto përzihen dhe ndahen në pjesë të vogla me madhësi sa një arrë. Duhet patur kujdes që të mos qitet oriz më tepër, sepse gjatë zierjes qoftet hapen. Qoftet e përgatitura, të ngjeshura pak, fërgohen me pak gjalpë, shtohet uji i vluar (aq sa nevojitet për supë) dhe lihet të ziejnë 10-15 minuta. Në një tenxhere tjetër fërgohet pak miell me gjalpë, shtohet qumështi dhe lëngu i qofteve. Përzihen shpejt që të mos krijohen kokërrza, kështu bëhet një masë e hollë si supë krem e zakonshme. Pas kësaj rrihen të kuqtë e mbetura të vezëve, hollohen pak me lëngun e supës, shtohet lëng limoni dhe qiten në supë. Në fund, qiten edhe qoftet e pastaj supa rregullohet me majdanoz të grirë imtë dhe piper të zi.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me mish
Perberesit:
* 150 gr mish ne copeza te vogla
* 2 luge miell
* 2 luge kos ( mund te mos perdorni kos)
* 1 veze
* 2 luge gjalp
* 1/2 limon leng
* piper i kuq
* kripe
Pergatitja:
Ne nje tenxhere me uje zini mishin. Miellin, kosin, lengun e limonit dhe vezen rriheni mire ne nje tas. Masen hidheni ne tenxheren e mishit, shtoni kripe dhe lereni te zien edhe per pak minuta. Ne nje tigani shkrini gjalpin dhe shtoni biberin e kuq, pastaj kete hidheni tek supa. Supa eshte gati./site gatuajme/
Perberesit:
* 150 gr mish ne copeza te vogla
* 2 luge miell
* 2 luge kos ( mund te mos perdorni kos)
* 1 veze
* 2 luge gjalp
* 1/2 limon leng
* piper i kuq
* kripe
Pergatitja:
Ne nje tenxhere me uje zini mishin. Miellin, kosin, lengun e limonit dhe vezen rriheni mire ne nje tas. Masen hidheni ne tenxheren e mishit, shtoni kripe dhe lereni te zien edhe per pak minuta. Ne nje tigani shkrini gjalpin dhe shtoni biberin e kuq, pastaj kete hidheni tek supa. Supa eshte gati./site gatuajme/
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me kos dhe leng mishi
Perberesit per 3-4 persona:
1 lt leng pule ose mishi (qe do ta perftoni nga mishi ose kockat e pules apo viçit etj)
nje tas me me kos
1 luge miell ezmer
1 & 1/2 luge gjalpe
1 e verdhe veze
Pergatitja:
Se pari zini pulen/mishin apo kockat. Ne nje tigan hidhni gjalpin dhe lereni te tretet mire dhe te nxehet pak. Me pas hidhni miellin dhe perzijeni mire ne menyre qe te skuqet por pa u krijuar toptha. Me pas hidheni kete perzierje ne lengun e nxehte te mishit dhe perzijeni mire deri sa te krijohet nje leng homogjen pa toptha mielli. Ne nje tas perzini kosin dhe te verdhen e vezes. Me pas shtojeni siper supes dhe perzijeni nje cope here duke u kujdesur qe veza te mos mpikset. Lereni te zihet pak ne zjarr te ulet. Me pas servireni te nxehte me pak piper te zi (sipas deshires) siper.
Perberesit per 3-4 persona:
1 lt leng pule ose mishi (qe do ta perftoni nga mishi ose kockat e pules apo viçit etj)
nje tas me me kos
1 luge miell ezmer
1 & 1/2 luge gjalpe
1 e verdhe veze
Pergatitja:
Se pari zini pulen/mishin apo kockat. Ne nje tigan hidhni gjalpin dhe lereni te tretet mire dhe te nxehet pak. Me pas hidhni miellin dhe perzijeni mire ne menyre qe te skuqet por pa u krijuar toptha. Me pas hidheni kete perzierje ne lengun e nxehte te mishit dhe perzijeni mire deri sa te krijohet nje leng homogjen pa toptha mielli. Ne nje tas perzini kosin dhe te verdhen e vezes. Me pas shtojeni siper supes dhe perzijeni nje cope here duke u kujdesur qe veza te mos mpikset. Lereni te zihet pak ne zjarr te ulet. Me pas servireni te nxehte me pak piper te zi (sipas deshires) siper.
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
VERA shkruajti:mmmmmmmmmmmmm na hape oreksin
ahahahahah VERA ik e gatuaje nje nga keto supat e me jip dhe mua nje pjate
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me kerpudha
Perberesit:
*500 gr kerpudha te grira ne copeza te vogla
*2 luge gjelle gjalp
*1 kokerr qepe
*3 luge gjelle miell
*1 liter uje ose leng mishi
*2 gota uji qumesht
*piper
*kripe
Pergatitja:
Skuqni pak qepen e grire holle, shtoni miell dhe e perzini. Pastaj hidhni ujin dhe pasi te ziej shtoni kerpudhat dhe kripen dhe lereni te ziej perseri. Para se ta hiqni nga zjarri shtoni qumeshtin. Supa eshte gati./site gatuajme/
Perberesit:
*500 gr kerpudha te grira ne copeza te vogla
*2 luge gjelle gjalp
*1 kokerr qepe
*3 luge gjelle miell
*1 liter uje ose leng mishi
*2 gota uji qumesht
*piper
*kripe
Pergatitja:
Skuqni pak qepen e grire holle, shtoni miell dhe e perzini. Pastaj hidhni ujin dhe pasi te ziej shtoni kerpudhat dhe kripen dhe lereni te ziej perseri. Para se ta hiqni nga zjarri shtoni qumeshtin. Supa eshte gati./site gatuajme/
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
Supe me levrek
Perberesit per 2 veta:
2-3 levreke te pastruar mire.
dy karrota te prera ne rrethe te vegjel
nje grusht majdanoz
pak vaj ulliri
leng limoni
piper i zi
Pergatitja:
Se pari merrni mishin e kokes se peshkut dhe hidheni ne texhere te zihet se bashku me trupin e peshkut. Lijeni keshtu per nje cope here ne zjarr te ulet. Me pas shtojini dhe karrotat dhe lijini te zihen se bashku serish ne zjarr te ulet. Keshtu dhe supa do te trashet pak. Nga fundi shtoni pak vaj ulliri dhe majdanozin. Sherbejeni te nxehte dhe sipas deshires mund ti hidhni dhe piper te zi dhe limon siper
Perberesit per 2 veta:
2-3 levreke te pastruar mire.
dy karrota te prera ne rrethe te vegjel
nje grusht majdanoz
pak vaj ulliri
leng limoni
piper i zi
Pergatitja:
Se pari merrni mishin e kokes se peshkut dhe hidheni ne texhere te zihet se bashku me trupin e peshkut. Lijeni keshtu per nje cope here ne zjarr te ulet. Me pas shtojini dhe karrotat dhe lijini te zihen se bashku serish ne zjarr te ulet. Keshtu dhe supa do te trashet pak. Nga fundi shtoni pak vaj ulliri dhe majdanozin. Sherbejeni te nxehte dhe sipas deshires mund ti hidhni dhe piper te zi dhe limon siper
gorgona- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne zemren e babit
Postime : 1263
Anëtarësuar : 11/10/2009
Mosha : 34
Hobi : Studente...Balet
Re: Supat!!!!!!!
opopop si mi ben ajo plaka ime supat mua ne shtepi te lepish gishtat
xha sulo- I/e Regjistruar
- Postime : 36
Anëtarësuar : 26/10/2009
Re: Supat!!!!!!!
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/247225_214356075263976_214338311932419_666169_3897062_n.jpg
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425238_342254369140812_214338311932419_1073220_1934166329_a.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/282412_243203552379228_214338311932419_785886_2683719_n.jpg
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425238_342254369140812_214338311932419_1073220_1934166329_a.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/282412_243203552379228_214338311932419_785886_2683719_n.jpg
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi