Hallouini, si kanë festuar shqiptarët ndër vite
4 posters
Faqja 1 e 1
Hallouini, si kanë festuar shqiptarët ndër vite
Kungujt, kostumet e frikshme, maskat apo edhe qirinjtë e ndezur janë simboli i Hallouinit, festës që prej disa vitesh po organizohet edhe në Shqipëri. Legjenda thotë se shpirtrat e vdekur gjatë atij viti mblidheshin së bashku për t’u përzierë me botën e të gjallëve e për të nisur më pas rrugën drejt një bote tjetër.
Megjithatë kjo mbetet vetëm një legjendë, një histori mes të vërtetës dhe trillimit që në ditët e sotme përkthehet si një arsye më shumë për të festuar.
“ Njerëzit i kushtojnë më shumë vëmendje përzgjedhjes së kostumeve dhe organizojnë festa në kopshte, shkolla dhe qendra tregtare. Njerëzit janë më të interesuar për këtë festë.” Kështu tregon Enida Hida nga shoqata e animatorëve, e cila tregon se nga viti në vit, ka pasur ndryshime: “Dikur visheshin me kostumin e Borëbardhës, por vitet e fundit njerëzit e kanë kuptuar që duhet të vishen sa më frikshëm të jetë e mundur.“
Pavarësisht faktit se e nesërmja është e enjte, që do të thotë një ditë pune, grupe të ndryshme janë organizuar për të dalë në darkë, kështu që të shpresojmë se deri në mëngjes do ta kemi fshirë nga fytyra maskën e frikshme dhe qesharake. E sigurt që do t’i kursejmë vetes vënien në lojë nga kolegët e punës.
Zakonisht fëmijët kanë frikë nga errësira dhe figurat e frikshme, por këtë festë duket se e kanë shumë përzemër.
Si do të festohet sot në darkë? Kjo mbetet për t’u parë, vetëm mos harroni: Kostume të frikshme!
http://www.top-channel.tv/images/logo.png
Megjithatë kjo mbetet vetëm një legjendë, një histori mes të vërtetës dhe trillimit që në ditët e sotme përkthehet si një arsye më shumë për të festuar.
“ Njerëzit i kushtojnë më shumë vëmendje përzgjedhjes së kostumeve dhe organizojnë festa në kopshte, shkolla dhe qendra tregtare. Njerëzit janë më të interesuar për këtë festë.” Kështu tregon Enida Hida nga shoqata e animatorëve, e cila tregon se nga viti në vit, ka pasur ndryshime: “Dikur visheshin me kostumin e Borëbardhës, por vitet e fundit njerëzit e kanë kuptuar që duhet të vishen sa më frikshëm të jetë e mundur.“
Pavarësisht faktit se e nesërmja është e enjte, që do të thotë një ditë pune, grupe të ndryshme janë organizuar për të dalë në darkë, kështu që të shpresojmë se deri në mëngjes do ta kemi fshirë nga fytyra maskën e frikshme dhe qesharake. E sigurt që do t’i kursejmë vetes vënien në lojë nga kolegët e punës.
Zakonisht fëmijët kanë frikë nga errësira dhe figurat e frikshme, por këtë festë duket se e kanë shumë përzemër.
Si do të festohet sot në darkë? Kjo mbetet për t’u parë, vetëm mos harroni: Kostume të frikshme!
http://www.top-channel.tv/images/logo.png
mister.albania- I/e Përjashtuar
- Postime : 1079
Anëtarësuar : 15/10/2009
Re: Hallouini, si kanë festuar shqiptarët ndër vite
keto jane thjeshte humbje kohe per mendimin tim,,,,koha dhe idete mund et gezojne pa dyshim gjera shume me et kendshme dhe et vlefshme se keto scary halloween
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Bravo arabela nese duan te kujtojne dike duhet ta bejne gjithmon jo vetem ne ditet e te vdekurve .
ashtu esh,,,dhe e di si thone per ato qe kane vdekur?? sa jane gjalle duaji dhe respektoji se kur vdesin ato kujtime do ngelen ne zemrat e te gjalleve,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
budallenjt ose ata qe duan te vdesin e festojn ket dit...nese duan ta festojn te vdesin e ta festojn ashtu sic e meritojn me ceremoni e me te gjitha sic duhet
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Leku shqiptar ndër vite
» 2000-2012, ndryshimet e Aguilerës ndër vite
» A ke para per te festuar kete Vit te Ri?
» Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 17 shkurtin në vite…
» Zgjedhjet, Engel: Shqiptaret kane arsye te jene krenare. I dhane mesazh BE se jane gati per status
» 2000-2012, ndryshimet e Aguilerës ndër vite
» A ke para per te festuar kete Vit te Ri?
» Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 17 shkurtin në vite…
» Zgjedhjet, Engel: Shqiptaret kane arsye te jene krenare. I dhane mesazh BE se jane gati per status
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi