Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Money never sleeps People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Money never sleeps People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Money never sleeps

2 posters

Shko poshtë

Money never sleeps Empty Money never sleeps

Mesazh nga WebMaster Sat 9 Feb 2013 - 6:35

Bledar Komini

Ne boten e sotme te biznesit mireqenia, e mira e perbashket si dhe zhvillimi i shoqerise jane prioritete filozofike te ekonomise moderne. Por rruga drejt tyre nuk eshte aq e kollajte, ajo kalon ne shume degezime dhe veshtiresite sa vine e behen edhe me te medha. Kriza e nisur ne vitin 2008 dhe qe ende nuk po e leshon hemisferen perendimore te globit, tregoi se ekonomia, dhe kryesisht bota financiare nuk mund te funksionoje pa rregulla strikte dhe pa autoritete kontrolluese.

Adam Smithi mendonte ndryshe, por ne ditet e sotme mund te themi se Smithit mund ti huazojme vetem filozofine e mendimit, nderkohe qe ekonomia ka ndryshuar dhe bota e qarkullimit te parase, aksioneve, bonove, arit dhe cfare do gjeje qe ka nje vlere relativisht te kerkueshme, tregon se duhet me shume se nje filozofi per te mundur krizen.

Nisur nga te gjitha keto do ti referohem nje fragmenti te nje filmi shume te njohur, per te perkufizuar mireqenien dhe pasurine. Behet fjale per filmin Wall Street, ku Gordon Gekko i peshperit te riut Carl Fox ne vesh: “Te pasurit e ketij vendi (SHBA) qe jane nje perqind, zoterojne gjysmen e pasurise se shtetit…Nje e treta e se ciles vjen nga puna e mundimshme e njerezve te thjeshte, ndersa dy te tretat vijne nga trashegimia, interesat, interesat e akumuluara te vejushave dhe djemve idiote; dhe cfare bej une? Blej dhe shes spekullime. Une nuk krijoje. Une zoteroje, fitoje”.

Rrjedhimisht na del se pasuria paska dy menyra per t’u vene. Se pari nepermjet punes se lodhshme dhe krijimtarise. Se dyti nepermjet spekullimit dhe akumulimit. Te krijosh pasuri apo ta fitosh ate me djerse, kerkon shume mund, durim, ka sfida dhe sigurisht ka dhe humbje. Do te thote te punosh shume dhe ne menyre intensive. Ndersa ta akumulosh pasurine me spekulim do te thote ta transferosh ate nga njeri tek tjetri, gje e cila eshte me e thjeshte, pa mund, por me shume rrezik. Kjo gje ne ekonomine moderne quhet e ligjshme, por vlera e saj mbetet thjesht sa vlera e nje loje ku femijen nuk e kuptojne se ku humbasin dhe ku fitojne.

Per Smithin pasuria dhe mireqenia, ishin nje e mire qe buronte nga puna, nga prodhimtaria, krijimtaria ne ekonomi. Sot disa fitojne dhe vene pasuri me djerse, ndersa disa te tjere ja marrin ketyre te fundit me “spekullime ligjore – te ligjshme”, e keshtu puna e prodhuar kthehet ne pasuri dhe ne vlere; por qe nese nuk mbahet mire mund te humbas shume kollaj ne duart e mjeshtrave te burses apo mashtrimit.

Dikush mund te pyes se ku qendron morali! Morali qendron se nuk ka fabul. Ka vetem vlere dhe biznes; kush punon fiton aq sa ka punuar; kush luan me pasurin merr persiper rriskun e humbjes dhe fitores ne nje cast. Casti eshte momenti fatal, sekonda apo minuti, nderkohe qe puna ka ore dhe vite.

Mund te zgjedhesh ke mase te duash, castin apo vitin.
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Money never sleeps Empty Re: Money never sleeps

Mesazh nga Anakonda Thu 23 May 2013 - 4:17

Mund te zgjedhesh ke mase te duash, castin apo vitin....kur pash titullin mendova se esht ne gjuh te huj jo se shwip
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye