Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Vetëm një gllënjkë e birrës nxit lirimin e hormonit të lumturisë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Vetëm një gllënjkë e birrës nxit lirimin e hormonit të lumturisë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vetëm një gllënjkë e birrës nxit lirimin e hormonit të lumturisë

2 posters

Shko poshtë

Vetëm një gllënjkë e birrës nxit lirimin e hormonit të lumturisë Empty Vetëm një gllënjkë e birrës nxit lirimin e hormonit të lumturisë

Mesazh nga Alberti Fri 26 Apr 2013 - 9:43

Vetëm një gllënjkë e birrës nxit lirimin e hormonit të lumturisë

Shija e birrës, dhe jo alkoolit në të ndikon në funksionet e trurit të lidhura me dëshirën, ajo nxit sekretimin e hormonit të dopaminës që lidhet me kujtimet e gëzueshme.
Vetë shija e birrës është e mjaftueshme për disponimin e mirë, ka treguar studim i Universitetit Indiana. Në eksperiment janë hulumtuar efektet e birrës në vullnetarët të cilët kanë shijuar 15 ml birrë përgjatë 45 minutave, ndërsa para dhe pas pirjes u kanë skanuar trurin.
Shkencëtarët kanë zbuluar që vetë shija e birrës është e mjaftueshme për lirimin e shtuar të hormonit të dopaminës, kimikatit i cili në tru lidhet me përvojat e këndshme. Deri te lirimi i dopaminës vjen në mënyrë natyrale në situata eksituese nga adrenalina, por edhe pas konsumimit të drogës dhe alkoolit.
Megjithatë birra nuk ka ndikim të tillë në prodhimin e dopaminës, por prodhimi i hormonit të lumturisë lidhet me shijet e saj dhe ndjenjat pozitive që i zgjon, shkruan "Live Science".
"Rezultatet nuk janë befasuese, por për herë të parë kemi vërtetuar që pijet alkoolike kanë ndikim të madh në disponimin tonë se sa ne e dimë", - ka deklaruar udhëheqësi i studimit, profesori David Kareken. Ai tutje shton se si sekretimi i dopaminës ka qenë më i theksuar te meshkujt të cilët kanë pasur raste të alkoolizmit në familje.
"Studimi demonstron që shija vetvetiu ka ndikim në funksionet e trurit të lidhura me dëshirat dhe epshin, - ka thënë profesori Peter Anderson nga Universiteti Newscastle.

Alberti
Legjendë
Legjendë

Postime Postime : 41743
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha Mosha : 36
Hobi Hobi : Tenisi

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Vetëm një gllënjkë e birrës nxit lirimin e hormonit të lumturisë Empty Re: Vetëm një gllënjkë e birrës nxit lirimin e hormonit të lumturisë

Mesazh nga Anakonda Sat 13 Jul 2013 - 19:20

Shumë studime tregojnë që pirja e moderuar e pijeve alkoolike është shumë e shëndetshme. Nëse zgjedhja juaj më e shpeshtë është birra, ja disa arsye pse nuk duhet ta ndryshoni këtë shprehi.Konsumimi i moderuar i alkoolit nënkupton një gotë të pijes alkoolike në ditë për femrat, respektivisht deri më së shumti dy për meshkuj. Nëse tejkalohet ky kufi, rrezikoni shumë – nga konsumimi shumë i madh i kalorive e deri te problemet e zemrës.

Problemet kardiovaskulare

Konsumimi i moderuar i alkoolit çon deri te rreziku i reduktuar nga sëmundjet e zemrës dhe sulmi në zemër dhe madje për 25 deri 45 për qind, shkruan revista “Time”. Ka shumë studime të cilat tregojnë që një gotë alkool në ditë rrit nivelin e kolesterinës së “mirë”, e cili është aleat i shkëlqyeshëm në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare.

Eshtrat

Birra është burim i shkëlqyeshëm i silicit, i cili forcon strukturën e dhëmbëve, ndërsa ndihmon edhe në luftën kundër osteoporozës, ka treguar studimi i publikua në revistën "Journal of the Science of Food and Agriculture". Studimi, rezultatet e të cilit në qershor i ka publikuar Universiteti shtetëror në Oregon, ka treguar që birra veçanërisht ka efekt të dobishëm në eshtrat e femrave në menopauzë.

Truri dhe kujtesa

Pirja e birrës është e lidhur me rrezikun më të vogël nga sulmi në tru. Përveç kësaj, nëse alkooli konsumohet në sasi të moderuara, shanset që tek ju të zhvillohen problemet me memorien, sëmundjen e Alzheimerit ose format tjera të dementias, janë më të vogla për 23 për qind. Këtë e ka treguar studimi i Qendrës mjekësore Rush në Universitetin e Chicagos.

Lëkura/floku më i shëndetshëm

Po, mirë keni dëgjuar. Birra mund t’ju ndihmojë të ktheni shkëlqimin dhe volumin e flokëve tuaja. Në këtë rast në veçanti mund t’ju ndihmojnë birrat gjermane, pohon Marta Wohrle bashkëthemeluese e sajtit “Truth in Aging”. Birrat gjermane përmbajnë më shumë sumullbari, ndërsa sumullbari ka shumë proteina që janë të shkëlqyeshme për lëkurën dhe flokët tuaj”, shpjegon Wohrle.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye