Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Hakeri do të demonstrojë sulme ndaj ATM-ve People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Hakeri do të demonstrojë sulme ndaj ATM-ve People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hakeri do të demonstrojë sulme ndaj ATM-ve

Shko poshtë

Hakeri do të demonstrojë sulme ndaj ATM-ve Empty Hakeri do të demonstrojë sulme ndaj ATM-ve

Mesazh nga L!nndy' Thu 6 May 2010 - 22:50

Hakeri do të demonstrojë sulme ndaj ATM-ve ATM_kartela_108407327
Një hulumtues i sigurisë ka thënë se ai planifikon të shpalos lëshimet e sigurisë së dy tipave të ATM (Automated Teller Machine), së bashku me një rootkit të ri ATM.
Barnaby Jack ishte gati që të fillojë fjalimin e tij të quajtur “Jackpotting Automated Teller Machines” në Black Hat USA 2009.

Fjalimi i tij më pas u shtyrë, por tani ai duket se është gati për ta bërë atë një vit më vonë në konferencën Black Hat Las Vegas, që do të mbahet në korrik të këtij viti.

“Ana interesante është se ka pasur një vit tjetër shtesë në hulumtimin tim për sulmet në ATM, dhe unë jam i armatosur me një çantë të mbushur me trika” tha Jack.

“Gjithmonë më ka pëlqyer skena nga Terminator 2 ku John Connor i afrohet një ATM-je, futet në Atari-në e tij tek lexuesit i kartelës dhe merr të holla nga makina. Mendojë se kam të njëjtat veçori me at fëmijë”

Shumica e sulmeve në ATM përfshijnë përdorimin e mashtruesve të kartelave apo vjedhjen fizike të vet makinave. Sulme specifike të vendosjes së softuerit janë të rralla.

“Vitin e kaluar, ka pasur një ATM: këtë vit, unë do të dyfishoj gjërat dhe do të sjellë dy modele të reja ATM prej dy prodhuesve të mëdhenj” premtoi Jack.

“Do të demonstrojë sulmet lokale dhe ato prej së largu, dhe do të shpalosi një multi-platformë për një ATM Rootkit. Në fund, do të diskutojë për mekanizmat mbrojtës që prodhuesit e ATM-ve mund të implementojnë për tu ruajtur ashtu si duhet nga këto sulme”.

Të mos harrojmë se ATM janë pika prej të cilave gjatë jetës suaj të përditshme i hasni kudo dhe përmes kartelës suaj të bankës tërhiqni të holla kesh prej tyre.
L!nndy'
L!nndy'
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Vendbanimi Vendbanimi : n'Matiqan
Postime Postime : 160
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 06/05/2010
Hobi Hobi : Design

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics