Facebook shpjegon pse faqja kishte probleme
Faqja 1 e 1
Facebook shpjegon pse faqja kishte probleme
Dje faqja e Facebook-ut ishte e shkëputur nga rrjeti për rreth 2 orë e gjysmë.Facebook tani ka shfaqur në detaje shpjegimet dhe arsyet se pse ka ndodhur kjo.
Facebook ka shpjeguar se shkaku kryesor i ndërprerjes ishte ‘një trajtim fatkeq i dorëzuar në kushte të gabuara. Në sistemin e automatizuar për verifikimin dhe konfigurimin e vlerave i cili kishte përfunduar duke shkaktuar dëme më shumë se sa pritej’
Pastaj për ti përkeqësuar gjërat edhe më tutje, përdoruesit e Facebook-ut patën probleme kur e hapën atë pasi që njëra nga bazat e të dhënave e interpretonte atë si një vlerë invalide, dhe fshinte arkat kryesore korresponduese.
Kjo do të thotë se më pas problemi origjinal ishte rregulluar, dhe lumi i pyetjeve vazhdoi.
Për sa kohë që bazat e të dhënave dështuan në shërbimin e disa përgjigjeve, përgjigjet më të mëdha ata i shkaktuan vetvetes. Shkaktimet e faqes së Facebook-ut kanë nxitur reagime pasi që nuk lejonte që data e të dhënave të merrte veten.
Për të ndaluar lakun Facebook është dashur që ti jep fund të gjithë trafikut në faqe dhe grumbullimin e bazës të të dhënave, duke lejuar kështu që baza e të dhënave të rikthehet në gjendjen e mëparshme stabile.
Facebook tani është duke zhvilluar sistemin e ri i cili duket të jetë më i mrekullueshëm me reagime unazore dhe me maje transparente.
Alberti- Legjendë
- Postime : 41743
Gjinia :
Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha : 36
Hobi : Tenisi
Similar topics
» Mbyllet faqja e Osama bin Ladenit në “Facebook”
» E vret se i kishte shkruar gruas se tij ne Facebook
» Vëllai vret motrën sepse kishte hapur adresë në facebook
» 10 mistere që shkenca nuk po i shpjegon dot
» Dashuria, formula aritmetike qe shpjegon ndjenjat