Mërzia rrezikon të rrahurat e zemrës
2 posters
Faqja 1 e 1
Mërzia rrezikon të rrahurat e zemrës
Tek personat të cilët kanë përjetuar humbjen e personit të dashur mund të vjen deri tek ndryshimet në ritmin e të rrahurave të zemrës, që në masë të madhe mund të shtojnë rrezikun për të pasur probleme serioze me zemër.
Në studimin e shkencëtarëve australianë nga Universiteti i Sidneit ka vëzhguar 78 pjesëmarrës në hulumtim, të cilët kishin humbur njërin prej bashkëshortëve, apo njërin nga prindërit.
Në këtë hulumtim ishte vërtetuar se tek këta persona ishin rritur të rrahurat e zemrës (mesatarisht për rreth 75 herë).
Prandaj, mu për këtë arsye personat që kanë mërzi të mëdha janë më shumë të rrezikuar që pas gjashtë muajsh pas humbjes së personit të dashur mund të pësojnë sulm në tru, apo sulm në zemër, paralajmërojnë hulumtuesit.
Ky rrezik është më tepër vërehet tek ata persona, të cilët edhe më parë kishin pasur probleme të ndryshme me shëndetin e në veçanti me zemrën.
Në studimin e shkencëtarëve australianë nga Universiteti i Sidneit ka vëzhguar 78 pjesëmarrës në hulumtim, të cilët kishin humbur njërin prej bashkëshortëve, apo njërin nga prindërit.
Në këtë hulumtim ishte vërtetuar se tek këta persona ishin rritur të rrahurat e zemrës (mesatarisht për rreth 75 herë).
Prandaj, mu për këtë arsye personat që kanë mërzi të mëdha janë më shumë të rrezikuar që pas gjashtë muajsh pas humbjes së personit të dashur mund të pësojnë sulm në tru, apo sulm në zemër, paralajmërojnë hulumtuesit.
Ky rrezik është më tepër vërehet tek ata persona, të cilët edhe më parë kishin pasur probleme të ndryshme me shëndetin e në veçanti me zemrën.
Re: Mërzia rrezikon të rrahurat e zemrës
esht e vertet;ndaj shpeshere perpiqem te bej gjerat qe me pelqejn dhe ta heq merzetin nga mendja;dhe zemra te rrah dhe te punoje normalisht
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Matni të rrahurat e zemrës me iPad 2
» Mërzia, ndjenjë e dobishme?
» Jeni e trishtuar? Lexoni, t’ju kalojë mërzia
» Kur puna rrezikon harmoninë0