Pse thashethemet e “plagosin” shpirtin tënd?
+4
Poeti Dhimbjes
WebMaster
Єямєℓiиdå
Emona
8 posters
Faqja 1 e 1
Pse thashethemet e “plagosin” shpirtin tënd?
Thashethemet i lëndojnë njerëzit, por prapseprap shumica e njerëzve duan ti dëgjojnë.
Pyeteni veten ndonjëherë kur përgojoni ndonjë person , që nuk është në afësri a do të ishit ndjerë komfor sikur ai person të ishte prezent dhe ju para atij ta shpërndanit të njëjtin lajm?
Njerëzit me vetëbesim të lart nuk ndjejnë nevoj për përgojim. Nëse dëshiron të kesh vetëbesim të brendshëm dhe të jashtëm, atëherë duhet ta nxjerrish “majmunin”, që përgojon nga lëkura jote. Në këtë post do të prezantohen disa pika, që me siguri do tÇju nxisin të mos përgojoni në të ardhmen.
Thashethemja është forcë destruktive; e shkatërron reputacionin e atyre, që përgojohen si edhe të atyre që përgojojnë pa ndalur.
Leji thashethemet për të famshmit. Asnjëherë mos trego vullnet për ta shkatërruar shoqërinë tënde, duke qenë protagonist në një bisedë , që aspak nuk e reflekton respektin dhe nderin, që ti e ke për shoqërinë tënde.
Shpresojmë se ky post u ka pëlqyer. Tani mund të shtypni më posht Like dhe Share për ta përhapur sa më shumë këtë ligjëratë ashtu që të mundohemi ta zhdukim këtë vesë në shoqërinë tonë dhe ti tregojmë vlerat e vërteta, dashurinë , nderin dhe respektin, që ne e ndjejmë për njëri-tjetrin.
Pyeteni veten ndonjëherë kur përgojoni ndonjë person , që nuk është në afësri a do të ishit ndjerë komfor sikur ai person të ishte prezent dhe ju para atij ta shpërndanit të njëjtin lajm?
Njerëzit me vetëbesim të lart nuk ndjejnë nevoj për përgojim. Nëse dëshiron të kesh vetëbesim të brendshëm dhe të jashtëm, atëherë duhet ta nxjerrish “majmunin”, që përgojon nga lëkura jote. Në këtë post do të prezantohen disa pika, që me siguri do tÇju nxisin të mos përgojoni në të ardhmen.
- 1. Karma.- Kur përgojon ose kur i dëgjon të tjerët ti në njëjtin moment i fton të tjerët të përgojojnë për ti.
- 2. Thashethemet janë lënduese.- Thashethemja nuk është asgjë tjetër përveç se një zëri të zbrazët. Është gjuhë e këmbimit të njerëzve kur ata ndjehen të parëndësishëm. Thashethemja është gaz, që e ushqen egon, i thyen zemrat dhe e shkatërron vetëbesimin., por asnjëherë që nuk të dërgon para.
- 3. Fjalët mund të jenë “vrasëse”.- Fjalët e “vërteta” personin mund ta ndajnë në copa dhe ta lejnë me dhimbje. Kur personi ndërton një thashetheme për ta lënduar ndonjë, atëherë ai e shkatërron shoqërinë ose familjen ose e bën ndonjë të ndjehet i parëndësishëm.
- 4. Thashethemja nuk i shërben askujt.- Herën e ardhshme kur do të gjendesh para npara ndonjë përgojimi pyete veten se çka do të arrish me përsëritjen e atij lajmi. Përgjijgjja është asgjë. Thashethemja më së shpeshti përdoret për ta fryrë egon dhe për ti shfryrë ndjenjat e tjetrit.
- 5. Nëse të dëgjon nuk është se të beson.- Gjithmonë pyete veten a e beson informacionin se se është i vërtetë dhe gjithmonë merre në konsideratë origjinën e thashethemes.
- 6. Thashethemja është destruktive.- Thashethemja të shpie deri te përçarja e besimit. Është e dhimbshme, e dhunshme dhe ofenduese. Transmetimi i dobësive të dikujt në të gjithë botën për ta gjykuar. Kjo shpie deri te një erozion i besimit dhe transmeton dritë për karakterin dhe dobësitë e tuaja.
- 7. Thashethemja përfundon tek ti.- Merr një qëndrim kur njerëzit përgojojnë para teje. Siguroju se ai përgojim përfundon atij dhe se tij nuk e ke në plan ta vazhdosh ta qarkulllosh.
Thashethemja është forcë destruktive; e shkatërron reputacionin e atyre, që përgojohen si edhe të atyre që përgojojnë pa ndalur.
Leji thashethemet për të famshmit. Asnjëherë mos trego vullnet për ta shkatërruar shoqërinë tënde, duke qenë protagonist në një bisedë , që aspak nuk e reflekton respektin dhe nderin, që ti e ke për shoqërinë tënde.
Shpresojmë se ky post u ka pëlqyer. Tani mund të shtypni më posht Like dhe Share për ta përhapur sa më shumë këtë ligjëratë ashtu që të mundohemi ta zhdukim këtë vesë në shoqërinë tonë dhe ti tregojmë vlerat e vërteta, dashurinë , nderin dhe respektin, që ne e ndjejmë për njëri-tjetrin.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Pse thashethemet e “plagosin” shpirtin tënd?
Ketij timit asgje nuk i bejne pasi qe asnjehere nuk bie pre e gojeve te liga.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Pffffffffff ate pune kan njerez dikur bia prh e tyre tani as qe ma ndjen me edhe pse degjoj shume mbrapa shpine flas ne jeten virtuale se ne realitet kam shoqeri shum te paster pasi ka shoqeri me nje kulture te ndryshme .
As qe me bie ndermend per thashethemet, keshtu qe sme lendojne dot aspak.
Me cfare do ta kalojne te shkretet kohen,te pakten nuk i thone thashethemet as tamam.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Nuk jam ndikuar kurr prej thashethemeve,i le pas,
kush ka kohe te merret me jeten time.........ta beje,
ne fund te fundit do e bejne edhe ata nje pune,te ndihen te dobishem duke e marre me jeten e tjetrit!
kush ka kohe te merret me jeten time.........ta beje,
ne fund te fundit do e bejne edhe ata nje pune,te ndihen te dobishem duke e marre me jeten e tjetrit!
Gladiola- I/e Regjistruar
- Postime : 1230
Gjinia :
Anëtarësuar : 22/04/2012
Mosha : 35
Hahaha tema ime kjo Thashethemet jan te keqia po duhet te ndash dicka se nese ka padrejtesi tek shoqeria juaj apo ka thashethem qe dikush thote te drejten se besoj se eshte thashethem thashethem eshte kur dikush me hyn ne jeten time reale edhe kur dikush flet gjera qe nuk ekzistojne .
Kush e tha? Shpirti im nuk plagoset nga njerez injorante
Oni- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Ne zemrat e Djajve
Postime : 632
Gjinia :
Anëtarësuar : 23/08/2010
Hobi : Te urrehem
as qe i degjoj un thashethemet
Labja- Princeshë
- Vendbanimi : Ne Gjakun e zemres te Mamit
Postime : 8252
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/12/2011
Mosha : 33
Hobi : Io anziché fare castelli in aria mi faccio templi nel cuore
Similar topics
» Kushërinjtë plagosin me mjete të forta 32-vjeçarin
» Thashethemet ndaj jush , si reagoni ?
» Mitrovicë, serbët e barrikadave plagosin 21 ushtarë të KFOR, 2 rëndë
» Thashethemet - Pse kemi qejf të bëjmë thashetheme?
» Si mendoni nga se vijne thashethemet??
» Thashethemet ndaj jush , si reagoni ?
» Mitrovicë, serbët e barrikadave plagosin 21 ushtarë të KFOR, 2 rëndë
» Thashethemet - Pse kemi qejf të bëjmë thashetheme?
» Si mendoni nga se vijne thashethemet??
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi