Pavdekshmeria nuk eshte me mit
3 posters
Faqja 1 e 1
Pavdekshmeria nuk eshte me mit
Pavdekshemira ishte mit, derisa u nuk u zbulua meduza e pavdekshme.
Ne ujerat tropikal jeton meduza Turritopsis nutricula. Zakonisht meduzat pas shumimit vdesin,por meduza Turritopsis nutricula, jo vetem qe nuk vdes, por edhe veterigjenerohet,me c'rast rinohet.Ky proces i quajtur transdiferencim, u lejon qelizave te specializuara te kthehen tek ato ame,ne kete menyra meduza Turritopsis nutricula mund te mbiejtoje gjate gjithe jetes se saj.
Fale kesaj aftesie, kjo meduze ka jete te perjetshme.Turritopsis nutricula eshte e vetmja qenie e pavdekshme e njohur per shkencetaret.
Marre nga : fakulteti.mk
Perkthyer nga une.
Ne ujerat tropikal jeton meduza Turritopsis nutricula. Zakonisht meduzat pas shumimit vdesin,por meduza Turritopsis nutricula, jo vetem qe nuk vdes, por edhe veterigjenerohet,me c'rast rinohet.Ky proces i quajtur transdiferencim, u lejon qelizave te specializuara te kthehen tek ato ame,ne kete menyra meduza Turritopsis nutricula mund te mbiejtoje gjate gjithe jetes se saj.
Fale kesaj aftesie, kjo meduze ka jete te perjetshme.Turritopsis nutricula eshte e vetmja qenie e pavdekshme e njohur per shkencetaret.
Marre nga : fakulteti.mk
Perkthyer nga une.
Katniss- Princeshë
- Postime : 11002
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/02/2011
Hobi : Computer Science
Re: Pavdekshmeria nuk eshte me mit
Gjithsesi une ende jam i mendimit se nuk eshte e vertete nje gje e tille, pasi cdo gjallese qe lind, e ka edhe nje vdekje. Ky eshte nje rregull baze dhe i pandryshueshem i nenes natyre, dhe se ndryshon dot dora e njeriut, me shkencen e ndyre, qe vetem mundohet ti shkele ligjet e saj, pa marre parasysh pasojat qe mundet te kene ne vazhdim...
Po, pajtohem me ty.
Por aftesine e rigjenerimit , e kemi edhe ne. Vetem se kjo specie, e ka me te forte, dh epikerisht ne momentet kur ajo duhet te vdese, ajo rinohet. Ka kuptim.
Por aftesine e rigjenerimit , e kemi edhe ne. Vetem se kjo specie, e ka me te forte, dh epikerisht ne momentet kur ajo duhet te vdese, ajo rinohet. Ka kuptim.
Katniss- Princeshë
- Postime : 11002
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/02/2011
Hobi : Computer Science
teper interesante qenka...................
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Në vitin 2045 arrihet pavdekshmëria
» A është e mundur që, pa patur aspak dyshim, të dallojmë se ç'është e mirë apo e keqe?!
» Obama: Bin Laden është vrarë; drejtësia është vënë në vend
» Eshte mese e vertete qe 21 dhjetor eshte dita tragjike
» Cila është e fuqia e fjalës gjersa nuk është vepër?
» A është e mundur që, pa patur aspak dyshim, të dallojmë se ç'është e mirë apo e keqe?!
» Obama: Bin Laden është vrarë; drejtësia është vënë në vend
» Eshte mese e vertete qe 21 dhjetor eshte dita tragjike
» Cila është e fuqia e fjalës gjersa nuk është vepër?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi