Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Zbulohet ylli në formë të “vezës në sy” People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Zbulohet ylli në formë të “vezës në sy” People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zbulohet ylli në formë të “vezës në sy”

2 posters

Shko poshtë

Zbulohet ylli në formë të “vezës në sy” Empty Zbulohet ylli në formë të “vezës në sy”

Mesazh nga Emona Sun 2 Oct 2011 - 10:25

Zbulohet ylli në formë të “vezës në sy” Ylli280911_thmb1

Astronomët e Observatoriumit të Evropës Jugore kanë emërtuar një yll të pazakonshëm “Veza në syrin e mjegullnajës”, për shkak të bërthamës së verdhë.

Ylli IRAS 17163-3907, ndodhet 13.000 vit drite larg Tokës dhe është gjigant i vërtetë me diametër 1.000 herë më të madh se Dielli dhe 500.000 herë më i shkëlqyeshëm.

“Veza kozmike në sy” i takon një klase të rrallë të yjeve të njohura si super-gjigantët e verdhë. Në këta kolos ndodhin shpërthime të pandalshme, ndërsa gazi dhe pluhuri i hedhur “blindohen” rreth yllit, i cili në fund shpërthen edhe vetë si supernovë.

Ylli “kolesterol” është vërejtur me ndihmën e kamerës me rreze infra të kuqe në teleskopin e madh evropian që ndodhet në shkretëtirën kiliane Atakama, thuhet në kumtesën e Observatoriumit të Evropës Jugore.(Kosovapress)

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet ylli në formë të “vezës në sy” Empty Re: Zbulohet ylli në formë të “vezës në sy”

Mesazh nga Anakonda Mon 2 Apr 2012 - 1:42

qenka yll i kendshem,po ta shikoke me vemendje
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time