Dëgjoni ‘heavy metal’? Vuani nga depresioni
+5
LaDescarada
Emona
Tonii
Klio
Aяtємιѕα
9 posters
Faqja 1 e 1
Dëgjoni ‘heavy metal’? Vuani nga depresioni
[You must be registered and logged in to see this image.]
Që kur ka lindur, në mesin e viteve ’70, janë thënë shumë gjëra për rrymën ‘heavy metal’. Përveç kritikave për “egërsinë” e tingujve, ‘heavy metal’ ka marrë akuza si frymëzues i satanizmit, i racizmit dhe dhunës.
Tashmë edhe shkenca i vihet kundër. Katrina McFerran, kërkuese në universitetin e Melburnit në Australi, ka publikuar një studim të bërë me 1000 persona të moshës 13-18 vjeç.
Sipas studimit, ata që dëgjojnë heavy metal janë më të prirur të zhvillojnë sindroma depresive në krahasim me bashkëmoshatarët e tyre që preferojnë rok apo hip-hop.
“Shumë adoleshentë afrohen me muzikën në mënyrë pozitive: për të ngritur humorin dhe për të pasur më shumë energji kur studiojnë. Nuk ndodh kështu me ata që dëgjojnë ‘heavy metal’”, shprehet McFerran.
“Kur një adoleshent dëgjon të njëjtin album me këngë “të rënda” disa herë e bën për t'u izoluar dhe për t'u shkëputur nga realiteti. Prindërit e këtyre fëmijëve duhet të shqetësohen sepse këta mund të vuajnë depresion, ankth apo më e keqja të tentojnë vetëvrasjen. Prindërit nuk duhet të lejojnë fëmijët të dëgjojnë këtë lloj muzike”, përfundon McFerran.
Që kur ka lindur, në mesin e viteve ’70, janë thënë shumë gjëra për rrymën ‘heavy metal’. Përveç kritikave për “egërsinë” e tingujve, ‘heavy metal’ ka marrë akuza si frymëzues i satanizmit, i racizmit dhe dhunës.
Tashmë edhe shkenca i vihet kundër. Katrina McFerran, kërkuese në universitetin e Melburnit në Australi, ka publikuar një studim të bërë me 1000 persona të moshës 13-18 vjeç.
Sipas studimit, ata që dëgjojnë heavy metal janë më të prirur të zhvillojnë sindroma depresive në krahasim me bashkëmoshatarët e tyre që preferojnë rok apo hip-hop.
“Shumë adoleshentë afrohen me muzikën në mënyrë pozitive: për të ngritur humorin dhe për të pasur më shumë energji kur studiojnë. Nuk ndodh kështu me ata që dëgjojnë ‘heavy metal’”, shprehet McFerran.
“Kur një adoleshent dëgjon të njëjtin album me këngë “të rënda” disa herë e bën për t'u izoluar dhe për t'u shkëputur nga realiteti. Prindërit e këtyre fëmijëve duhet të shqetësohen sepse këta mund të vuajnë depresion, ankth apo më e keqja të tentojnë vetëvrasjen. Prindërit nuk duhet të lejojnë fëmijët të dëgjojnë këtë lloj muzike”, përfundon McFerran.
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Dëgjoni ‘heavy metal’? Vuani nga depresioni
Une shyqyr nuk e degjoj kete muzike[You must be registered and logged in to see this image.] qenkam ne rregull[You must be registered and logged in to see this image.]
Klio- Princeshë
- Vendbanimi : Pran yjeve..
Postime : 4283
Gjinia :
Anëtarësuar : 18/09/2011
Mosha : 30
Hobi : NOTI&MUZIKA
metal mos , muzik e rendm,
kush ka degjuar metal dhe nuk eshte cmendur ?!
kush ka degjuar metal dhe nuk eshte cmendur ?!
Tonii- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5860
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/12/2009
Qyqa...Shyqyr qe nuk ndegjioi shum.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
ncuk as nuk ndegjoj as nuk vuaj nga depresioni
LaDescarada- Princeshë
- Postime : 11767
Gjinia :
Anëtarësuar : 29/12/2009
Nuk e degjoj ket lloj muzike,dhe qenkam ne rrregull
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Me verte qe jan si te cmenem kto te ksaj rryme...
Une degjoj latine shume...dtth qe jam tip e gezuar
Me pelqejne shume ritmet latine.
Une degjoj latine shume...dtth qe jam tip e gezuar
Me pelqejne shume ritmet latine.
Po ket Artemisen pse e keni perjashtu?
Vizitor- Vizitor
Amon nuk i kuptoj si munden te degjojne kete muzike njerezit, une e urrej
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Similar topics
» Rock (classical) / Rock 'n' Roll / Hard Rock / Metal(Heavy, Death, Power...)/Gothic Rock / Alternative / Punk...
» Depresioni...
» Depresioni ne adoleshenc!
» Si mund të shpëtoni nga depresioni?
» Eneda: Mos dëgjoni thashethemet për mua
» Depresioni...
» Depresioni ne adoleshenc!
» Si mund të shpëtoni nga depresioni?
» Eneda: Mos dëgjoni thashethemet për mua
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi