Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Femija i uritur ne 24 ore te dites, rrezikon te vdese nga ushqimi i tepert People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Femija i uritur ne 24 ore te dites, rrezikon te vdese nga ushqimi i tepert People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Femija i uritur ne 24 ore te dites, rrezikon te vdese nga ushqimi i tepert

2 posters

Shko poshtë

Femija i uritur ne 24 ore te dites, rrezikon te vdese nga ushqimi i tepert Empty Femija i uritur ne 24 ore te dites, rrezikon te vdese nga ushqimi i tepert

Mesazh nga Emona Mon 24 Oct 2011 - 1:45

Femija i uritur ne 24 ore te dites, rrezikon te vdese nga ushqimi i tepert Thumbnail.php?file=alfie_161238871Te kini kujdes per ate qe duhet te hani eshte nje sakrifice shume e perditshme, por per disa ose vecanerisht per Alfie Mazeika, kjo eshte nje ceshtje jete a vdekje.

Vogelushi Alfie, vetem 2 vjec, eshte prekur nga nje semundje e rralle qe e ben ate te jete i uritur 24 ore ne 24, edhe gjate nates.

Kjo gjendje quhet sindroma e Prader-Willi, dhe e ben ate qe te haje gjate gjithe kohes, pa u mjaftuar asnjehere, duke rrezikuar te vrase veten nga i ngreni i tepert.

E ema Norma tregon:”Nuk mund te le Alfien vetem edhe per pak minuta per shkat te rrezikut se mund te haje pa u ndalur deri sa te vdesi”.

Ajo cfare ndodh ne trupin e tij eshte se, stomaku nuk eshte ne gjendje te coje sinjal ne tru, sinjalin e ngopjes, duke e bere ate qe te kete vazhdimisht uri.

“Mjeket me kane paralajmeruar qe im bir mund te behet i dhunshem dhe rritje e pakontrollueshme ne vitet e rritjes”.

Ne perpjekje per te kufizuar demet qe rrjedhin nga semundja, nena perpiqet t’i jape te birit ushqime me permbajtje te ulet te yndyres dhe karbohidrateve dhe te pasura me fibra e vitamina.

Sindroma e Prader-Willi godet ne forma te ndryshme 1perosn ne cdo njemije dhe deri me sot nuk ka nje trajtim te vlefshem per t’u kuruar.

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Femija i uritur ne 24 ore te dites, rrezikon te vdese nga ushqimi i tepert Empty Re: Femija i uritur ne 24 ore te dites, rrezikon te vdese nga ushqimi i tepert

Mesazh nga Anakonda Sat 31 Mar 2012 - 3:44

nuk rritet nje femije me nje regjim te tille
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time