Beqaret më të stresuara se të martuarat
+6
Emona
Free spirit
Durrsaku
Yll Qielli
Next
kasperi
10 posters
Faqja 1 e 1
Beqaret më të stresuara se të martuarat
[You must be registered and logged in to see this image.]Beqaret më të stresuara se të martuarat
Një studim i ri tregon se stresi dhe depresioni godet lehtë derën e femrave të pamartuara. Sipas rezultateve të këtij studimit, femrat e pamartuara kishin ankthin dhe depresionin në përqindje prej 26 deri në 35 për qind, ndërsa femrat e martuara nga 13 deri në 16 për qind.
Ekspertet shpjegojnë se vonesa e amësisë është shkaku kryesor për stresin tek femrat e pamartuara. Gratë përballen me jetën e përditshme, e cila i çon më lehtë në depresion, lodhje, psikologjike dhe fizike dhe shfaqjen e manifestimeve psikosomatike si dhimbje koke, probleme me stomakun e tyre, çrregullime të të ushqyerit dhe të tjera.
Shumica e grave të martuara duhet të jenë të mbrojtura nga depresioni dhe stresi. Duket se martesa ofron siguri për shumicën prej tyre, si dhe mundësi për të ndarë përgjegjësitë dhe problemet me partnerët e tyre.
Për femrat e martuara, shkaqet kryesore për stresin janë, divorci dhe problemet me fëmijët e tyre, ku në këtë rast dhe fëmijëve u nevojitet psikolog që të trajtohen dhe të mësohen larg babait të tyre.
Një studim i ri tregon se stresi dhe depresioni godet lehtë derën e femrave të pamartuara. Sipas rezultateve të këtij studimit, femrat e pamartuara kishin ankthin dhe depresionin në përqindje prej 26 deri në 35 për qind, ndërsa femrat e martuara nga 13 deri në 16 për qind.
Ekspertet shpjegojnë se vonesa e amësisë është shkaku kryesor për stresin tek femrat e pamartuara. Gratë përballen me jetën e përditshme, e cila i çon më lehtë në depresion, lodhje, psikologjike dhe fizike dhe shfaqjen e manifestimeve psikosomatike si dhimbje koke, probleme me stomakun e tyre, çrregullime të të ushqyerit dhe të tjera.
Shumica e grave të martuara duhet të jenë të mbrojtura nga depresioni dhe stresi. Duket se martesa ofron siguri për shumicën prej tyre, si dhe mundësi për të ndarë përgjegjësitë dhe problemet me partnerët e tyre.
Për femrat e martuara, shkaqet kryesore për stresin janë, divorci dhe problemet me fëmijët e tyre, ku në këtë rast dhe fëmijëve u nevojitet psikolog që të trajtohen dhe të mësohen larg babait të tyre.
kasperi- Legjendë
- Vendbanimi : Prishtine
Postime : 19666
Gjinia :
Anëtarësuar : 27/05/2010
Hobi : trokitja ne dritare
Re: Beqaret më të stresuara se të martuarat
esht thjesht nje stres qe e menojm se kalohet me mir kur je i/e martuar por perkundrazi jeta eshe me e veshtir dhe peson ate liri qe tani e ke eshte nje dhoj si femijet qe duan te rriten dhe kur rriten thot ahh sikur te isha dhe nje her i/e vogel dicka qe sbehet me keshtu qe shijoheni rinin sa jeni te lir..si mosha ne rini nuk gjen..sa do doja ta ndaja kohen ketu sic jemi ....
Next- I/e Regjistruar
- Postime : 2536
Gjinia :
Anëtarësuar : 26/01/2009
Mosha : 36
Ja kini fut kot ketu ja martohuni. E na thoni si eshte me mire!?
Yll Qielli- I/e Regjistruar
- Postime : 3964
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/02/2011
Mosha : 39
[You must be registered and logged in to see this image.]Yll Qielli shkruajti:Ja kini fut kot ketu ja martohuni. E na thoni si eshte me mire!?
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
Pse qesh ti mo apo ben sikur se di e
Durrsaku shkruajti:[You must be registered and logged in to see this image.]Yll Qielli shkruajti:Ja kini fut kot ketu ja martohuni. E na thoni si eshte me mire!?
Gjinia :
menyren si e the ti gjithe revolte[You must be registered and logged in to see this image.]Yll Qielli shkruajti: Pse qesh ti mo apo ben sikur se di e
[You must be registered and logged in to see this image.]Durrsaku shkruajti:Yll Qielli shkruajti:Ja kini fut kot ketu ja martohuni. E na thoni si eshte me mire!?
Durrsaku- Legjendë
Gjinia :
Epo e din shesh me lule keta beqot ndaj ashtu e dija dhe une pa me thoj tani
Gjinia :
he mo se kane lezet dhe keto hallet ste lene te hallakatesh [You must be registered and logged in to see this image.]Yll Qielli shkruajti:Epo e din shesh me lule keta beqot ndaj ashtu e dija dhe une pa me thoj tani [You must be registered and logged in to see this image.]
Durrsaku- Legjendë
Gjinia :
E di si them une le te jem dhe njeher berare se di une si(nuseroj)Durrsaku shkruajti:he mo se kane lezet dhe keto hallet ste lene te hallakatesh [You must be registered and logged in to see this image.]Yll Qielli shkruajti:Epo e din shesh me lule keta beqot ndaj ashtu e dija dhe une pa me thoj tani [You must be registered and logged in to see this image.]
Gjinia :
po te njejten gje do beshYll Qielli shkruajti:E di si them une le te jem dhe njeher berare se di une si(nuseroj)Durrsaku shkruajti:he mo se kane lezet dhe keto hallet ste lene te hallakatesh [You must be registered and logged in to see this image.]Yll Qielli shkruajti:Epo e din shesh me lule keta beqot ndaj ashtu e dija dhe une pa me thoj tani [You must be registered and logged in to see this image.]
Durrsaku- Legjendë
Gjinia :
e posi posi ku ka me mire se free.
Gjinia :
ja te pyesim free se eshte ne linje [You must be registered and logged in to see this image.]
Durrsaku- Legjendë
Gjinia :
Hahaha me pyet mua ti qe skam qen kurr free
Gjinia :
do me pyesje visi??????Durrsaku shkruajti:ja te pyesim free se eshte ne linje [You must be registered and logged in to see this image.]
Free spirit- Princeshë
- Vendbanimi : In my world
Postime : 4803
Gjinia :
Anëtarësuar : 27/08/2011
Mosha : 30
po mi lal po se po thonte kjo ylli i tokes qe eshte me mire me qene free[You must be registered and logged in to see this image.]Free spirit shkruajti:do me pyesje visi?????? [You must be registered and logged in to see this image.]Durrsaku shkruajti:ja te pyesim free se eshte ne linje [You must be registered and logged in to see this image.]
Durrsaku- Legjendë
Gjinia :
me mir free mendoj dhe un visi. po flas per moshen time, 17 vjec, me mir te jesh single se po te kesh te dashur , pervec atyre momenteve te bukura e gjera te tjera, ka dhe shum ane negative.Durrsaku shkruajti:po mi lal po se po thonte kjo ylli i tokes qe eshte me mire me qene free[You must be registered and logged in to see this image.]Free spirit shkruajti:do me pyesje visi?????? [You must be registered and logged in to see this image.]Durrsaku shkruajti:ja te pyesim free se eshte ne linje [You must be registered and logged in to see this image.]
Free spirit- Princeshë
- Vendbanimi : In my world
Postime : 4803
Gjinia :
Anëtarësuar : 27/08/2011
Mosha : 30
[You must be registered and logged in to see this image.]Free spirit shkruajti:me mir free mendoj dhe un visi. po flas per moshen time, 17 vjec, me mir te jesh single se po te kesh te dashur , pervec atyre momenteve te bukura e gjera te tjera, ka dhe shum ane negative.Durrsaku shkruajti:po mi lal po se po thonte kjo ylli i tokes qe eshte me mire me qene free[You must be registered and logged in to see this image.]Free spirit shkruajti:do me pyesje visi?????? [You must be registered and logged in to see this image.]Durrsaku shkruajti:ja te pyesim free se eshte ne linje [You must be registered and logged in to see this image.]
Durrsaku- Legjendë
Gjinia :
Po beqaret stresojn veten se kan frike mos po ngelin Pa Burr (shaka)
N'Varet prej personit se si e marrin jeten e tyre te qenurit beqare ka shum cka qe i streson ne perditshmerine tyre...edhe frike e te ngelurit vetem shkakton Stresin Psikik
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
un shpetova nga kjo ane celebrate005
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Tirane
Postime : 18036
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/05/2009
Une mendoj prap se te martuarat jane me te stresuara nga beqaret per vete faktin se nje e martuar nuk mban pergjegjesi vetem per veten e saj sikur ajo beqarja por mban pergjegjesi e per familjen,femijet,burrin e probleme te tjera qe ka jeta te cilat nje beqare si vuan ende... etj
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Zakonisht jam shume person i qete..i mar gjerat si te vine e mundohem ti zgjedh....
Beqare..rralle here isha me stres..edhe stresi kishte te bej vec me shkollen..provimet ( a do ti marr..a thua lexova mjaft etj etj) apo edhe punen ndonjehere kur kisha ndonje gje te rendesishme per te bo.
E martuar.....skam stres shkolle...skam as stres pune sepse tani ja kam doren...ndoshta pas disa vitesh do jem me e stresuar kur te kem femije...si dihet.
Beqare..rralle here isha me stres..edhe stresi kishte te bej vec me shkollen..provimet ( a do ti marr..a thua lexova mjaft etj etj) apo edhe punen ndonjehere kur kisha ndonje gje te rendesishme per te bo.
E martuar.....skam stres shkolle...skam as stres pune sepse tani ja kam doren...ndoshta pas disa vitesh do jem me e stresuar kur te kem femije...si dihet.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Hobi : Muzika, leximi & noti
Mesa duket deshironi te na martoni sa me shpejt se ska mundesi me duket.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi