Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Cilat dieta japin rezultate më të mira? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Cilat dieta japin rezultate më të mira? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cilat dieta japin rezultate më të mira?

2 posters

Shko poshtë

Cilat dieta japin rezultate më të mira? Empty Cilat dieta japin rezultate më të mira?

Mesazh nga Aяtємιѕα Mon 7 Nov 2011 - 6:03

Cilat dieta japin rezultate më të mira? 1276185494-dieta_per_qefNdonëse dietat ndihmojnë në zgjidhjen e të paktën disa kilogramëve të tepërt, studimi i ri tregon se nuk janë të gjitha mënyrat e dobësimit të mira për trupin e njeriut.

Ekspertët kanë studiuar dietat më të popullarizuara botërore, në bazë të përparësive dhe dobësive të tyre.

Në analizën bërë 20 dietave të ndryshme kanë marrë pjesë 22 ekspertë nga fusha e diabetit, sëmundjeve të zemrës, sociologjisë, dobësimit, etj. Ata kanë marrë parasysh shtatë gjëra kryesore si ushqyeshmëria, balancimi i peshës ose përgatitjet, si dhe gatimi.

Në vendin e parë është dieta Dash, e cila është shpikur për personat me hipertension dhe përmban ushqime të ndryshme të freskëta dhe me më pak yndyrë dhe kripë. Vendin e dytë e ka zënë dieta TLC, e cila përfaqëson një proporcion të lartë të ushqimeve me fibër dhe kalcium.

Dieta mediterane është në vendin e tretë, për shkak se përfshin drithëra, pemë dhe perime të freskëta, si dhe vaj ulliri. Dieta e klinikës Mayo renditet në vendin e katërt, pasi në kuadër të ushqimeve parasheh të konsumohet më shumë pemë dhe perime të freskëta.

Në vendin e pestë është dieta Volumetrics, e cila bazohet në konsumin e artikujve ushqimor me dendësi të ulët energjetike. Në vendin e fundit renditet dieta e popullarizuar Atkins, pasi që përjashton një pjesë të ushqimeve, ndërsa në mesin e dietave më të këqija janë renditur dietat Paleo, Veg, të cilat përfshijnë vetëm ushqime të papërpunuara.

Studimi është publikuar në “U.S. News” dhe “World Report’s Best Diets for Healthy Eating”.
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cilat dieta japin rezultate më të mira? Empty Re: Cilat dieta japin rezultate më të mira?

Mesazh nga Anakonda Fri 2 Mar 2012 - 4:17

Shpresoj qe te japin vertet rezultat.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time