Fëmijët fizikisht aktivë arrijnë rezultate më të mira në shkollë
2 posters
Faqja 1 e 1
Fëmijët fizikisht aktivë arrijnë rezultate më të mira në shkollë
Nxënësit mund të përmirësojnë suksesin në shkollë nëse kalojnë kohë të mjaftueshme në sheshin e lojërave. Ushtrimet përmirësojnë qarkullimin e oksigjenit dhe të gjakut në tru, gjë që redukton stresin dhe nxit disponimin e mirë.Ushtrimet përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe të oksigjenit në tru gjë që redukton nivelin e stresit, ndërsa ngre disponimin, përveç kësaj ndihmon në zhvillimin e qelizave nervore të organizmit.
Aktiviteti fizik përmirëson arritjet akademike, zbulon studimi i qendrës mjekësore të Universitetit Vrije në Amsterdam i kryer në 12.000 njerëz në moshën prej gjashtë deri në 18 vjet, bën të ditur Daily Mail.
Nxënësit mund të përmirësojnë suksesin në shkollë nëse kalojnë kohë të mjaftueshme në sheshin e lojërave. Ushtrimet përmirësojnë qarkullimin e oksigjenit dhe të gjakut në tru, gjë që redukton stresin dhe nxit disponimin e mirë.
Aktiviteti fizik po ashtu mund të rrisë nivelin e faktorëve të rritjes që ndihmojnë të gjenerohen qelizat e reja nervore dhe neuronet, pohojnë shkencëtarët.
“Rezultatet e hulumtimit tregojnë që ekziston lidhje e fortë në mes aktivitetit fizik dhe suksesit më të mirë në shkollë”, pohon autorja e studimit, dr. Amika Singh.
Aktiviteti fizik përmirëson arritjet akademike, zbulon studimi i qendrës mjekësore të Universitetit Vrije në Amsterdam i kryer në 12.000 njerëz në moshën prej gjashtë deri në 18 vjet, bën të ditur Daily Mail.
Nxënësit mund të përmirësojnë suksesin në shkollë nëse kalojnë kohë të mjaftueshme në sheshin e lojërave. Ushtrimet përmirësojnë qarkullimin e oksigjenit dhe të gjakut në tru, gjë që redukton stresin dhe nxit disponimin e mirë.
Aktiviteti fizik po ashtu mund të rrisë nivelin e faktorëve të rritjes që ndihmojnë të gjenerohen qelizat e reja nervore dhe neuronet, pohojnë shkencëtarët.
“Rezultatet e hulumtimit tregojnë që ekziston lidhje e fortë në mes aktivitetit fizik dhe suksesit më të mirë në shkollë”, pohon autorja e studimit, dr. Amika Singh.
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Fëmijët fizikisht aktivë arrijnë rezultate më të mira në shkollë
Prandaj jam e shkelqyer ne mesime un,se luaj tere diten e dites futboll me djemte e lagjes.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Cilat dieta japin rezultate më të mira?
» Rinia shqiptare, dembele apo aktive?
» Fara mashkullore i ben femrat me aktive!
» PDK shpall fitoren në të dy komunat, LDK pa rezultate
» Dalglish: Dua rezultate me lojë të keqe
» Rinia shqiptare, dembele apo aktive?
» Fara mashkullore i ben femrat me aktive!
» PDK shpall fitoren në të dy komunat, LDK pa rezultate
» Dalglish: Dua rezultate me lojë të keqe
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi