Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para

2 posters

Shko poshtë

Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para  Empty Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para

Mesazh nga Durrsaku Sat 12 Nov 2011 - 3:10

Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para  Autostrada-111111_thmb1 Në Kosovë u përurua te shtunen segmenti i parë i autostradës "Ibrahim Rugova", pjesë e Rrugës së Kombit. Ceremonia ka mbledhur së bashku në kufirin mes Kosovës dhe Shqipërisë, aty ku nisin edhe kilometrat e parë, presidenten e Kosoves Atifete Jahjaga dhe dy kryeministrat Hashim Thaci dhe Sali Berisha.

Gjithashtu ne ceremoni moren pjese senatori amerikan Eliot Engel, si dhe kryediplomati amerikan në Prishtinë Dell.

Në fjalën e saj presidentja Jahjaga shprehu kënaqësinë për ndërtimin e rrugës, e cila bashkon popujt dhe shtetet, si dhe është funksion të zhvillimit ekonomik.

"Rruga Durrës-Prishtinë shkurton distancat dhe i krijon Kosovës afërsi me detin Adriatik e Jon.Përgjegjësia dhe përkushtimi i institucioneve, sakrifica e qytetarëve krijoi mundësinë për lidhjen e Kosovës me vendet evropiane. Falë kësaj rruge, popujt dhe vendet do të afrohen dhe do të bashkëpunojnë", tha Jahjaga.

Kryeministri Sali Berisha deklaron se kjo rrugë bashkon shqiptarët dhe është realizim i idealeve të të parëve, që sakrifikuan për të bërë Shqipërinë e pavarur dhe Kosovën të lirë dhe të pavarur.

"Nderim burrit mendjendritur të idealit shqiptar profesor Ibrahim Rugovës. Kosova në më pak se tre vjet i dhuron qytetarëve të saj, kombit shqiptar, një kryevepër. Autostrada që ndërtohet është rruga e së ardhmes së Kosovës", tha Berisha.

Ndersa kryeministri i Kosoves, Hashim Thaci deklaroi se kjo autostrade eshte realizim i endrres se kahershme.

"Kjo eshte autostrada e jetes se re, ne sherbim te te gjithe qytetareve, jo vetem te Shqiperise e Kosoves, por edhe te rajonit dhe Evropes. Ky eshte projekti i Kosoves se re, projekti qe i ka munguar Kosoves e rajonit. Ky eshte projekti me i madh dhe me modern ne historine tone, eshte civilizim dhe emancipim qe ndan boten e re nga e vjetra; ky eshte nje projekt i shekullit te ri, i lirise, pavaresise, projekti i evropianeve te rinj", tha Thaci.

Kjo pjesë e autostradës që u perurua ka një gjatësi prej 38 kilometrash. Vlera e saj mësohet të jetë në 331 milionë euro. Me një gjerësi prej 28 metrash segmenti fillon në pikën kufitare të Vërmicës që lidh Kosoven me Shqiperinë dhe daljen e ka në Sllapuzhan të Suharekës, aty ku dhe lidhet me rrugen ekzistuese Prizren- Prishtinë.

Hapja e këtij segmenti shkurton distancat mes Prishtinës dhe Tiranës pasi shmang një pjesë të rrugës së vjetër ku shpejtësiae lejuar është shumë e vogël dhe ku ka shpesh ngarkesa në trafik. E gjithë autostrada Vermicë-Merdare do të ketë një gjatësi prej 102.8km. Shpejtesia e lejuar është 120km/ore.
Durrsaku
Durrsaku
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Durres
Postime Postime : 12675
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha Mosha : 47
Hobi Hobi : cigarja

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para  Empty Re: Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para

Mesazh nga Vizitor Sat 12 Nov 2011 - 3:59

dursaku me vjen mir se e hape ket tem sepse isha une tue hap ju uroj te gjith shiptarve rrugen e kombit per gjdo dit po afrohet bashkimi kombetar
Anonymous
Vizitor
Vizitor

Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para  Empty Re: Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para

Mesazh nga Durrsaku Sat 12 Nov 2011 - 4:01

kushtrimi shkruajti:dursaku me vjen mir se e hape ket tem sepse isha une tue hap ju uroj te gjith shiptarve rrugen e kombit per gjdo dit po afrohet bashkimi kombetar
ashtu them dhe une
Durrsaku
Durrsaku
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Durres
Postime Postime : 12675
Anëtarësuar Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha Mosha : 47
Hobi Hobi : cigarja

Mesazh nga dajti modh Sat 12 Nov 2011 - 4:04

Sa mire Morinë - Merdarë, përurohen kilometrat e para  947108
dajti modh
dajti modh
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Postime Postime : 17309
Anëtarësuar Anëtarësuar : 19/01/2010

Mesazh nga Sponsored content

Sponsored content

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi